PRAGUE FOOD FESTIVAL 2015

Kdo chce vtáhnout do celé atmosféry Prague food festivalu, tak ať se koukne na toto video!

Stejně jako loni (článek zde), tak i letos jsme se vydali na Prague food festival. Pro food blogerku si myslím, že je to téměř povinnost.

Na jedno místě najdete nabídku těch nejlepších restaurací z České republiky. Některé jsou z Prahy, ale další z míst, kam se jen tak nepodíváme.

Poslední dny jsem doslova odpočítávala. Neskutečně jsem se těšila. Ale hlavně modlila, aby vyšlo počasí. Loni bohužel neuvěřitelně pršelo a foukalo. Takže jsem si nepřála nic víc, než aby bylo sluníčko, abychom si mohli sednou na trávu a vychutnávat nabídku Prague food festivalu.

Na cestu jsem si vzala tento úžasný nápoj. Je to kokosová voda s kousky kokosu. Přivezl mi jí manžel z Amsterdamu a je vážně skvělá. Nevíte někdo, jestli se prodává i v Čechách?
Letos stál vstup stejně jako Loni a to 450 Kč v předprodeji/500 Kč na místě a v ceně bylo 10 Grandů.

1 Grand = 30 Kč
Počasí, jak už to většinou bývá, když se na něco těšíte, bylo velmi nevyzpytatelné. Chvíli pršelo, chvíli svítilo slunce, chvíli foukal vítr a chvíli bylo zamračeno. Chybělo jen azuro. Bohužel.
My se ale nevzdali a nenechali si to zkazit. V kabelce jsme tahali deštník a byli připraveni opravdu na vše.

U vstupu nás přivítala milá děvčata a s úsměvem nám předala Grandy, mapku a příbor.
Nejprve jsme si prošli areál a zkoukli, co mají v nabídce.

Zaujala nás tato voda. O Badoit jsem nevěděla, že už se dá běžně koupit v České republice. Když jsme ve Francii, tak právě tato voda je naším denní společníkem. Ve Francii patří k jedním z nejlevnějších, v České republice k jedné z nejdražších.

Ale to je stejné, jako s Evian či Perrier. Ale fakt je, že je výborná. A stejně, jako Perierka, tak je přírodně sycená. Takže bublinky do ní nejsou uměle vkládány. Věděli jste to?
Tyto cedule s nápisy jsou rozmístěny po celém areálu. S každou jsem souhlasila a s téměř každou se musela vyfotit :-)
Po chvilce jsme narazili na stánek Kenwood. Mno stánek. Přímo stan. Takže jsme nakoukli dovnitř. První, co mě zaujalo byla nabídka robotů.

Ti, kteří sledují moje sociální sice, tak ví, že se mi rozbil smoothie maker. A jelikož jsem vyhrála v soutěži Food blog roku poukaz na 10 000 Kč, tak jsem se rozhodla ho investovat právě do smoothie maker nebo robotu.

Na Kenwood jsem koukala a tady jsem si ho mohla osahat a dokonce pobavit o něm se zástupkyní Kenwoodu. Takže teď opravdu nevím. Catler, Kitchen aid nebo Kenwood? Cena stejná. Smoothie maker kolem 7 000 Kč, robot kolem 13 000 Kč.
Tento stan nebyl ale pouze o jejich robotech, ale také o kuchařské show. Jako hosta zde měli italského kuchaře.
Ten nejprve uvařil toto jídlo a poté vyzval návštěvníky, aby ho šli také uvařit. Toto je verze Michelinského kuchaře.
 A toto návštěvníků. Myslím, že srovnatelné. Všichni byli velmi šikovní.
 Podávala se Domácí pasta Carbonara s rukolovým pestem a srdcovkami.
Krok za krokem nás dovedl, až ke stánku Ugo. Ten my milujeme. Tedy ne stánek, ale tu jejich zmrzlinu. Loni na Prague food festivalu jsme jí ochutnali poprvé a od té doby jí naprosto milujeme.
 Zde jsme se i vyfotili. Odkaz zde.
Toto byla ovocná. Bohužel už si nepamatuji přesně z jakého. A stála 1 Grand, tedy 30 Kč.
Dále jsme se rozhlíželi, co bychom ochutnali. Nabídka byla pestrá. Od mořských plodů, přes flákotu masa, sladké, slané, kobylky, čokolády, zmrzliny, šampaňské a nabídka vín, prostě vše, na co pomyslíte.
Každých x metrů jsme narazili na takovouto budku, kde jsme si mohli dokoupit Grandy. Také mezi lidmi procházeli Grandisti, jak já jsem je nazývala a prodávali také Grandy.
Nakonec jsme zakotvili u stánku U Emy Destinové. Tato restaurace je vyhlášená a doporučovalo mi jí spousta z vás. Tak jsme se rozhodli ochutnat jejich celé menu.

