START UP MĚSÍCE - TRAMTADÁ

Zdravím všechny milovníky mé nové rubriky "Ze života" a také všechny, kteří stejně jako já s radostí a chutí podporují začínající projekty a české podnikatele.

Dnešní trh je plný všemožných firem a nápadů, vlastně asi všeho, na co si vzpomeneme a tak o to více je těžké prorazit s něčím novým. Pokud to je ale něco, co tu ještě není, je dělané trochu jinak, s láskou a chutí a hlavně přesvědčením, že tento produkt je prostě nejlepší, tak to vždy ráda podpořím.

Proto miluji náš měsíční projekt, který podporují blogerky z Elite bloggers. Každý měsíc vybereme jednu firmu (vybíráme z přihlášených projektů ZDE nebo z těch, které nám padnou do oka) a podpoříme je článkem na našem blogu. Ten je poté nasdílen skrz banner na ostatní blogy a tak má obrovskou šanci se dostat mezi další čtenáře, zaujmout je a prorazit na českém trhu. Přijde vám to také skvělé? Je to takový malý čin, který může pomoci (a už pomohl) začínajícím firmám.

Dost ale k úvodu. Teď vás určitě zajímá, o čem to bude dnes.
Když jsem před měsícem zveřejnila svou životní novinku (že čekáme miminko) a pootevřele dveře do svého životního příběhu, tak mi mnohé z vás začaly psát své životní příběhy. Byla jsem opravdu potěšena, že ke mě máte tak obrovskou důvěru a svěřujete se mi s někdy opravdu tragickými, smutnými a šokujícími příběhy. Ale také s tím, jak jste silné a odhodlané bojovat. Tohle mi otevřelo oči a hodně pomáhá přijímat překážky, které mi život klade pod nohy. Je divné to psát, ale člověku pomůže, když zjistí, že v tom není sám. A tak jsem ráda, že jsme si navzájem oporou.
Oboustranné hnízdo pro miminka.
Svůj příběh mi napsala i Kristinka. O tom tu samozřejmě psát nebudu. Jen jsem si uvědomila, že je to to mladá (pětadvacetiletá) a silná holka, která se snaží zvládnout její osud, překonat určitou fázi života a s úsměvem se vrhnout do té další. Lepší.
Oboustranný nákrčník a čepička pro novorozence, děti i rodiče.
Mezitím se rozhodla zpříjemnit si svůj volný čas a začala šít. Nejde ale o šití oblečení, ale produktů pro miminka. Asi jste zaregistrovali momentální hit a to dětská hnízda. Je to takový vycpaný ovál, který dodává miminku pocit bezpečí a hlavně tlumí pocit, že je v postýlce samo. Celé hnízdo lze položit i na postel či gauč a nemusíte mít strach, že se miminko překulí a nedejbože spadne. Je to opravdu praktická věc, která vydrží miminku i do jednoho roku života.
Hnízdo a oboustranná rychlozavinovačka pro novorozence.
Poté začala více naslouchat přáním klientek a rozšířila svůj sortiment o další neodolatelné kousky. Na výběr je z desítek druhů látek a tak nakonec největším oříškem je si vybrat tu svou kombinaci. Mně osobně to trvalo několik dní (to je ta těhotenská nerozhodnost). Každý kus je tedy originál, ruční výroba a hlavně český kousek, který bude dodávat miminku pocit bezpečí v prvních měsících života a zútulní mu jeho pokojíček.
Šustítko pro miminka.
Jelikož jsem se pro tento projekt opravdu nadchla (a vy také, dle odezvy na Instastories), tak jsem Kristinku vyzpovídala a položila jí několik otázek o jejím miminkovském projektu.
Co tě vedlo k myšlence začít se svým vlastním projektem?
