PRAHA PIJE VÍNO - FESTIVAL AUTENTICKÝCH VÍN

První ročník festivalu PRAHA PIJE VÍNO / PRAGUE DRINKS WINE, který proběhne 6. a 7. června v areálu Trojského zámku, je jedinečným setkáním více než čtyřiceti vinařů z celé střední Evropy s Vámi - milovníky kvalitních, originálních vín.
 
Festival PRAHA PIJE VÍNO navazuje na podobná setkání vinařů z bývalé Habsburské monarchie, která se konala až do vypuknutí první světové války.

V prostorném šternberském vinném sklepení Trojského zámku budete mít možnost během dvou dnů ochutnat téměř 400 vzorků vín z menších rodinných vinařství, která reprezentují řadu vinařských regionů Rakouska, Maďarska, Slovinska, Slovenska či Itálie. Chybět pochopitelně nebudou ani vinaři z Moravy.

V zámeckém areálu tvořeném nádherným parkem najdete rovněž stánky s jídlem, delikatesami, kávou či čajem, které zajišťují naši špičkoví partneři. Pro milovníky vína, kteří mají děti, je připraven krásný dětský koutek s profesionálními chůvami.

Název festivalu PRAHA PIJE VÍNO není náhodný: Praha bývala v minulosti obklopena stovkami hektarů vinic, z nichž sice do dnešních dnů přetrvalo jen málo, přesto zůstává česká metropole vinařským městem, o čemž svědčí právě trojské vinice.


KDE?
Sklepení Trojský zámek

KDY?
Pátek 6. 6. 15:00 - 21:00
Sobota 7. 6. 10:00 - 18:00

CENA?
Na místě 950 Kč/osobu
V předprodeji 550 Kč/osobu
V předprodeji na oba dny 950 Kč/osobu


 


Žádné komentáře:

Okomentovat