5 PODNIKŮ V PRAZE, KAM ZAJÍT NA SNÍDANI A BRUNCH I.

Snídaně je základ celého dne. Probudí nás, dodá nám sílu a nastartuje den, ať už je pracovní nebo odpočinkový.
Ne vždy, ale snídáme doma. Někdy vyrážíme snídat do víru města s přáteli, drahou polovičkou a nebo na pracovní schůzku.

Takže pokud plánujete posnídat v některém z pražských kaváren, bister nebo restaurací. Tak Vám přináším pár mnou ověřených tipů právě pro tuto chvilku.


NÁRODNÍ KAVÁRNA
 
Národní Třída 11, Praha 1
Tato kavárna je místo, kde se v minulosti scházeli tací velikáni, jako Karel Čapek, S. K. Neumann, Jaroslav Seifert, Vladislav Vančura nebo Voskovec a Werich.

Z venku působí lehce "snobsky", což Vás může odradit. Opak je pravdou. Když vejdete dovnitř, dýchne na Vás útulné prostřední, přivítá Vás velmi milá a zdvořilá obsluha. Usadit se můžete do stylových dobových lavic a židlí. Kavárna je poměrně veliká a dělí se na kuřáckou a nekuřáckou část.

Menu je jednoduché, avšak nabízí vše, na co byste mohli mít zrovna chuť, například i krupicovou kaši, kakao či vejce do skla. Dezerty i zbytek menu vyrábí jejich kuchaři. Takže vše je domácí výroba.

Ceny jsou více než příznivé a celkový dojem okouzlující. Zanechá ve Vás určitě pocit, že se musíte zanedlouho vrátit.

PAUL CAFE FLORA
 
Jičínská 2828, Praha 3
Paul je pro mě taková klasika. Patří do skupiny kaváren, kde se cítím opravdu dobře. Ale zvláště v této, v Atriu Flora. Je zde krásné útulné prostředí, polstrované sedačky, stěny obkládané dřevem a jak je v Paulovi známo, obsluha je v rozkošných cukrářských rondonech.

Nabídku mají všude téměř stejnou. Pečou vlastní pečivo, připravují plněné bagety či sendviče, dortů a tartaletek je k výběru nespočet. Hlavní lákadlo jsou ale makronky.

Já si zde dávám vždy čaj do konvičky a horkou čokoládu. Tu mají opravdu výbornou. Dokonce v dopoledních hodinách připravují snídaňové menu za velmi příznivou cenu.


FARMÁŘSKÉ TRHY
 
Náměstí Jiřího z Poděbrad, Dejvice Kruháč, Náplavka
Den ode dne se trhy v Praze rozrůstají a já jsem za to opravdu vděčná. Každou sobotu se těším na vybrané lahůdky a speciality právě z těchto trhů.

Potkáte zde jednoho milejšího prodejce, jak druhého zastupujícího malé či velké firmy. Nabídka je opravdu pestrá. Čerstvé ovoce či zelenina, stánky se sladkostmi či slanostmi, stánky s výběrem pečiva či voňavá káva, to vše na jednom místě. U stánku jsou připravené stolky s židlemi, takže se můžete pohodlně usadit a u jídla poslouchat živou hudbu.

Nakonec si můžete zakoupit čerstvé ryby či vyzrálé hovězí, k tomu brambory nebo čerstvé těstoviny a připravit si oběd z nejkvalitnějších surovin od českých farmářů.

MAMA COFFEE

Náměstí Jiřího z Poděbrad 12, Praha 3

Mama Coffee má 4 pobočky. V Sokolovské ul., ve Vodičkové ul., v Londýnské ul. a právě u Náměstí Jiřího z Poděbrad, kde to mám nejradši.

Je to opravdu malá útulná kavárna se 4 stoly, pultem vypadajícím, jakoby Vás obsluhoval někdo doma, malou vitrínou, kde jsou vystavěné domácí dezerty  a hlavně s nabídkou čerstvě pražené bio kávy.

Nabídka stálého menu se mění dle sezóny, ale čerstvý chléb, bagely, ciabaty, bábovky, záviny, brownie, mrkvový dort a cheesecaky pečou denně čerstvé.

Z této kavárny mám pocit, jako bych přišla k tetičce na návštěvu. Je velmi útulná a obsluha velmi milá.




CAFE LOUVRE
 
Národní 22, Praha 1
 
Cafe Louvre je tradiční kavárna s dlouhou historií a to je poznat na prostředí. Vstup je z rušné ulice, vyjdete několik schodů a dostanete se do 1. patra, kde se okamžitě ocitnete v době o 100 let zpět.
 
Menu tomu odpovídá. Nečekejte moderní novinky dnešní doby. Spíše klasiku, jako lívance, míchaná vajíčka, vídeňský párek, bábovku, bílý jogurt či müsli. Nabídka je stručná, ale uspokojí každého.
 
Pokud se usadíte u okna, budete mít krásný výhled na dění na Národní třídě. Jen se připravte, že je lepší si udělat rezervaci. Kavárna je většinou úplně plná a bez objednávky můžete stát i ve frontě. Také se připravte na ruch, který je ale typický pro Louvre.
 
Občas trochu déle čekám, jak na jídlo, také na pití. Ale, když sem jdete s tím, že s tím počítáte, tak Vás to určitě nerozhodí.
zdroj: www.chasingtravel.com
zdroj: www.eatingpraguetours.com
 


6 komentářů:

  1. Až někdy budu v Praze, tak do nějakého určitě na vynikající snídani skočím :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, ve vydávání budu pokračovat a míst bude více než dost :-)

      Vymazat
  2. V cafe Louvre, jsme byli na snídačce nedávno, protože jednou za čas si také prosadím snídani v hodobóžovém stylu. Ale ještě větší dojem ve mně nechalo café Imperial. To jsem si jednou připadala jako princezna :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to maximálně souhlasím. Mám v archívu dalších xxx podniků, takže i na něj se dostane. Jednou za čas je důležité se rozmazlit :-)

      Vymazat
  3. Tak co se týče Paula, toho jsem si minulý týden v Praze zamilovala. Totálně u mě zabodoval. Jak výběrem všeho možnýho, tak chutí a taky prostředím, které je nepopsatelné. Připadám si tam jako v jiném světě. Úžasný. Boduje u mě ve všech směrech. A já mám po týdnu v Praze u nás v Olomouci těžkou odvykací kůru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj to moc dobře chápu. Také to tam mám ráda. Až budeš někdy v Praze zkus toho na Floře. Sice nemá okénko na ulici, ale miluji ten interiér. Připadám si, jako kdybych byla někde ve Francii...

      Vymazat