Před rokem mi v nejhorším scénáři hrozili s transplantací srdce a já jsem musela ze dne na den přestat chodit do práce, do školy a zůstala jsem doma. Jakmile mi začalo být lépe, začala jsem přemýšlet, co bych mohla dělat, protože mě sedět doma ubíjelo a začala jsem šít.
Oboustranná dečka. Z jedné strany měkoučká jako plyšák.
Jak bys svůj projekt popsala?
Všechno co šiji dělám s radostí a láskou a doufám, že i Vám a Vašim dětem udělají mé výrobky radost.
Látky na všechny produkty si můžete nakombinovat sami.
Jaké byly Tvoje začátky? 
Už vlastně od malička jsme s mamkou něco vytvářely. Mamka vždycky ráda šila a já ji často pozorovala a vyptávala se jí proč, co a jak dělá. Na základní škole jsem absolvovala výtvarný obor na ZUŠ a dál v tom částečně pokračovala na Gymnáziu, poté jsem dlouho neměla čas na větší tvoření a nalezla ho opět až minulý rok. Co se týká podnikání, vždy se pro mě najde něco nového a tak si vlastně pořád připadám na začátku.
Rychlozavinovačka je doporučována všemi mými kamarádkami :-)
Co jsi dělala než jsi začala se svým projektem? (zaměstnání, škola) 
Než jsem začala s Tramtadá, studovala jsem dvě vysoké školy, (Speciální pedagogiku MU jsem letos po 2 letech přestala navštěvovat a druhou Sociální pedagogiku na UTB Zlín snad letos konečně dodělám) asi 8 let jsem pracovala brigádně v kavárně a poté jsem si hledala práci v mém oboru a pracovala třeba jako sociální pracovnice v terénu - příspěvky na péči a naposledy jako asistentka pedagoga a vychovatelka ve školní družině - což mě bavilo opravdu hodně. Bohužel minulý rok v pololetí jsem musela z vážných zdravotních důvodů na nemocenskou a doma jsem doteď. Vždycky jsem chtěla pracovat s dětma, což se mi alespoň na chvíli vyplnilo, děti Vás dokáží neuvěřitelně nabít, když mají špatný den, ale i vybít.:D
Srdíčková látka je z limitované edice na podporu dětí z Nepálu, Bangladéše a Indie.
Živíš se tím naplno nebo u toho ještě studuje/pracuješ?
Dodělávám školu, s šitím jako podnikáním jsem v podstatě v začátcích, tak uvidíme jak se to časem vyvine, nechci nic zakřiknout.
Jaký moment v tvorbě Tvého projektu byl pro Tebe ten zlomový?
Když jsem viděla, že se má práce tolika lidem líbí a já si řekla, že to stojí za to s tím pokračovat. Každá pěkná recenze mě zahřeje u srdíčka.
Co je podle Tebe hlavní předpoklad pro to, začít se svým vlastním projektem?
Nebát se to zkusit! 
Odrazovala Tě od projektu rodina nebo přátelé, nebo jsi měla plnou podporu a pochopení?
Největší oporou mi byl přítel, který mě vlastně nakopl zkusit to. 
Je to poprvé, co začínáš s něčím vlastním?
Ano, je to můj první projekt.
Já jsem si vybrala slona, ale Kristinka vyrábí různé druhy hraček. Jako novinku má pískací lišku.
V čem vidíš svůj projekt jiný, originální? 
Spousta matek na mateřské doma začaly šít, mám pocit, že teď je to takový "boom". Můj projekt je jiný v tom, že mě k šití dovedla vážná nemoc, se kterou se i s pomocí šití snažím bojovat a odreagovat se. Práci s dětmi z důvodu infekcí momentálně dělat nemohu. A i když zatím nemáme vlastní dítě, jsem moc ráda, když mé výrobky udělají radost alespoň jiným dětem. A vlastního se snad také dočkáme:) Snažím se vymýšlet a hledat originální nápady, látky a tvary.

