MYTÍ, MYČKA BOSCH A SOUTĚŽ


Tento recept byl sepsán ve spolupráci s firmou Bosch.


Kdo z vás může říct, že si pamatuje na časy, kdy musel mýt nádobí v ruce? A kdo ho myje doteď? Jo, tak ten má můj obdiv. :-)

Upřímně, mytí nádobí bylo pro mě vždy za trest. Doteď nemám ráda máchání rukou. Možná z toho důvodu, že když si jen nenamažu, mám je hodně suché a podrážděné. A když si je namažu, jsem podrážděná já, protože nenávidím krém na dlaních. Možná víc, než to samotné mytí nádobí. :-)

Já si čas bez myčky pamatuji moc dobře. Ale na druhou stranu musím říct, že rodiče neváhali ani vteřinu a jakmile to bylo možné, myčku pořídili. Ta úspora času, vody a hlavně energie (i té fyzické) za to stála. 

Když jsem vybírala myčku do našeho baráčku, tak jsem měla určitá kritéria. Myčku jsem měla v každém pronajatém bytě (s manželem jsme se stěhovali 6x) a pokaždé mi na ní něco chybělo. Když byla vestavěná, tak svítila maximálně jen tečka a to znamenalo, že myje. Ale v jakém režimu, jak dlouho ještě, to jsem nikdy nepoznala. Nádobí bylo často flekaté nebo po ukončení programu hodně mokré. Zvlášť plastové části. Ač jsme se jí snažili čas od času čistit, a to jak mycími prostředky, tak manuálním vyčištěním filtru, tak jsme to asi nedělali tak často, jak by bylo potřeba a to bylo znát i na kvalitě mytí. Říkala jsem si, proč tu není nějaký senzor. Také jsme měli téměř všude malou myčku. Pro pár, pro lidi, kteří tolik nevaří je to ideál. Ale pro mě, jakožto člověka, který tráví v kuchyni hodně času to bylo malé. Nemohla jsem se tedy dočkat, až jednou bud mít myčku pro kuchařského nadšence a velkou rodinu. A tak jsem hledala.



Už v minulosti jsem vám říkala, že jsme se rozhodovali mezi 2 typy. Jedna byla samootevírací a tak ihned po domytí se otevřela a všechna pára šla ven. Nádobí tedy zůstalo hezky suché. Nakonec nám ale na showroomu řekli, že tato myčka se doporučuje do kuchyní bez úchytek, aby majitel neměl tendenci jí otevírat sám a ten otevírací systém se neničil. A tak jsme si nechali poradit a zvolili myčku s úchytkou, která má perfektní sušící režim. Nádobí je tedy krásně suché, i když myčku otevřete až po nějaké době.

Co bych ještě řekla k této myčce? Že opravdu plní naše očekávání. 

Je prostorná a tak se do ní vejde nádobí i takového vařícího fanatika, jako jsem já. (Majitel předchozího bydlení o mě řekl, že je to u nás jako v závodní jídelně, tak asi chápete, jak moc se u nás vaří a peče.) Dále myčka perfektně plní nároky rozmístění nádobí. Má x zón, které lze variabilně upravovat. Neznamená to tedy, že spodní šuplík je na velké kusy a vrchní na malé. Vše lze různě posunout, vyklápět, sklápět. Dokonce součástí balení byl i nástavec na sklenky na víno. Sklenky jsou tak v náklonu a perfektně se vymyjí. Věc, která nám vždy chyběla byl šuplík na příbory. Vím, že mi pár z vás psalo, že jste to naopak neměli rádi, protože vás nebavilo vyskládávat příbor vedle příboru. Tohle je za mě asi minimum práce za to, že je vše perfektně umyté. Takže tohle byl jeden z dalších požadavků. To, že myčka má světelný ukazatel a tak ukazuje, v jaké části mytí zrovna je a jak dlouho ještě bude trvat mycí program, je pro mě úžasný benefit. Má i mnoho mycích programů. O těch oplachových po ty silné, které umyjí i připálení hrnec. Přemýšlím, zda je ještě něco, co na myčce milujeme. Určitě i to, že je chytrá a umí si o vše říct. Tedy o sůl, o leštidlo, ale i to že má špinavý filtr a je potřeba ho vyčistit. Za mě úžasná funkce. 

