KVĚTÁKOVÁ SE SKOŘICÍ A KOKOSOVÝM MLÉKEM

Když jsem narazila na tuhle polévku u Jamieho Olivera, hned jsem se do ní musela pustit. Nejprve jsem si ale samozřejmě říkala: "Ježiš, to je kombinace". O to víc jsem jí chtěla zkusit. Přesto jsem tu stránku několikrát zavřela a několikrát opět dohledávala. Prostě mi to nedalo.

Květák, skořice a kokosové mléko? Jak to může chutnat? Říkala jsem si.

Pak jsem se tak stokrát ještě nezapomněla Artyho zeptat, jestli to fakt mám dělat nebo ne. Poslední věta před vařením byla: "Tak to kdyžtak vyhodíme, tohle ale prostě zkusit musím!".

Tak jsem se do toho pustila a výsledek? Nemám slov. Tak dobrou polévku jsem hodně dlouho nejedla.
Ve výsledku jsem uvařila jeden celý hrnec, který jsme byli schopni sníst za jedno odpoledne. To mluví snad za vše. Tak jí rozhodně zkuste a napište mi, jak vám chutnala.

Jdeme na to...

Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3 litry

INGREDIENCE:
Těsto:
  • 1 květák
  • 1 cibule
  • lžička skořice
  • Ghí nebo klasické máslo
  • sůl, pepř
  • 250 ml kokosového mléka 
  • voda

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve rozpálíme troubu na 200 stupňů, pak si omyjeme a pokrájíme květák na růžičky.
 Cibuli si pokrájíme na půl kolečka.
 Růžičky květáku rozprostřeme na plech a nasypeme na něj cibuli.
 Posypeme malou lžičkou skořice.
 Přidáme pár kousků Ghí nebo másla, které poklademe na květák.
 Pečeme do zlatava.
 Vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem.
A 1 litrem vody.
 Rozmixujeme do hladkého krému.
 Osolíme.
 Opepříme a ještě tak 5 minut povaříme.
Pokud chcete polévku před podáváním ozdobit, tak si schovejte pár kousků opečeného květáku a cibulky a přidejte petrželku.
 Ač Arty nesnáší čili, tak prohlásil, že s čili je to ještě lepší. Tak schválně zkuste.


12 komentářů:

  1. Řekla jsem si totéž... bože, to je kombinace :)) Ale vypadá skvěle, opravdu by mě zajímala chuť. Asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sarko, rozhodne vyzkousej. Jak ja rikam, zkusit se ma vse. Nazor si udelas a potom 😊

      Vymazat
    2. Sarko, rozhodne vyzkousej. Jak ja rikam, zkusit se ma vse. Nazor si udelas a potom 😊

      Vymazat
  2. Kateřino, slušnost by byla dát odkaz nebo aspoň napsat stránku, odkud je recept opsaný :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pisi to u vsech receptu a tady mi to uniklo. Ale rozhodne to neni proto, ze bych to nechtela napsat. Naopak. Rada podporim ci odkazu na cloveka,ktery me inspiroval.
      A priste to staci napsat ne tak vazne.😊 Ps: osloveni Katerino doslova nesnasim 😉

      Vymazat
    2. Polévku jsem jedla prvně minulý týden u mamky a právě teď se mi smaží květák doma. Je to úžasná kombinace a stojí za vyzkoušení, doporučuji

      Vymazat
    3. Polévku jsem jedla prvně minulý týden u mamky a právě teď se mi smaží květák doma. Je to úžasná kombinace a stojí za vyzkoušení, doporučuji

      Vymazat
    4. To moc ráda slyším. Děkuji moc :-)

      Vymazat
  3. Na fotce plechu před pečením je ještě česnek? Já jestli patří do receptu, nebo ne? Děkuji a hezkou neděli ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak som ju dnes vyskúšala :-D nemôžem povedať, že je to najlepšia polievka, akú som jedla, ale určite nie je zlá. Zaujímavá, iná chuť...to sa cení :) ďakujem za recept. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jiná, ale to mě na tom asi baví. Ale věřím, že se nezavděčí všem :-)

      Vymazat