Novinka:
Nyní mám novinku a to krásné srdíčkové látky. Navrhla je Devítiletá Novali ze Švédska - dcera designérky, která tvoří krásné organické úplety. Tímto se rozhodla udělat svět krásnějším. Využila svého talentu a navrhla limitovanou kolekci látek se srdíčky, jejímž zakoupením podpoříme švédskou nadaci Love Nepal, která zachraňuje děti od obchodování s nimi v Bangladéši, Nepálu a Indii. 
A ode dneška si můžete nechat ušít čepičky a čelenky právě z této krásné srdíčkové látky. Bude to další originální a limitovaný kousek pro vaše miminko. Nebo pro vás?
Proč by si lidé měli koupit produkty vyrobené Tebou?
Každý má možnost volby, pokud se lidem líbí má tvorba a zároveň mě chtějí podpořit v tom, co dělám a proč to dělám, budu moc ráda, když si ode mě něco koupí. Každý kousek je dělaný ručně, kombinace látek je dle výběru a tak je objednaný produkt jednoznačně originál.
Z čeho si vycházela u tvorby loga? Navrhla sis ho sama nebo Ti někdo pomohl?
Logo mi tvořil známý, bylo to logo, jen abych měla logo:) Od listopadu řeším nový dyzajn loga a přidružené věci k němu. Už aby to konečně bylo!
A jak tě napadl název Tramtadá?
To jsme tak jednou doma s přítelem přemýšleli, jak by se to mohlo jmenovat. Nevím proč, ale nechtěla jsem vyloženě něco, co má souvislost s mou osobou. Pak přítel řekl: "Tak to pojmenuj třeba Tramtadá" a já si řekla, že je to dobrý nápad, aspoň je to veselé a tak vznikl název Tramtadá.
Jaký je tvůj momentální sortiment? Jaké druhy věcí šiješ?
Momentálně šiji hlavně hnízda pro miminka, primárně ve dvou velikostech (ale na míru mohu ušít i jiný rozměr), dečky, zavinovačky, mantinely, hrací deky, zvířátka a pak čepice, nákrčníky a čelenky, jak pro děti, tak rodiče. Díky tomu se celá rodina může sladit a být neodolatelná.
Vybrat si kombinaci látek bylo pro mě nejtěžší. Kristinka jich nabízí několik desítek.
Z kolika druhů látek a materiálů šiješ?
Na hnízdečka, dečky, zavinovačky, mantinely, hrací deky a zvířátka šiji z bavlny. Jsou to látky, které mají atesty pro děti do tří let. 

Snažím se také hledat látky, které jsou jiné, než nabízí většina konkurence. Jedná se především o látky dovozové, designové a velmi kvalitní. Výplňové materiály jsou z antialergického dutého vlákna. 

Čepice, nákrčníky a čelenky šiji z dovozové biobavlny, která je pěstována bez pesticidů a chemických hnojiv. Její barvení probíhá také na přírodní bázi. Tento materiál je vhodný nejen pro děti, ale i alergiky a lidi s citlivou pokožkou. Snažím se hledat opravdu kvalitní materiály.
Pro koho jsou vhodné tvé výrobky? Od jakého věku?
Mé produkty jsou vhodné pro novorozence, starší děti, ale i rodiče.
Používáš sociální sítě a webovky? Jak se jmenují?
Naleznete mě především na FB stránce a na Instagramu
Webovky s eshopem zatím nemám, ale pracuji na tom.
Na závěr bych chtěla říct, že všechny produkty jsou pratelné a oboustranné. Takže všeho je vlastně dvojnásob a produkty vás jen tak neomrzí.
Modelky mi dělaly moje psice, protože miminko nosím stále pod srdcem. Někdo využívá plyšáky, já se rozhodla pro moje chlupatá miminka. Za jejich trpělivost jim tímto děkuji. Já se u toho od srdce zasmála.
Doufám, že vás příběh Kristinky a firmy Tramtadá zaujal, stejně jako mě. Kristinka je děvče, které miluje děti a prostřednictvím její firmy jim a jejich rodičům dělá radost. Není nic krásnějšího, než pohled na spokojené miminko ležící třeba právě v hnízdečku Tramtadá.

Nejkrásnější na této firmě je, že Kristinka dělá radost lidem a tím, že si oni u ní vyberou nějaký produkt, tak dělají radost zase jí. Je to takový krásný kruh a vzájemná pomoc při překonávání nelehkého životního příběhu.
Mějte se krásně, kontaktujte Kristinku (na FB stránce a na Instagramu ) a uvidíte, kolik krásných látek a variant vám zašle. Je velmi trpělivá a ochotná. Mám to sama vyzkoušené.