Pokud vás zají


má konkrétní typ, tak je to SuperDry:

·   PerfectDry se systémem sušení Zeolith®: perfektní výsledky sušení díky 3D cirkulaci vzduchu, dokonce i u plastového nádobí.

·   Technologie šetrného mytí skla a držák na sklenice: trvalá ochrana lesku a extra bezpečné mytí sklenic na víno.

·   Systém Rackmatic: výškově nastavitelný horní koš nabízí další prostor, zejména pro vysoké nádobí.

·   TimeLight: stav programu a zbývající čas je promítán na podlahu ve vysokém rozlišení.

·   AquaStop: 100% ochrana před škodami způsobenými vodou, garantovaná po celou dobu životnosti spotřebiče.

 

ZAJÍMAVÁ FAKTA

Z průzkumu vznikla zajímavá fakta, o která se s vámi ráda podělím. Tak jdeme na to.


Mytí nádobí v myčce šetří vodu

Víte, kolik vody byste spotřebovali na ruční umytí nádobí z jedné naplněné myčky? Odpověď vás možná překvapí – je to okolo 40 litrů vody. Na jednom mycím cyklu v myčce tedy můžete ušetřit až okolo 33 litrů* vody v porovnání s běžným mytím pod tekoucí vodou. Za týden tak ušetříte dostatek vody pro jednu extra koupel ve vaně!


A energii

Pokud myjete nádobí v ruce, spotřebujete na ohřátí vody 2,6 kWh pro srovnatelné množství nádobí, které se vejde do myčky. Myčka přitom spotřebuje za jeden cyklus pouze 0,73 kWh*, tedy až o 1,87 kWh energie méně. Ušetříte tak peníze a zároveň jde o šetrnější přístup k životnímu prostředí.


Ušetřete až 210 hodin času ročně

Naplnění a následné uklízení nádobí z myčky zabere ani ne 15 minut. Pokud budete to samé množství nádobí mýt v ruce, ztratíte i hodinu času. Použitím myčky nádobí tedy ušetříte až 45 minut na jedno mytí – získáte tak 210 hodin volného času, což představuje 23 volných dnů za rok!


Kolik toho ušpiníme

Věděli jste, že průměrná rodina umyje okolo 10 sad nádobí denně? To znamená, že za rok je potřeba umýt 3 920 sad nádobí.


Kus po kusu

3 920 sad nádobí obsahuje 11 760 talířů, 3 920 šálků, 3 920 sklenic a 19 600 jednotlivých kusů příborů. V porovnání s mytím nádobí v ruce můžete ušetřit až 45 minut při každém mytí plné myčky – díky tomu získáte 210 hodin volného času, což je 23 volných dnů za rok!*Na základě kapacity myčky pro 14 sad nádobí. Hodnoty se mohou měnit dle modelu a značky.


Čisté bez námahy

Aby myčka zvládla umýt toto množství nádobí a všechny kusy byly perfektně čisté, poběží spotřebič 280 krát za rok.


S vyšším výkonem

V porovnání s mytím nádobí v ruce je myčka rozhodně výkonnější a efektivnější. Pro 280 mycích cyklů spotřebuje pouze 204,4 kWh* elektrické energie za rok.*Na základě spotřeby 0,73 kWh na mycí cyklus v režimu eco 50 °C. Hodnoty se mohou měnit dle modelu a značky.

 

Kapka po kapce

Myčka využije lépe každou kapku vody: celkově spotřebuje pouze 1 960 litrů* vody za rok na umytí přibližně 30 000 kusů nádobí a příborů – tím ušetří vodu pro přibližně 52 koupelí za rok.*Na základě spotřeby 7 litrů vody na mycí cyklus v režimu eco 50 °C. Hodnoty se mohou měnit dle modelu a značky

 

Čistý cíl

Pro všechno toto mytí v myčce nádobí budete potřebovat 280 tablet mycího prostředku za rok. Na základě použité značky a velikosti balení to může představovat například 4,5 balení za celý rok.



SOUTĚŽ

Mám pro vás soutěž a tak utíkejte ke mně na Facebook a zapojte se. Hraje se o krásné výhry.






Žádné komentáře:

Okomentovat