BLOGERKA ROKU 2014

Pro ty, kteří nemohli být včera na galavečeru a vyhlášení Blogerky roku 2014, jsem se rozhodla, plná dojmů a taky pojmů sepsat pár řádků.

Bohužel, jak už to většinou bývá, tak když o něco jde, většinou zapomenete to nejdůležitější. Nebojte se, sebe jsem nezapomněla :-), ale foťák ano. Takže jsem udělala pouze pár fotek mobilem, které jsou nekvalitní, protože všude bylo šero a přítmí.

Každopádně asi úplně nejde o to, jaké jsou fotky (těch bude totiž hodně od profesionálů), ale o to, jak to tam probíhalo.

Vlastně k celé soutěži jsem přišla jako "slepý k houslím". Vloni jsem ji sledovala, ale ještě jako divák a ne bloggerka. V podstatě jsem znala pouze KOKO a Kitchenette. Tedy z food kategorie. Tato soutěž mi ale upozornila na to, že v České republice je další spousta blogů, které stojí za to číst. Začala jsem je tedy sledovat, lajkovat, komentovat, vařit podle nich nebo se nechala inspirovat v oblíkání či účesech. Pár měsíců na to jsem ale začala blogovat také. Tedy jestli se tomu tak dá říct.

Prostě jsem na svou stránku začala přidávat recepty s nějakým tím pocitem, který jsem do úvodu potřebovala sdělit. Celé to došlo k tomu, že jsem zjistila, že si povídám sama se sebou, myšlenky sepisuji na "papír" a to mě uspokojuje. Jenže tyto myšlenky a asi hlavně recepty začalo číst čím dál více lidí. Dokonce začali podle mě vařit a péct, ptát se na rady a chválit. Celé mě to posouvalo dál a dál a z foodu se stal obrovský koníček. Teď mohu říct, že tím žiji naplno a naprosto mě to uspokojuje.
Půlku výplaty utratím za vybavení do kuchyně, za různě propriety a dekoraci a druhou půlku za jídlo, kterým hostím své nejbližší. Dokonce mohu i vyvrátit, že vařit po práci nejde, protože na to není čas ani energie. Já přijdu domu v 20:15 a stejně jsem schopná uvařit tři chody a jít spát :-)
Čas plynul a byl vyhlášen další ročník této soutěže. Hodně lidí mi říkalo, ať se sem přihlásím, ale mě přišlo divné se hlásit do soutěže sama. Vždyť si mě stejně musí zvolit čtenáři. Tak jsem to nechala být. Až jsem tam byla nominovaná. Už toto pro mě byla pocta.
V tuto chvíli bylo přihlášeno několik tisíc blogů a porotci této soutěže museli projít blog po blogu a vybrat několik desítek blogů v každé kategorii. Nějakou pro mě náhodou byl vybrán i můj blog.
V tuto chvíli začalo hlasování. Každý zájemce o podpoření blogu se musel proklikat stránkou bloggerka roku, vyplnit svoje osobní údaje a dokonce potvrdit příchozí mail. Bylo to hodně otravné. A už proto jsem ani ve skrytu duše nedoufala, že bych mohla být posunuta do TOP10.

V den, kdy bylo vyhlášení TOP desítky mi volal manžel celý natěšený, zda kontroluju jestli jsem do finále postoupila. Tak jsem ho uklidnila, že stejně nepostoupím a proto to neřeším. V průběhu dne mi ale přišla zpráva od čtenářky, že mi moc gratuluje k postupu do TOP10. Jediné, co mi napadlo, že to je omyl a že se určitě musela překouknout. Proto jsem pracovala dále a vůbec na stránky nekoukala.
Po několika hodinách jsem si na to ale vzpomněla a podívala se tedy a byla jsem opravdu v šoku. Ano byla jsem v TOP10 ve finále Blogerky roku 2014. A to jen díky Vám. Byla jsem v totálním šoku, nevěděla, co říct a jak poděkovat, abych poděkovala dostatečně.


V tuto chvíli začalo hlasování na novo. Teď šlo o to dostat, co nejvíc hlasů a celou tuto kategorii vyhrát. Mě ale nešlo o to to vyhrát, já už jsem pro sebe vítězem byla. Musela jsem dostat totiž tolik hlasů, tolik z Vás muselo obětovat čas a vlastní osobní údaje, aby mě posunuli, až sem, že toto pro mě prostě vítězství bylo.
Takže na galavečer jsem šla s tím, že vítěz jsem a že si ho prostě užiji. Poznám nové lidi, uvidím na živo každičký idol, který mě inspiroval ve vaření, oblíknu se jako dáma a pogratuluji vítězi.

Na galavečer mě doprovázel můj manžel, který mi byl velkou oporou. Byla jsem totiž strašně nervózní a také nemocná. Takže jsme doma doladili outfit, dali si skleničku bílého vína a šli. Samozřejmě jsem hlásala, že za žádnou cenu nepůjdu v černé a v černé jsem šla. Klasika...



















Přišli jsme tedy na večírek a stáli téměř v koutě :-) Připadala jsem si jako šedá myška. Všude kolem mě byla celebrita vedle celebrity. Na to nejsem zvyklá.
Postávali jsme takhle asi půl hodinky, až otevřeli dveře do hlavního sálu a my mohli vstoupit a usadit se.
Nejprve nám zazpíval písničku Zrzka Pavel Callta a po něm David Deyl. Trošku jsme za zahýbali v bocích, roztleskali  se a mohli jít na vyhlášení. Atmosféra v sále houstla. Bylo tu hodně super blogerů a určitě každý druhý byl adept na vítěze.
Nakonec obhájilo vítězství 3 blogy z 6ti kategorií. Což si myslím, že je velký úspěch.
Vyhlášení bylo dle mého názoru poměrně stručné. Možná až moc. Když už pořádali tento úžasný večer, mohli dát prostor detailněji jednotlivým blogům. Mě by to tedy zajímalo :-)
Pak nám zazpíval ještě Ben Christovao.
Přesně pořadí finalistů naleznete ZDE. Někoho překvapil, někoho nepřekvapil.

