ZAPECENA TRESKA NA ZELENINĚ

Tento recept je připraven ve spolupráci se značkou Costa d´Oro.


Přináším vám další recept ve spolupráci se značkou Costa d'Oro, přesně s jejich olivovým olejem.

Když jsem přemýšlela, jaký další recept pro vás připravit, tak mě napadla právě tato zapečená ryba se zeleninou. Je to recept, na kterém jsem doslova vyrostla. Moje mamka ho připravovala opravdu často a vždy ho milovala celá rodina. 

Jak už mě znáte, preferuji praktické a rychlé recepty z pár surovin. A přesně takový je tento recept. Zvládne ho opravdu každý, na přípravu vám postačí 10-20 minut (dle toho, jak rychle krájíte) a pak už se peče sám. Jediné, co je důležité dodržet, jsou kvalitní suroviny. Tedy čerstvé a plné chuti. 

Když jsem tento recept připravovala a fotila, tak jsem si připomněla, jak voníval náš byt, když jsem ještě bydlívala u rodičů. Vlastně vůbec, proč jsem na ten recept zapomněla a nepřipravuji ho častěji. Odteď už to ale napravím a opět se stane naší stálicí. 

Jelikož vím, že jste ve vaření na stejné vlně jako já, tak věřím, že si tento recept zamilujete a stane se stálicí i u vás. 

Základem receptu je čerstvá ryba, zelenina, koření a olivový olej. A jelikož právě ten hraje v receptu hlavní roli a dodává celému pokrmu skvělou chuť, Tak si dejte záležet při výběru. 

Costa d'Oro má v nabídce L´Extra, L´Integrale, Il Biologico, Vinacciolo a balsamico. 

L´Extra je extra panenský olivový olej s jemnou chutí a složením.

L´Integrale je nefiltrovaný extra panenský olivový olej vyrobený z nejlepších olivových olejů z EU. Tohle je můj favorit. Miluji jen tak v mističce, do které kápnu pár kapek balzamikového octa a namáčím do něj kousky pečiva. 

Il Biologico je nefiltrovaný extra panenský olivový olej v BIO kvalitě.

Vinacciolo je jemný hroznový olej. Znáte?

Balsamico zraje v sudu a kvůli tomu získává úžasnou dřevěnou vůni. A také jemnou chuť.

Věřím, že Costa´Oro si zamilujete. Jejich příběh se začal psát v roce 1968, kdy se dvě místní rodiny pustily do výroby prvotřídního extra panenského olivového oleje pomocí tradiční metody typické pro region Umbrie, který se nachází v srdci Itálie.

Aby zaručili jedinečnou kvalitu, tak je vždy vyrábí pouze z nejkvalitnějších oliv pěstovaných přímo v jejich regionu.

Mají svou vlastní porotu složenou z profesionálních certifikovaných someliérů olivového oleje, kteří hodnotí organoleptické vlastnosti oleje. Už kvůli tomu je jasné, že jsou jejich oleje vždy skvěle vychucené a dotáhnuté do posledního detailu.

Doba přípravy: 15 minut 

Doba pečení: 30 minut


INGREDIENCE:

2 filety tresky

2 červené cibule

1 palička česneku

6 velkých rajčat

1 žlutá paprika

1 střední cuketa

6 malých mrkví

100 g fety nebo balkánského sýrů

Koření na ryby, sůl, pepř

Olivový olej 

Trocha citronové šťávy

Popřípadě sýr na rybu (mozzarela, gouda)


Postup:

Nejprve si umyjeme a pokrájíme zeleninu na velikost cca 2 až 3 cm. A vložíme jí do pekáčku. 

Poté na zeleninu rozdrobíme balkánský sýr nebo sýr feta a promícháme. 

Dále na zeleninu položíme filety ryby, posypeme kořením na ryby, solí a pepřem. Zakapneme citronovou šťávou. 

Pokud chcete můžete na rybu přidat nastrouhaný sýr, který se při pečení rozpeče. 

Česnek rozkrojíme vejpůl a nalijeme do něj trochu olivového oleje.

Nakonec celý obsah pekáčku zalijeme olivovým olejem.

Rozpálíme si troubu na 200 stupňů a pečeme po dobu 30 minut. 





1 komentář:

  1. Dobrý den. Děkuji za tenhle recept. Je výborný 🍀😋 a i ta vůně po celém bytě je příjemný bonus🥰

    OdpovědětVymazat