OVESNÁ KAŠE - ZÁKLADNÍ RECEPT

Ano je tomu tak. Ovesná kaše je prostě fenomén. Je to teď moderní a jí to snad každý. Někdo si koupí instantní, ale ten, kdo má trochu času, baví ho to a chce do sebe investovat, si ráno přivstane a pustí se do téhle dobroty.
 
I mě tohle postihlo. A jsem za to ráda. Je to výživná snídaně a opravdu dokonalá. Neříkám, že si jí vařím každé ráno. To si dělám své "ranní smoothie", jak znáte z mého Instagramu. Ale pokud je víkend, mám v lednici sezónní ovoce, ihned do toho jdu.
 
Jednou jsem se takhle probudila a dostala na ní obrovskou chuť. Tak jsem napsala sousedce, ať je za 15 minut na terase a jdeme snídat. Manžel připravil smoothie z ovoce a jogurtu a já dělala svou první kaši. Inspiraci a vlastně popud mi dala bloggerka Healthy lifestyle by me.
 
Překvapením mi bylo, že kaše byla opravdu za chviličku hotová. Tak do toho pojďte taky a dejte pod fotku hashtag "mojeovesna" :)
 
VÝHODA:
Výhodou kaše a této zdravé snídaně je to, že si jí můžete připravit například v neděli a vydrží Vám v lednici až do úterý.
Doporučuji těsně před podáváním vložit do mikrovlnné trouby, pořádně rozehřát, aby z ní šla pára, poté zakápnout trochou mléka a pořádně promíchat. Nakonec nazdobit a můžete podávat. Snídani máte ani ne do 5ti minut na stole :)
 
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 2
 
INGREDIENCE:
  • 40 g ovesných vloček
  • 1  bílek
  • 200 ml mléka
  • špetka soli
 
 
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do wok pánve nebo kastrůlku vložíme vločky, mléko a špetku soli a cca 4 minuty vaříme, dokud se mléko nevstřebá a vločky nezměknou.
 
Poté přidáme (neušlehané !) bílky. Přidáváme je ale pomalu a postupně vmícháváme do kaše. Kaše se nám krásně odlehčí a nadýchá. Mícháme cca 1 minutu a poté stáhneme z plotýnky a může se podávat.
 
 
I s dochucováním jsem postupovala takto:
 
Odvážila jsem si vločky
 Poté jsem si oddělila bílky
 Odměřila mléko 
 
Do pánve jsem vložila vločky, mléko, špetku soli a vše povařila. Poté jsem dle výše popsaného návodu přidala bílky a kapku sirupu Monin 
 
Zdobit můžete dle fantazie, já si dělala například:
  • ovesná kaše s banánem, jahodami, nektarinkou, posypaná lístky máty, strouhaným kokosem a opraženými lískovými ořechy a zakápnutá rozpuštěným medem RECEPT ZDE
  • ovesná kaše s banánem, čerstvým fíkem, lesní směsí, strouhaným kokosem, opraženými lískovými ořechy a zalitá rozpuštěným medem RECEPT ZDE


2 komentáře:

  1. Po přečtení článku si ji hned ráno udělám. Máš super blog :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší. Tak pak napiš, jak se vyvedla :)

      Vymazat