Za OBJEV ROKU je to:
Po vyhlášení jsme byli pozváni na občerstvení do druhého patra. Prostory hotelu Boscolo jsou opravdu nádherné, tak to stálo za to.
Tak jsme se šli občerstvit. Výběr byl zajímavý, ale já jsem z celého dne měla tak scvrknutý žaludek, že jsem ani na nic moc neměla chuť.
Stoupli jsme si ke stolu, kde už byla bloggerka Meg v kuchyni se svým přítelem (manželem možná, nevím). Byla jsem moc ráda za tuhle náhodu. Meg sleduji už nějakou dobu a je úžasná bloggerka a poznat jí osobně mi bylo ctí.
Kdyby jste chtěli vidět kvalitní fotky jídla podávaného na rautu, tak se koukněte na její blog. Byla totiž chytřejší a foťák nenechala doma :-)
Nakonec jsme prohodili pár slov s bloggerkou Kačkou z Cooking diary, s Nikčou z ShopaholicNikol a s Luckou z Angel inspiration by Lucy. Bohužel oslovit pro mě VIP blogerky jsem se neodvážila, tak jsme si vyfotili pár foteček v prostorách hotelu a vyrazili směr domov.
Velký zážitek, který si ale odnesu je, že jsem osobně poznala konečně úžasný pár Mariku a Jirku z Kitchen story a Markétu z Kitchenette.

Těmto dvoum blogům jsem fandila nejvíce a myslím si, že si vítězství opravdu zaslouží.

Kitchenette za svůj nádherný čistý, přehledný blog plný úžasných receptů, také za její novou bombastickou kuchařku a také za její eshop, ve kterém nabízí dokonalé vychytávky do kuchyně.

Kitchen story za to, že i když máte blog pouhý rok, tak může vypadat totálně profesionálně, být plný receptů na úrovni, které jsou krásně popsané, také za to, že i v páru se dá blogovat, krásně fotit a u toho krásně vypadat :-)
Na památku si uchovám tento pro někoho bezvýznamný pásek, kterým nás okroužkovali při příchodu :-)
Na závěr chci poděkovat za prvé všem, kteří si přečetli tento článek. Byl dlouhý a vyčerpávající, ale hlavně těm, kteří mi umožnili se zúčastnit této akce, dostat se do podvědomí dalších lidí a dodat mi sebevědomí a energii, abych u blogování zůstala, že to smysl má a že Vás to baví.


Děkuji moc

Vaše Kačí


10 komentářů:

  1. Krásné fotky a celý článek :) upřímně já se přiznám, že některé ty VIP blogerky (rozhodně se nejedná jen o první místa, je to myšleno pro některé nominované ) jsou už na mě trochu moc, od loňského kola si některé podle mě až moc hrají na celebrity, a i když je stále čtu tak už to není ono, protože s každým jejich komentářem na fb apod cítím trochu jiný náboj než předtím..nevím jestli vysvětluji dobře. Ale myslím, že celkově všech 10 bloggerek z každé kategorie jsou ty správné, mají krásné blogy a zaslouží si takový hezký večer. A i když tvůj blog jsme objevila nedávno rozhodně jsi tam patřila a žádné postávání v koutku :))) !!! A příště zas o krok blíž neboj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, co tím myslíš. Mám podobný pocit a jakmile z blogu převládá až moc velká profesionalita (hlavně i myšleno fotkami a designem blogu) nad blogem foceném doma v ušmudlané a zašpiněné kuchyni od másla mouky a všeho ostatního. Tak mi to také tolik už nebaví. I když třeba kitchenette je pro mě v tomhle výjimkou. Ale je to asi i tím designem, že z jejího blogu člověk cítí to "domácko" a ne sterilní kuchyň neli studio :)
      Každopádně moc děkuji za pochvalu. Moc si toho cením a vážím :)

      Vymazat
  2. Ráda jsem tě poznala a gratuluji k umístění... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tebe taky :) A těším se nějaké další setkání. Tvou zprávu jsem si přečetla až doma. Příště prohodíme více slov :)

      Vymazat
  3. velká gratulace:) článek je pěkný a klidně mohl být i delší:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, bála jsem se, abych čtenáře neuspala :-D Děkuji moc

      Vymazat
  4. Taky gratuluju a těším se na další články ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už v zásobě mám dalších 15 nafocených receptů, takže brzy budou na blogu :)

      Vymazat
  5. Musim rict ze na tvem blogu jsem tedka poprve,ale mas moc super clanky i cely blog. Byt 6. na bloggerka roku je mega uspech,moc ti fandim aby jsi se dalsi rok umistila jeste lepe. Prosim koukni se na muj blog coffeewithkaja.blogspot.com Nco komentni a sdilej odkaz dal at se dalsi rok setkame treba na bloggerce. A moc prosim i o kritiku vsechno co se ti /hlavackovakarol@gmail.com / a zitra ve skole hnedka rozhlasim.adresu tveho blogu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za moc milou zprávu, jsem ráda, že se ti líbí. Stále je co zlepšovat a dostat se do TOP10 v kategorii food si myslím, že je téměř nemožné. Ale pokud se toto stane, budu nesmírně ráda a řádně to oslavím :-) Určitě se na tvůj blog podívám a také doporučím :-)

      Vymazat