Když si koupíte celé menu, stojí 10 Grandů. Když si koupíte pokrmy zvlášť vyjde to dráž. A tady to menu vypadalo celé velmi lákavě. Měli na výběr rybí menu a masové menu. I když já jsem více na ryby, tak jelení svíčková mě velmi zaujala.

Dali jsme si:
Carpaccio z vepřové panenky Iberico (marinovaná a restovaná vepřová panenka, krájená na plátečky), podáváno se zelným asijským salátem se zelenými jablky a burskými oříšky
Grilovaná jelení svíčková s demi-glace z černého rybízu a šípku, podávaná s pyré ze sladkých brambor.
Cheesecake s bílou čokoládou, lanýži a drobenkou s praženými lískovými ořechy
Vše bylo naprosto výborné. Jelen byl favorit mého manžela a já zase stále cítím v ústech chuť cheesecaku s lanýžem.
Dále jsme se procházeli prostory Královské zahrady u Pražského hradu a kochali se výhledem. Jak tím na krásné panorama Prahy, tak tím na úžasné delikatesy.

Jeden ze stánků měl dokonce vlastního Dj-e a taneční parket.
Svěží drink bych si s radostí dala, ale bohužel bylo spíše chladno a tak by se hodil šálek s horkým čajem.
Proto v neděli, kdy bylo nádherně musela být u tohoto stánku několika metrová fronta.
Nakonec jsme si vybrali další delikatesy u stánku La casa Argentina. Do této restaurace jsme chodívali na steaky. Vždy nabízeli 5 druhů propečení, na rozdíl od klasických 3 druhů.

Tak nás zajímalo, jak si povedou zde na Prague food festivalu.

Dali jsme si Grilovaný ananas - grilované plátky ananasu s karamelovou omáčkou, sypané griliáží. Cena 2 Grandy, 60 Kč.
Empanadas rajčatová salsa a pažitková smetana – pečená taštička plněná hovězím,rozinkami,vejcem. Rajčatová salsa a kysaná smetana. Cena 3 Grandy, 90 Kč.
 A nakonec Kousky syrového tuňáka s avokádem a ředkvičkou.
 Vše samozřejmě naprosto dokonalé.
A to je vše z Prague food festivalu 2015.

Letošek jsme si myslím užili mnohem více, jako loňský rok. I když loňský rok byl pro mě naprosto úžasný. Byl to můj první rok strávený na Prague food festivalu, ale bohužel doprovozen obrovským deštěm.

Tento rok padlo několik kapek a bylo zataženo. takže doufám, že ten příští rok bude azurový.

Když to celé shrnu, tak organizace nezklamala. Prostory jsou nádherné, nabídka restauračních stánků velmi pestrá, všichni usměvaví a miloučcí, lidé plní energie a elánu ochutnat nepoznané.

Takže, kdo zde byl, tak doufám se mnou souhlasí a kdo zde nebyl, tak to snad napraví v roce 2016 se zde třeba potkáme.

Mějte se krásně a myslete na to, co strkáte do úst a hlavně nejezte blbě, jak říká pan Pavel Mauer.

4 komentáře:

  1. Myslím, že jsi mě článkem nalákala na příští rok. Některé ty věci vypadají lahodně. Dalo se tam sehnat i veganské jídlo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hih tak to jsem ráda. Za to bych ruku do ohně nedala, ale zjistit se to asi dá. Raw jídlo tam měli, to vím, ale veganské nevím.

      Vymazat
  2. ňami, ňami... z těch fotek mám hlad a lituju, že jsem se letos na Prague food festival nedostala... no, snad příští rok to už klapne :)
    A ty, jako správná food blogerka, bys mohla zavítat na olomoucký Garden food festival :))... byl v podobném duchu jako Pražský, jen v menším :)... http://sweetdiabeticday.blogspot.cz/2015/05/garden-food-festival-olomouc.html

    Posílám pozdravy do Prahy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš naprostou pravdu, to bych mohla. Jen to časové vytížení mi to zatím nedovoluje. Ale do budoucna plánuji objíždět i jiná města, než jenom Prahu :-)

      Vymazat