VOŇAVÝ NADÝCHANÝ MANDLOVÝ DORT

Jednoho dne jsem dostala pozvánku k vyzvednutí si dortu od firmy Sladko.cz. Proč toho tedy nevyužít? Pomůžu tím malé začínající české firmě dostat se do povědomí mých čtenářů a moji čtenáři se dozví o další možnosti, jak si objednat chutný dort.

Sladko.cz ze je internetová cukrárna. Ano internetová. Zní to zvláštně, ale proč ne. Jedna nevýhoda je, že když si chcete koupit dort či jinou laskominu, tak nemůžete nasát tu dokonalou vůni jejich výrobků.

Když mě oslovili, tak jsem se podívala na jejich webové stránky a upřímně to tolik nenadchlo. Každý dort na mě působil, že to bude takový ten klasický těžký  máslový, který  naprosto nesnáším. Ale nechala jsem se překvapit.

V pátek jsem se setkala s jedním výrobců těchto dortů. Byl to velmi mladý sympatický klučina, který mi s natěšením (možná obavy) předával dort. Jakmile odešel, tak jsem ihned nakoukla pod pokličku. Přesněji otevřela víko krabice. Och bože (já vím, neber boží jméno nadarmo), ale ta vůně to bylo něco neuvěřitelného. Vůně byla ohromující, úžasná, plná pražených mandlí, čokolády a dalších voňavých surovin. Teď, jak to píši, to cítím na jazyku a v nose a ihned, ale opravdu ihned bych si ho dala znovu.
Odvezla jsem si ho do Le Caveau, kam jsem jela stříhat videa. Občas si takhle sednu do kavárnu sama se sebou a užívám si chvíle, kdy nemusím mluvit a mohu přemýšlet. Společnost mi tedy dělal dort od Sladko.cz. Několik hodin jsem se na něj dívala a přičichávala k němu. Ale vydržela jsem to. Chtěla jsem totiž, aby ho ochutnal semnou i můj manžel.
 
Dort jsem tedy dovezla domů, nafotila ze všech úhlů a strašně se těšila, až ho ochutnám. Jak už jsem několikrát psala, ta vůně byla tak intenzivní, že prostě musí být dobrý.

Tady vidíte, kolik mandlí a čokolády je na vrchu. Tak jdu krájet...
Malou "vadu", no vadu to nejde nazvat vadou, ale vrstva čokolády je opravdu tlustá a tak dort jde špatně krájet. V tu chvíli jsem přemýšlela, jak to udělat jinak, že možná občas je lepší to lehce "ošidit", než aby se vše rozlámalo.

Jenže to jsem to ještě neochutnala...
První sousto jsem si dala klasicky. Vidličkou jsem zajela od vrchu dolů. Na vidličce mi tedy ležel kousek čokolády, korpusu a náplně. Mňam. Bylo to vážně vynikající. (Sakra, proč nemám teď kousek u sebe).

Další kousek už jsem jedla ale jinak. A to tak, že jsem nejprve vyjedla čokoládu (ta je vážně úžasná, nevím, co to je za čokošku, ale je výborná), pak jsem vyjedla mandle a pak jsem si to rozkládala na korpus a krém :-D. Dokonalost!
Tady můžete vidět, kolik mandlí je všude okolo. Dort se skládá z nadýchaného vanilkového korpusu, lehké smetany, karamelu, mandlí a čokolády.
No takže abych to shrnula. Takhle dobrý dort z cukrárny jsem už opravdu dlouho neměla. Poslední dobou vsázím na cheesecaky, čokoládové krémové dorty, ale ne na tyto klasické. Zklamání bylo vždy tak velké, že po prvním kousnutí jsem přemýšlela, komu ten zbytek darovat.

U tohoto dortu je to jiné. To si naopak šetříte každý kousek a ještě koukáte komu byste ujedli z talíře.
Takže vážně doporučuji. Zaručeně musím pochválit dva nadšence, kteří to dělají zase trochu jinak.

Když budete shánět dort na oslavu nebo jen tak na mlsání, nebojte se je oslovit. Za prvé jsou sympatičtí a za druhé odvádí výbornou práci.

Nabízí dorty, ale třeba i cupcakes. Já měla tento ZDE.

Takže kolem a kolem, DOPORUČUJI a teď malá zpráva pro Sladko.cz. Pokud budete chtít ještě něco otestovat, určitě se mi ozvěte. S radostí ochutnám další dobroty od Vás.

A teď něco o Sladko.cz, kdo za tím stojí: (info z jejich webu)
Jsme dva gastro nadšenci, kteří už nemohli přihlížet nabídce dortů plných ztužených tuků, plastových krémů a piškotů tvrdých jako trempská podrážka.
Nabízíme poctivé dorty, které připravujeme z vybraných surovin, s láskou k pečení a které sami jíme a milujeme. Není naším cílem okouzlit vás počtem nabízených dortů, ale to, aby u nás jakýkoliv výběr byl skvělou volbou.
Naší stálou nabídku budeme prokládat časově omezenými nabídkami speciálních dortů, o které se s vámi prostě budeme muset podělit!


Další testy produktů naleznete ZDE!

Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7


6 komentářů:

  1. Vypadá moc pěkně a chuť by mě opravdu zajímala, nalákala jsi mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně dokonalý. Já ani nevím, kdy naposledy jsem měla takový lehoučký, ale přitom chuťově výrazný dort. Slupli jsme ho během dne ve dvou :-)

      Vymazat
  2. Zaplať pánbu za každý dort bez marcipánu a fondánu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný názor. Fondán jsem tolerovala akorát na svatbě, kam to tak nějak patří. Ale jinak bych si ho v životě nekoupila natož vyráběla.

      Vymazat
  3. No a po roce již firma není.
    Sladko.cz se již nezobrazuje.

    OdpovědětVymazat