GRILOVANÝ HERMELÍN S OŘÍŠKY A POVIDLY

Tento recept je již poslední v tomto roce, který bude na téma grilovaný hermelín. Myslím, že jsem vás určitě pár recepty inspirovala (dle fotek, které mi posíláte). Děkuji všem, kteří děkují za to, že jsem ji otevřela oči a ukázala, na kolik způsobů a jak lze hermelín připravovat.

Jelikož já tolik masa nejít a při grilování už vůbec ne (ne mi po něm strašně těžko), tak volím spíše sýry. Miluji halloumi a právě také hermelíny. Takže si s tím vyhraji.

Tento poslední recept je na sladko. Je to kombinace výborných domácích povidel, které nejsou tak přeslazené s oříšky, které se krásně opraží při grilování. Dohromady je to úžasná kombinace, kterou si určitě zamilujete.

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 1 balení hermelína na grilování 
  • domácí povidla
  • hrst lískových oříšků
  • olivový olej

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
 Rozkrojíme si hermelín.
 Já použila tento s chilli, ale můžete klasický.
 Přidáme povidla.
 A přiklopíme.
 Nasekáme si lískové oříšky.
 Na dno alobalu dáme trošku oříšku a zakápneme olivovým olejem.
 Položíme na to naplněný hermelín a přidáme oříšky a olej i z vrchu.
 Zabalíme do alobalu a pečeme cca 4 minuty z každé strany.

Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm. 

10 komentářů:

  1. Mě to přijde jako super nápad, jak oživit obyčejný hermelín! :) Úplně si dovedu představit, jak to chutná.. mňam! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá hodně dobře. Zajímavý recept s těmi povidly :)
    http://touhyalasky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Šlo by to i z "negrilovacího"? Rozdíl v tom na první pohled nevidím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem za to, že je třeba tužší nebo nějak uzpůsobený na tepelnou úpravu. Možná jen marketingový trik...

      Vymazat
    2. Já to dělala několikrát i s normálním a šlo to. Asi určitě záleží jaký. Každopádně si myslím, že za zkoušku člověk nic nedá :-)

      Vymazat