HOVĚZÍ BURGER


Jelikož teď sháním nové hrnce, tak jsem si takhle jednou brouzdala po netu a narazila na nový obchod BAVÍMĚVAŘIT.CZ. Tento obchod mě už na první pohled velmi zaujmul. Čistý design, svěží, moderní a jen ty nejvytříbenější značky, které na trhu opravdu něco znamenají. Hlavně Zdenda Pohlreichů zde asi nakupuje, protože to, co má v kuchyni u sebe doma (to vím z jeho pořadu, ne že bych ho navštěvovala osobně :), to přesně mají zde.
Tak jsem brouzdala dále a dále a začetla se do značek, které nabízí. A jak to většinou dopadá, když něco sháníte, tak koupíte něco, co jste vůbec nechtěli. No ale...mají akci na výrobky od Emile Henry a tak jsem musela, znáte to :-) O téhle značce jsem už dávno četla a vždy tiše záviděla těm, kteří jí mají doma. Myslela jsem si, že je z cenové kategorie, kterou si nikdy nedopřeji a nebudu moci dovolit.

Tady jsem ale zjistila velmi příjemnou věc a to, že to zase tak drahé není. Ano pekáč za tisíc korun je pro někoho hodně, ale tohle je opravdu kvalita. O tom už vypovídá to, že na to je záruka 10 let. Hih teď si trochu připadám jako v teleshoppingu, ale já jsem se opravdu do této značky zamilovala :)

Takže jsem si koupila tento úžasný
set na pečení. A teď jsem netrpělivě čekala na moment, kdy mi dorazí domu. V pátek jsem ho obdržela a nastala chvíle mazlení. Ano, kdo mě zná ví, že jsem na tohle "úchyl". Když mám něco nového, tak si to musím důkladně osahat. A tady je opravdu, na co sahat. Pekáč na pečení je z opravdu těžké kvalitní burgundské keramiky (ano zase moje milovaná Francie). Mazlila jsem se s ním celý pátek, obdivovala celou sobotu a v neděli konečně našla čas, upéct dokonalé burgrové housky.

Byla jsem celá napjatá, přecijenom řečí o tom, že toto je dobré a toto je lepší najdete všude. I když recenze byly kladné, bála jsem se, že budu zklamaná i když věřila jsem tomu hodně, jinak bych to nekupovala, že ano. Naštěstí opak byl pravdou. Uhnětla jsem si a vymazlila dokonalé vláčné těsto, uplácala pravidelné kuličky a podívala se na videa o pečení s
Emile Henry. Jedno naleznete ZDE.
Co jsem pochopila bylo, že těsto při kynutí osychá a tím pádem zastavuje kynutí. V tomto speciálním hrnci je tak úžasná atmosféra, že neosychá a krásně si kyne. Byla jsem překvapená, až jak moc. V bulkách byly opravdu obrovské vzduchové bubliny. V životě mi nevykynuly bulky tak moc, jak v tomto. A tím, že se peče v této keramice, tak na pečivu vzniká krásně křupavá kůrka.

Takže jak jsem uplácala krásně pravidelné kuličky a poprášila dno pekáčku nebo jak to nazvat, tak jsem na něj kuličky položila a dala kynout ještě na hodinku. Tedy to byl plán. Po 15ti minutách jsem koukla pod poklop a kuličky byly dvojnásobné, co dvojnásobné, trojnásobné. Tulily se k sobě tak moc, že se tam ani nevešly. Z toho jsem byla opravdu šoku.

