PROČ MÁME DVĚ?

Tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Bosch. 

V novém baráku bydlíme už rok a půl a tak vám dlužím recenze na lednice. Ano, správně mluvím v množném čísle.

Z předchozího baráku jsme si totiž odvezli naše oblíbené spotřebiče. I lednici. A to, i když jsme věděli, že v novém baráku budeme mít novou a to vestavenou lednici. Chtěli jsme totiž druhou do garáže. A to na chvíle, když grilujeme nebo máme nějakou návštěvu a připravujeme více jídla (dorty, pomazánky, nakládáme maso a tak), také na to, abychom měli kde chladit větší množství nápojů nebo na to, abychom měli kde zamrazit ovoce, které pěstujeme na chalupě. 


Díky tomuto rozhodnutí jsme si mohli vybrat vestavenou lednici, o které je známo, že je menší, než ty samostojící. Což mi celý život nevadilo (naopak, byli jsme jen 2), ale nyní máme 3 děti a toho místa potřebujeme více. A díky tomuto rozhodnutí mám v této vestavěné lednici přehled a pořádek. Mám v ní uložené jen ty potraviny, které aktuálně jíme. Vše má své místo a hlavně dostatek prostoru, což pomáhá tomu, aby to neztrácelo na kvalitě. 


Když budete někdy vybírat lednici, tak se zamyslete, jak často nakupujete nové potraviny. Zda pro ně chodíte denně a postupně je doplňujete nebo chodíte na větší nákup jednou týdně. V tom přípradě určitě potřebujete více místa v lednici. Potraviny se vám tam totiž pak mohou tlačit a zbytečně ztrácí na kvalitě.

O kvalitě potravin se často mluví, v dnešní době si mnoho z nás na tom dá záležet a hledí na původ potraviny a složení a pak se může stát, že kvůli nedostatku místa v lednici potravině nedopřeje potřebný prostor nebo přihrádku a pak jí může neúmyslně škodit. 


A jaké lednice to máme?

Lednici KGF39SW45

Je to samostojící lednice, která má dostatek místa v chladící i mrazící části. Má skleněná světlá dvířka a tak vypadá pěkně i jako samostatný prvek v kuchyni. Navíc se dá postavit pohodlně třeba i do rohu místnosti nebo k nábytku a i tak jdou všechny šuplíky bez problému vysunout, i když nemůžete úplně otevřít dveře. Má 2 chladící systémy pro lepší chlazení. Skvěle mrazí, ale s minimální námrazou a tak není potřeba mrazák odmrazovat-tomu pomáhá funkce NoFrost. Má systém VitaFresh, který pomáhá prodloužit kvalitu potravin. A co mi vyhovuje úplně nejvíc, že má 2 šuplíky. Jeden na ryby a masa a druhý na ovoce a zeleninu. Má tedy oddělené okruhy a nastavení vlhkosti, protože každá potravina potřebuje jinou. A k čemu jsou oddělené okruhy? Ty se od zbytku lednice liší nižší teplotou kolem 0 °C a zmíněnou regulací vlhkosti, navíc se díky nim se nemísí pachy. Vcelku je vše velmi přehledné a má své dostatečné místo. 

Lednici KIS86AFE0

Toto je vestavěná lednice, která je svou výbavou a funkcemi velmi podobná té samostojící. A právě proto jsem si jí vybrala. Má funkci VitaFresh plus a ta pomáhá prodlužovat kvalitu potravin, a to díky správnému klimatu a teplotě. Dále má funkce super chlazení a super mrazení, které na chvíli prudce sníží teplotu. To se hodí, když dáváte do lednice nákup. Celý rok a půl máme mrazák naplněný a přesto se tam nevytvořila sebemenší námraza. Důkazem je to, že ovoce, které tam mrazíme nejčastěji nemá na sobě krystalky a je hezky oddělené od sebe. Tomu pomáhá funkce LowFrost. Má velký šuplík a variabilní poličky, které lze dle libosti přesouvat. A je úplně tichá. A to tak, že o ní opravdu nevíte. To na ní shledávám jako obrovské plus. Mnoho lidí v časti, kde se nachází lednice spí a tak vyžadují úplné ticho. To tahle lednice s mrazákem dopřává. 


Jestli vás zajímá více informací o uchování jídla, tak jsem napsala článek o skladování potravin. Ten naleznete zde

A také jsem psala o rozložení potravin, protože v tom se často chybuje. Třeba nedávno jsme vedli debatu s manželem, že každá polička v lednici má své obsazení a on to dává vše úplně naopak. :-) Kdyby vás to tedy zajímalo, tak článek naleznete zde


A na závěr by mě zajímalo, zda někdo z vás má také 2 lednice a jak jste s tímto rozložením spokojeni. My totiž maximálně. 





Žádné komentáře:

Okomentovat