Vaše Kačí

PS: Nakonec mi prosím napište, jestli znáte nějakou začínající nebo malou českou firmu, která by si také zasloužila podpořit. Může se týkat jídla, věcí pro miminka, pejsky nebo klidně kosmetiky a oblečení. Prostě úplně cokoliv. 


12 komentářů:

  1. Ahoj Kačí,
    krásný článeček a věci co Kristinka vyrábí jsou úžasné, až je mi líto, že je nejspíš už nikdy nevyužiju, hned bych si něco objednala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, když to někdo dělá srdcem, je to hned poznat. Ale tak člověk nikdy neví :-) Nebo třeba pro někoho z okolí :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Kačí,
    podpora takovýchto projektů opravdu stojí za to! Mám radost z takových lidí, kteří začínají "pouze" se svým nápadem a svou pílí a ochotou to dotáhnou tak daleko...určitě palec nahoru!! :-)
    Poslední dobou jsem se setkala ještě s projektem Littlebunny.cz - paní na mateřské začala vyrábět samolepky do pokojíčků a je také tak ochotná, maminkám posílá jedinečné návrhy a snaží se jim vyjít vstříc. Pomalu rozšiřuje svou nabídku!
    Také doufám, že budeš mít méně a méně takových těžkých a probdělých nocí. Jsem ve 40. týdnu a už chápu ty řeči: " počkej ke konci, to už se budeš sotva plazit...". Čekáme holčičku a ještě nejsme zcela rozhodnutí pro jméno, ale máme 2 favority a ti byli i v tvém seznamu jmen pro holčičku...:-) Tak snad, až ji uvidíme, konečně se rozhodneme...:-)
    Opatruj se!!! B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to se na to podívám, protože ty samolepky zrovna sháním :-)
      Mno tak jsem zvědavá, kdy na vás malá holčička vykoukne. Já jsem akorát začala třetí trimestr a přijde mi, že se sotva plazím už teď. A jestli to má být ještě horší, tak jsem na to opravdu zvědavá :-D A to si myslím, že díky své zdravotní minulosti nějakou tu bolest zvládnu.

      Tak držím moc palce u porodu a ať vyberete to nejlepší jméno :-)

      Vymazat
  3. Kačí,

    to je tak roztomilý a úplně krásný :). Docela mi tenhle typ přišel i vhod, kamarádce se má v květnu narodit holčička a tak pro ni něco sháním. Nějaké drobnosti už mám, ale tohle hnízdo je dokonalý. Takže ho asi zkusím objednat a přidat k dárkům pro malou :).

    Jinak na hračky doporučuju mrknout na fler na profil kasilka. Paní šije nádherné háčkované hračky. Já už jsem pár hraček od ní kupovala pro miminka kamarádek a musím říct, že až budu mít jednou svého prcka určitě se k ní ráda vrátím :).

    Měj fajn večer a děkuju za super tip! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jíťo, děkuji moc za doporučení. Na to se rozhodně podívám. Tyhle ruční práce úplně miluji :-)

      Vymazat
  4. Jeeeee, slečnu sleduji na IG a FB uż nějakou dobu a nedávno jsem objednala něco do výbavičky (deku s hvězdičkami jsem si též vybrala,jen minky bude růžová) :-) Těhotenská nerozhodnost potkala i mě, trvalo mi asi týden, než jsem dala dohromady kombinace látek :-D Bylo těžké vybírat z takového množství krásných látek..
    A modelky pomocnice jsou děsně doztomilé! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hih, no já když jsem viděla to množství, tak se ve mně bila praktičnost vs. vzory. Pořád jsem si říkala, zda mám vybrat něco modrého nebo něco, co využijeme, když třeba druhá bude holčička. Zvítězila praktičnost, to jsem prostě já. Ale že jsem se u toho "navztekala" :-D

      Vymazat
  5. Tyjo, mě ty tvoje "Ze života" články hrozně baví, a to mě nic takového ještě (snad :D) nějakou dobu nečeká, ale je zajímavé si počíct, co to obnáší :)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Verů to jsem moc ráda. Jak já říkám, tohle píše sám život. Stále přemýšlím, kam s tou otevřeností až zajít, ale osobně musím říct, že podpora čtenářek mi strašně pomáhá. :-)

      Vymazat