Tak jsem už čekat déle nemohla, bylo by to asi jako s "hrnečku vař :-D. Tak jsem vyhřála troubu a šupla je tam. Jediná malá nevýhoda je, že nemůžete hlídat barvu pečiva. Tak jsem čekala a čekala až jsem pekáček vyndala. Pak bylo chvilku ticho a napětí a odklopila jsem poklop. Pod ním se nacházely krásné voňavé nadýchané bulky s dokonale křupavou kůrkou. Je pravda, že na hamburgery asi trochu víc křupavá, než by musela, ale to do příště vychytám :-)

Tímto jsem se s Vámi chtěla podělit o obrovskou radost ne z toho, jaké mám úžasné hrnce, ale z toho, jak když občas hledáte něco a najdete něco jiného, tak Vám to může udělat takovou radost, že s tím ani nepočítáte. Jsem prostě nadšená :-) Už se těším, až do tohoto pečícího setu vložím bochník chleba a upeču ho a taky se těším, až do něj vložím bezlepkové pečivo a vykouzlím s ním nemožné :-)

PS: Máte někdo s touto značkou zkušenosti? Mají totiž ještě pekáč na pečení masa a jakoby hrnec s komínovým poklopem na masové směsi.

A teď se pustíme už do toho receptu na bulky.


Doba přípravy: 20 minut
Náročnost:    malá
Počet porcí:  3 velké


INGREDIENCE:
  • 0,5 kg kvalitního hovězího mletého masa
  • 1 střední cibuli
  • bylinky dle chuti, pepř

  • 100 g slaniny
  • 100 g čedaru
  • 1 rajče
  • salátovou okurku
  • ledový salát
  • 2 červené cibule
  • kečup, majolku
  • špejle

  • 1 velká brambora
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Cibulku si pokrájíme co nejvíc na drobno a orestujeme si jí na trochu olivového oleje.
Maso vložíme do misky a přidáme k němu vychladlou cibulku, bylinky a pepř a vše důkladně promícháme.
Zeleninu si pokrájíme na tenké plátky a cibuli na tenká kolečka.
Dáme si rozpálit kontaktní gril / pánev a opražíme si slaninu. Mezitím si pokrájíme bramboru na tenké hranolky.
 Slaninu vyjmeme a odložíme na talíře a na tuku ze slaniny opečeme hranolky.
Vedle na trošce másla si opečeme cibulku.
Vše sundáme z grilu a vložíme na něj flákoty masa. Maso musíme pořádně umlátit, aby se nám spojilo. Nejlepší grif je házet si ho z dlaně do dlaně. Uděláme placičku a doprostřed důlek. Maso má tendenci se uprostřed vyboulit.
 
No a teď jdeme sestavovat burgry. Rozkrojíme si bulku, potřeme kečupem, přidáme ledový salát, rajče a okurku na to přidáme majolku, položíme maso, poté sýr, aby se nám krásně roztekl, pak přidáme opečenou cibuli a slaninu a přiklopíme vrchní částí bulky. Nakonec propíchneme špejlí.

Do skleničky si naaranžujeme hranolky a podáváme další oblíbenou omáčku, my si dali klasický kečup :)

Recept na housky na Burgery naleznete ZDE.
  A můžeme podávat :)

6 komentářů:

  1. Hamburger je prostě sexy jídlo :) A ten tvůj to je teda krasavec :D Mňam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně naprosto jednoduchá záležitost. Ale tedy doporučuji udělat si své housky. To hned povznese jídlo o další level výše... :-)

      Vymazat
  2. A jéje! Ta fotka luxusních hamburgerů na mě přímo zaútočila! Už dlouho jsem neměla takovou chuť na hamburger a to upřímně tyto pochutiny obvykle nejím... Sice miluju sníh a všechno okolo, ale právě v tuto chvíli bych radši měla krásných 25°C stupňů na zahradě, nějakou grill party a tvé hamburgery na talíři před sebou :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak pořádně dát topení na plno, zapnout kontaktní gril a může se začít grilovat :-D

      Vymazat
  3. můžu se prosím zeptat, co máte za koření v hovězím mase? :) děkujíííí, zítra na něj vlítneme......na ty vaše hambááče, vymazlený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam vždy dávám to, co mám na zahrádce. Takže bazalku a trochu rozmarýnu. Ale když dáš trošku sušeného provensálského tak to bude perfektní. A doporučuji tam kápnout trošičku červeného vína a polévkovou lžíci krémového sladkého balsamika :-)

      Vymazat