JEDLÉ DÁRKY: BYLINKOVÁ SŮL

Když jsem sbírala inspiraci na jedlé dárky, tak jsem nakonec zabrouzdala na pinterest. To je asi největší zdroj inspiraci, i když možná větší je život kolem nás, jen se pořádně dívat :-) Tam se mi zobrazila fotka bylinkové soli a já si říkala, že to je přesně to, co chci dělat. Zahrádku mám plnou vlastnoručně vypěstovaných bylinek ještě teď v zimě a tak je chodím stříhat a suším. Takže vlastně je to vyrobený dárek od semínka.

Pokud nemáte jednou zahrádku, tak si vyberte dodavatele, který má kvalitní bylinky a koření celkově, protože tohle jde udělat na hodně způsobů. Doporučuji Koření od Antonína, Grešík koření nebo třeba někoho z rodiny, kdo tu zahrádku má :-)

Různé varianty:
Připravte si kořenící směs na grilování, česnekovou sůl ze sušeného česneku (i když česneková pasta je taky super), bylinkovou sůl ze směsi bylinek, tomatovou sůl ze sušených rajčat (z těch, které jsou suché a nejsou nakládané v oleji) nebo třeba pepřovou sůl (sůl a pepř se používá snad do každého jídla, takže využití bude mít velké). Nápadů je hodně, spíše se zamyslete, co chcete, aby z toho obdarovaný vytvořil. Inspiraci mu klidně připište do návodu.

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
   
INGREDIENCE:
  • lahvička
  • sůl
  • bylinky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si skleničku a do ní vložíme směs bylinek. Já udělala směs bylinek na grilování, která se dá použít i do salátu. Takže rozmarýn, tymián, bazalka a pepř.
 Nakonec jsem ještě přidala medvědí česnek.
 Pak jsem to zasypala solí a důkladně promíchala.
 K tomu mi krásně sněžilo.
Pak je důležité skleničku nazdobit a připsat popisek. V něm sepište, k čemu sůl slouží a také třeba, na co máte chuť. Pak už stačí jen doufat, že vám to obdarovaný uvaří :-) 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat