RECENZE: SPOTŘEBIČE CATLER



Vítám vás u dalšího recenzního článku. Nechci, aby tato recenze vyzněla nikterak vyumělkovaně. Chci vám pouze představit značku, kterou miluji již několik let a myslím si, že se o ní stále málo mluví.

Catler je australská značka. Upřímně, tohle jsem do psaní tohoto článku nevěděla. Už si ani nepamatuji, kde jsem na výrobky Catler narazila. Vlastně asi ano.

KONTAKTNÍ GRIL GR 8012
Jednoho dne jsme si s manželem řekli, že si koupíme kontaktní gril. Začali jsme hledat a brouzdat po internetu, až jsme narazili na samotnou značku Catler. Tenkrát měli na trhu myslím tři druhy kontaktních grilů. Recenze měli velmi kladné a cena byla kolem 6 500 Kč. Pročítání kladů nás přesvědčilo, abychom si gril koupili. A udělali jsme velmi dobře.

Tento gril už máme 5 let a nedám na něj dopustit. Používáme ho denně téměř na vše. Rozpékáme na něm pečivo, rozpékám sýry, ohřívám koblížky, připravuji volské oko či hemenex, grilujeme zeleninu a maso. Jak říkám, téměř vše.

Za denodenní používání tohoto grilu se nám jediné opotřebila plotýnka. Je už lehce poškrábaná. Ale volali jsme do servisu Catler a tam nám řekli, že za 1000 Kč není problém plotýnky vyměnit. Což si myslím, že je opravdu super. Takže na jaře se na to chystáme.

Ještě pár informací k samotnému grilu.
Pořídili jsme si ten největší a to Catler GR 8012.
Nyní koukám, že už mají na trhu dalšího a více vymazleného nástupce.
Cena byla kolem 6 500 Kč a dnes to stojí hodně podobně. Ceny zde.
Gril je celokovový a má nepřilnavé plotýnky.
Má perfektní výhřevnost a tak na něm připravíte naprosto vše, co na klasickém grilu.
Kamarád ho tenkrát u nás viděl a chtěl si nějaký také koupit. Jenže se mu nechtělo tolik investovat, protože nevěděla, zda ho bude opravdu používat. Koupil si tedy kontaktní gril v Lidlu a jak myslíte, že to dopadlo. Gril měl malou výhřevnost, a i když stál "pouze" 1 000 Kč, tak mu nyní doma leží a nepoužívá ho. Takže vlastně ho to vyšlo dráž, než nás. Protože my ho používáme opravdu denně.

Jelikož jsme měli opravdu kladnou zkušenost s grilem, rozhodli jsme se od značky Catler pořídit další spotřebič. A to friťák.

Blížili se Vánoce a my nevěděli, co si přát. Smažené věci sice často nedělám, ale když už, tak je dobré ten friťák mít. Dana potravina je rovnoměrně osmažená a není tolik nasáklá olejem. Pokud je friťák samozřejmě dobře rozpálen.

K Vánocům jsme tedy dostali tuto fritézu. A proč jsem si zrovna vybrala fritézu za 2 000 Kč (ceny zde) a ne levnější? Jak jsem psala výše, kladná zkušenost se značkou. Ale hlavně to, že tato fritéza mám cool zónu. Tedy dno, které se chladí a olej se tam nepřepaluje. Ani drobky, které padají na dno.

K této funkci jsem byla ze začátku lehce skeptická, ale nakonec se mi to potvrdilo. Opravdu se dno nepřepaluje, opadané drobky také ne a olej zůstává i po několik smažení poměrně čistý.

Velkou výhodou fritézy je, že se dá snadno rozebrat, vyndat ohřevná spirála a zbytek vložit třeba do myčky, či důkladně umýt. Takže fritéza i po několika letech vypadá, jako nová.

RYCHLOVARNÁ KONVICE KE4011
Uplynula nějaká doba a my potřebovali, přesněji chtěli koupit novou rychlovarnou konvici. Měli jsme už starou, kde se usazoval vodní kámen. Zároveň jsme měli svatbu a tak jsem si řekla, že si tohoto krasavce napíši na svůj svatební seznam.

Přemýšlela jsem ještě nad konvicí TM8010 a to z hlavního důvodu. Milujeme čaj. Dokonce manžel měl donedávna firmu na dovážení Cejlonského čaje. Jenže cena mě lehce odradila a říkala jsem si, že by to byl v momentální situaci, až moc velký luxus. ¨

Takže jsem se uskromnila a napsala na svatební seznam KE4011. Bohužel jsem dohledala, že tuto konvici Catler již nevyrábí, ale stále se dá na Heuréce seznat za 1 800 Kč.

Tato konvice je naprosto klasická. Nemá žádnou speciální funkci, ale přesto je úžasná. Je celokovová, bez spirály. Máme jí dva a půl roku a vůbec, ale vůbec se neusazuje vodní kámen na dnu. Je stále čistá a tak nepotřebuje žádnou speciální péči. Na milion procent jí doporučuji.

STOLNÍ MIXÉR BL8011 NEBOLI SMOOTHIE MAKER
A máme tu posledního Catler člena naší domácnosti a to smoothie maker.

Jak jistě víte, smoothie si mixuji každý den a tak jsem hledala ten nejlepší smoothie maker. Prošlo mi rukami několik spotřebičů. Maximálně jsem byla spokojená s mixérem, který byl součástí robota Moulinek (článek zde). Jenže po hodně letech používání se nám rozbila nádoba a vlastně i nože a tak jsme si řekli, že je na čase najít nový mixér. Poté jsem měla od Russell Hobbs-ten nedoporučuji, dále od ECG take and go-ten doporučuji, na stejném principu i od Adler-také doporučuji, ale vše mělo nějaké mouchy.

A tak jsem si vzpomněla na značku Catler. Jelikož jsem vyhrála v soutěži Food blog roku poukázku na 10 000 Kč, tak jsem si řekla, že tuto částku investuji do nějakého pořádného spotřebiče, který bych si jen tak nekoupila.

A tohle byla jasná volba. Zabrouzdala jsem na stránky Catler a rozklikla mixéry. Mají dva. Jeden stojí 4 200 Kč a druhý od 7 800 Kč.
Pročítala jsem rozdíly, až jsem se rozhodla pro ten dražší. Řekla jsem si, když už, tak už. Hlavní nádobu má ze speciálního materiálu, který připomíná odolností sklo, ale sklo to není. Tedy to není tak těžké.
Má spoustu tlačítek, kde můžete zadat, co právě mixujete. Třeba právě smoothie. Vydává to speciální impulzy, aby se nůž nezasekl třeba v nějakém tvrdém kusu ovoce či zeleniny a nespálil se motor.

Tento mixér mám asi měsíc, ale mohu ho na plno doporučit. Vím, že je to dražší kousek, ale vždy si říkám, že levné věci si může koupit akorát bohatý člověk. Vidím to na sobě. Než jsem se rozhoupala koupit dražší mixér, prošla jsem levnějšími, ale vše mělo určitou vadu a vlastně celkově to bylo dražší, než kdybych si rovnou tento koupila.


Tato recenze není placená. Je to čistě můj názor a doufám, že mezi vámi najdu nějaké Catler nadšence, jako jsem já.
Také doufám, že někomu recenze pomůže a třeba si také Catler zakoupí a bude spokojen.

Více o všech výrobcích naleznete na www.catler.cz.


Přeji krásný den a hlavně krásný víkend,

Vaše Kačí


PS: Nyní koukám po food procesoru od Catler, takže pokud ho někdo máte, napište mi váš názor na něj. A pokud máte cokoliv od Catler, také se podělte se zkušenostmi.



13 komentářů:

  1. Gril je úžasný. Pořídili jsme ještě druhý na letní byt a poté si ho koupil každý, kdo ho u nás uviděl. Používám každý den, od snídaně po večeři, je součástí domácnosti na kuchyňské lince. Snadná údržba, kterou jsme dotáhli k dokonalosti používáním pečícího papíru, takže je permanentně čistý :-) Tedy souhlasím v plném rozsahu a doporučuji. P.S. Jdu se kouknout na ten mixér :-)
    Hezký den, Stella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten pečící papír to je dokonalost. Děkuji za tip a se vším naprosto souhlasím :-)

      Vymazat
  2. Ahoj. Děkuji za tuto recenzi. Také bych si totiž chtěla pořídit pořádný mixér. Blendtec je můj sen, ale finančně trochu nedostupný.. a moje oči taky krouží kolem Catleru. Děláš s ním třeba také mandlové/makové/ovesné apod mléko, hlavně to makové bych si chtěla vyrábět..? Rozmixuje oříšky na máslo? Možná časem přidáš ještě rozšířenou recenzi, to bych byla moc ráda. Ještě jednou děkuji a přeju ať ti všechny přístroje dobře a dlouho slouží :) Darma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám s ním úplně vše. Rozmixuje i semínka z rybízu. Takže za mě super. Mohu říct, že jsem lepší neměla, ale zase jsem vyzkoušela za svůj život tak 6 robotů.

      Vymazat
  3. gril máme ted od vánoc a uvítala bych nějaký článek nebo video s tipy a triky, připadně recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji k přírůstku. Recept asi cokoliv, co jde grilovat či dělat na pánvičce. Já ho v létě přinesu na zahradu a griluji na něm i v létě. Rozpékám pečivo, na to je to super a máme ho neustále křupavé :-)

      Vymazat
  4. Proč nedoporučuješ Russel Hobbs?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu říct, že vyloženě nedoporučuji. Ale více jsem o tom psala tady. http://www.smoothcooking.cz/2015/11/recenze-robotu.html
      Koupila jsem bráchovi rychlovarku, toustovač a kávovar z limitky od Mini cooper a ten si nestěžuje. Ten robot, o kterým mluvím v přiloženém článku jsem dala nakonec mamče a ta je také spokojená. Ale je to asi tím, že do té doby žádný neměla. Každopádně, když si vezmu že tento robot stojí stejně, jako třeba ten Sencor, který mám nyní, tak bych volila Sencor. I když zase chápu, že se najdou lidi, kteří řeknou, že je slabý, má malou mísu a tak. Asi je to na každém, co kdo chce a potřebuje :-)

      Vymazat
  5. Ahojky Kačí,
    právě vybírám nový mixér na smoothie...líbí se mi nutribullet, ale na jednu stranu z něj mám strach...a říkám si jestli nebude lepší takovýto stolní mixér...Mixuješ v tomto i zmrzlé ovoce?? Osobně se koukám na ten levnější, z jakého důvodu si se rozhodla právě pro tento?? Děkuji
    P.S.: jsi má smoothie inspirace a jeden z nejpozitivnějších lidí co znám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já se pro tento dražší rozhodla po vyzkoušení xy jiných a zjištění, že žádný nepslnuje to, co potřebuji od mixéru. Buď špatný výkon nebo špatně mixoval nebo byl malý a tak. Vlastně mě ten nákup xy levnějších stál víc, než kdybych rovnou koupila jeden dražší. Ale chápu, že ta cena odradí spoustu lidí. Mixuji v tom vše i semínka i zmražené ovoce a vše je dobře rozmixované. Nutribulet osobně neznám. Ale já osobně bych si nekoupila nic, na co běží každý den teleshopping. Tak nějak těch věcem nevěřím.

      Vymazat
  6. Ahoj Kačí, už delší dobu jsem zvažovala koupi lepšího mixéru a po důkladném průzkumu a díky tvému doporučení jsem si i já zakoupila mixér Catler. Za vyšší cenu, kterou uvádíš v článku, už jsem koupila model BL 9010 a po prvotním seznámení (mám ho teprve 3 dny) jsem nadšená. Zatím vyzkoušeno pouze na smoothie, ale chystám se i na ořechové máslo a věřím, že s tím si také hravě poradí. Navíc Catler dává při registraci výrobku na jejich stránkách 3.rok záruky zdarma, což už je jen malý bonus ke všemu ostatnímu. Tak moc děkuju nejen za doporučení, ale i za všechny úžasné recepty a fotky. Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Kačí, už delší dobu jsem zvažovala koupi lepšího mixéru a po důkladném průzkumu a díky tvému doporučení jsem se rozhodla nakonec pro Catler. Za vyšší cenu, kterou uvádíš v článku, už jsem koupila model BL 9010 a po prvotním zkoušení (mám ho pouze 3 dny) jsem nadšená! Zatím jsem v něm připravovala pouze smoothie, ale chystám se i na ořechové máslo a věřím, že i s tím si hravě poradí. A Catler teď navíc dává při registraci výrobku na jejich stránkách 3.rok záruky zdarma, ale to už je jen malý bonus ke všemu ostatnímu. Moc děkuji za skvělý tip a za všechny úžasné recepty a fotky. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, tak to jsem ráda. Já si za tou značkou vážně stojím. Nikdy jsem nepracovala s lepší. Ale zase je pravda, že jsem toho tolik nevyzkoušela. Stále mám od Catler 5 spotřebičů a stále plně plní funkci a tuk tuk tuk nic se nerozbilo :-)

      Vymazat