NA CESTÁCH: 3 DEN NA ŠUMAVĚ

Třetí den na Šumavě jsme se vzbudili bohužel do deštivého počasí. Důležité bylo, že nelilo a tak jsem žádný výlet nezavrhli.

Tobínek měl dnes nějakou nespokojenou noc a tak se poměrně často budil. Proto jsme byli na snídani první a vlastně ještě pár minut před začátkem snídaně. Vypadali jsme jako nedočkavci, ale kdo máte malé děti, tak asi chápete :-)
Dnes jsem měla chuť na sladkou snídani. Tak jsem si objednala capuccino, připravila croisant s máslem a jejich domácí marmeládou. Tou švestkovou. Ta je nejlepší. A byla jsem v sedmém nebi.
Spokojenost nade vše.
Po návratu na pokoj jsem se vás ptala, kam bychom dnes mohli vyrazit. Doporučovali jste mi vlky a tak jsme šli.
Přivítala nás krásná dřevěná a hlavně úplně nová budova, ve které je malý krámek s různými knížkami a mini muzeum (nebo jak to nazvat).
Vstup je zdarma, z čehož jsem byla celkem v šoku. Platí se pouze parkovné a to 30 Kč/h.
Zde jsem se dozvěděla, že všichni psi pochází původně z vlků. I naše čivava. Já to říkám pořád, že to je pořádná šelma :-)
Po x metrech se vždy objevila tato vzdělávací tabule. Byla krásně zpracovaná a gravírovaná do dřeva.
Asi vás zajímá, zda je to zde vhodné pro kočárku. Tak ano je. Cesta je přírodní, ale každý normální kočárek by to dal. Je dlouhá 2,5 km. Ale pokud byste hledali lepší terén, tak je zde zkratka pro hendikepované a ta je dlouhá 700 m a je rovná.
My měli nosítko a tak jsme se vydali klasickou cestou, která vedla lesy a byla moc příjemná.
Došli jsme k oboře, nad kterou vede takovýto most.
V této oboře se nachází 11 vlku. Schválně, kdo najde jednoho na této fotce.
Měli jsme štěstí a zahlédli jsme hned 4 vlky.
Tobínko to skoro celé prospal, ale na vlka se podíval :-)
Nakonec jsme měli štěstí a při cestě k autu jsme narazili na vlky. Stáli ani ne metr za plotem. Byla to vážně podívaná.
Když je člověk vidí takhle za plotem, tak by je nejraději podrbal za ouškem :-D
No a jak to dopadá, když je někde zákaz vstupu? Lidé ho porušují!
Vedle hlavní budovy se nachází roztomilé hřiště plné těchto dřevěných zvířátek. Takže i zde se děti vyblbnou. Jediné, co mi zde chybělo bylo občerstvení. Možná ale v létě se zde najde nějaký stánek, možná je to záměr.
Za co dávám ale velké plus, že zde byl koš na tříděný odpad. To v mnoha rušných místech postrádám.
Po této procházce nám vyhládlo, bylo už asi 15 hod. a tak jsme přemýšleli, kam zajít.
Hodně jste nám doporučovali Pivovar Lyer. Jenže odradila mě jedna špatná recenze za druhou. Koukám vždy na Foursquare a na TripAdvisor. A tak jsem hledala dál a dál se vás ptala.

Nakonec jste nám poradili U všech kukaček. A to bylo vážně dobrá volba.
Interiér je moc krásný a exteriér také. Tato restaurace se nachází v plně zrekonstruované budově a samozřejmě všude na zdi jsou kukačky, které na přeskáčku kukají.
Sice jsme nebyli v pivovaru, ale i zde měli zajímavou nabídku. A to za 50 Kč tento degustační tácek. Což si myslím, že je super nápad.
Jako předkrm jsme ochutnali jejich škvarkovou pomazánku.
Body jim dáváme určitě za to, že jsou maximálně baby friendly. Toalety jsou s přebalovacím koutkem a krásně voňavé a čisté.
V restauraci je dětský koutek plný hraček a dokonce i na novorozeňata myslí. Měli spoustu rostoucích židliček, ale i tohle lehátko pro nejmenší děti. A tak Tobínek ihned usnul a my se v klidu najedli. Halelůja.
Já si dala štiku s čočkovým salátem a Arty marocké kuře s kuskusem. Obě jídla naprosto luxusní, ale cena vyšší. Jedno jídlo za 220 Kč.
Po probuzení si Tobínek půjčil knihu a vzdělával se. Knihy ho prostě baví :-)
Nakonec jsme si řekli, že to jídlo musíme nějak vytrávit a tak jsme popojeli do nejbližšího lesa, že se podíváme po houbách. Sice bylo po dešti, ale rozhodně to zde nerostlo jako houby po dešti. Maximálně choroš a milion borůvek.
Les to byl ale krásný a procházka také.
Našli jsme ale jednoho pejska. Který se ze začátku jevil jako obranář, nakonec stačilo zašišlat a hned přišel pro podrbání.
Panička byla nedaleko a tak jsme si našli jiné mazlíčky. Plné mraveniště.
Po dvou hodinách jsme to směřovali k autu a už se klepali na dezert v Nebespánu.
Akorát jsme chytli golden hour. A ač tohle světlo miluji, tak jsem už neměla sílu na focení nějakých krásných fotek. A tak jsem si cvakla aspoň krásné náměstí v Kašperských horách.
V Nebespánu jsem se usadili do jejich nádherných křesel a objednali pečený čaj, který si vyrábějí sami, capuccino, které mají vážně dokonalé a jejich úžasné dorty, které jim připravuje jejich cukrářka.

Dala jsem na vás a ochutnala jejich čokoládovou pěnu. Tu si ihned zamiloval Arty. Mně padl do oka tvarohovo ořechový koláč s čokoládovou vrstvou. Tohle já můžu. A nakonec jsme museli ochutnat i jeden mini větrník. No a byli jsme po večeři :-D
Blížila se Tobínka hodinka  a tak jsme šli koupat a uspávat.
Den to byl plný zážitků  a mně se krásně usínalo.
Nebe nám hrálo všemi barvami a tak i kousek romantiky jsme si v tomto úžasném dobovém hotelu užili.
Teď už dobrou noc a těším se u dalšího článku.

Líbá vaše Kačí

3 komentáře: