Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

sobota 25. dubna 2015

6. SOUTĚŽ

Další den nám přináší další soutěž a tentokrát budeme grilovat. Už nějakou tu dobu připravuji recepty pro firmu Sedlčanský a tak jsme pro vás vymysleli pěknou soutěž.

Grilování miluje snad každý z nás. A grilovaný sýr také. Určitě i ti, kteří preferují maso.

Firmu Sedlčanský asi také představovat nemusím. Ale, co bych říct chtěla, že se mi líbí, jak se poslední dobou zaměřují na další možnosti hermelínu.
Třeba jejich variace 4 druhů sýrů v jedné krabičce mě vážně baví. Také různé druhy grilovacích balíčků. Vlastně dnes už mají od Vltavína, což je hermelín se zelenou plísní. Přes Modřenína, což je sýr s modrou plísní. Po Romadůžek, Pepin a nebo můj milovaný Troubelín. Z toho jsem připravovala spoustu receptů v zimě. Má totiž takovou vlastnost, že při tepelné úpravě se krásně roztéká. Takže je vhodný na rozpékání. Ale Sedlčanský vyrábí už i Hermelín s jogurtovou kulturou nebo tvrdý tvaroh. Je toho opravdu hodně.

A tak není nic lepšího, než si rozpálit gril, zabalit do koření kus sýra, ogrilovat ho, otevřít si vychlazené pivo a užít si chvíli s přáteli.

Chcete to zažít? Tak pojďte soutěžit...


JAK MÁTE NEJRADĚJI SEDLČANSKÝ HERMELÍN? NA GRILU, NALOŽENÝ, ZAPEČENÝ NEBO JEN TAK?
PODĚLTE SE KLIDNĚ O RECEPT!

Já rozhodně tepelně upravený. Takže Troubelín byl v zimně pro mě jasná volba.
A v létě? Určitě na gril!


O co se hraje?
3x balíčky sýra + obracečka na grilování

Po zveřejnění všech soutěží vydám jeden článek, ve kterém uvedu vítěze všech soutěží!!!


Krásný den
Kačí 


153 komentářů:

  1. Hm, hermelín? Nejlepší je buď jen tak k vínu a nebo griloavný třeba s brusinkovou omáčkou a pár topinkama. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho miluji na grilu. Zabalím ho do alobalu, spolu s kapkou olivového oleje, orestovanou cibulkou a taktéž upravenými žampiony. Pak na gril, k tomu rozpečená bagetka.....mňam.

    OdpovědětVymazat
  3. Já miluji grilovaný hermelín (nejraději obyčejný krémový) jen tak zabalený v alobalu, zalitý trochou olivového oleje, posypaný bylinkami a na kousky nasekanou cibulkou. Po ogrilování do měkka a rozbalení je pro mě nejlepší konzumace: vyříznout nahoře v sýru kolečko, do rozteklého sýra namáčet pečivo, pak na to plácnout rozpečenou cibulku s bylinkami a papat...:))) Mňam...už na to mám ohromnou chuť. :P

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle je soutěž přímo pro mě! Jsem ten největší milovník sýrů a hermelín jsem neměla už sakra dlouho. Budu muset napravit....:D
    A jak ho mám nejraději? Úplně jednoduše- nakrájený na klínky, k tomu nějaká zelenina, olivy, avokádo... a nějaký dobrý tmavý chlebík. Bože, to je taková dobrota!
    Přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jen tak mám nejradši Modřenín. Naložený v oleji s cibulkou a česnekem Hermelín. A Troubelín je geniální rychlá večeře... Grilovat ho většinou zapomeneme. Pokusím se letos napravit :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Já mam nejraději hermelin udělaný na grillu v alobalu s kořením a nějakym dobrym pečivem ;) uz se moc těším az vytahnu grill ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Jednoznačně gril s brusinkami :D
    K.
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Kačí, u nás doma máme hermelín nejradši potřený olejem a obalený v bylinkách (buď čerstvých nebo sušených) a k tomu ještě trochu chilli vloček. Zkoušela jsem ho i rozkrojit napůl a naplnit kolečkama jarní cibulky a bylo to boží! Pak zabalit do alobalu a buďto udělat na grilu nebo v troubě. K tomu domácí kváskový chlebík, který si sami pečeme, nějakou zeleninku, domácí limonádu a super jídlo je zachvíli na stole:-)

    Přeji blogu i tobě pěkné narozeniny a doufám, že jsem tě alespoň trochu inspirovala mým receptem:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejradeji mam grilovany nebo smazeny v trojobalu.
    babocka.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Můj favorit, kterým vždy potěším návštěvy je hermelín s vlašskými oříšky - hermelín podélně rozkrojím, vlašské ořechy nasekám na hrubo a jako "hamburger" napěchuji na jednu půlku hermelínu a přiklopím druhou, nechám vychladit a poté rozkrájím na talíř a podávám s brusinkami a rukolou lehce zakáplou olivovým olejem...mňamka, už teď se oblizuji až za ušima :-) gabishka@centrum.cz (instagram:gaba a jeji svet)

    OdpovědětVymazat
  11. Zbožňuji hermelín v jakékoli podobě, ale úplný TOP je pro mě grilovaný, zbožňuji to, jak do něj říznu a on skoro celý vyteče ze svého obalu a já si v tom pak jen lehce namáčím opečené (na grilu též)pečivo :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Zboznuji recept podle tebe. S rozehratym medem a orisky! Naprosto jsem si ho zamilovala a delavam si ho casto :-) a samozrejme Ohnivak na grilu s grilovanou zeleninou! Mnam!

    OdpovědětVymazat
  13. Miluju hermelin :) dávám ho do alobalu s cibuli, česnekem, soli a trochou sladké papriky a pak do trouby tak na 15 minut :) a nebo jen tak k vínu s nějakými oříšky :)

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné dopoledne Kačí :-) Já miluju hermelin na všechny způsoby. Ale mám rada, kdyz se rozpuli, vydlabe a náplní medvedim česnekem, pinovymi oříšky a uzenou paprikou. Pak priklopit a zapect na grilu. Jinak nepohrdnu klasikou jako s vlasskymi ořechy a medem nebo brusinkami.
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Na grilu s brusinkami..to je žůžo labůžo... :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,
    za mě taky určitě tepelně upravený:) Ogrilovaný s brusinkami, nebo zapečený a nebo jen tak naložit a opéct.

    OdpovědětVymazat
  17. My doma hermelín rozkrojíme a vložíme do něj cibuli a slaninku. Okořeníme, zabalíme zpět do alobalu a šoupneme na gril nebo do trouby. A je to parádní! :-) Vždycky říkáme, až bude alobal na dotek jako vodní postel je hermelín hotov! :-D
    Mňam, ještě že začíná grilovací sezóna! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Kači, jednak miluji grilovaný hermelín a nakládaný hermelín. Ten rozkrajuji a plním pastou z bazalky, chilli a vlašských ořechů, a nakládám do směsi cibulky, mleté papriky, listů bazalky,pepře, chilli, bobkového listu a česneku. Vše zalévám olivovým olejem, který se pak dá využít i na smažení topinek. Ideální na rychlou večeři, kdy se nechci odfláknout jen kusem pečiva :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Hermelín miluji, nejvíc na grilu, používám k němu bylinky, vždy takové které mám zrovna vedla na bylinkové zahrádce... Zbožňuji ho jen tak lehce potřeného česnekem a zabaleného do čerstvých špenátových listů, alobalu, zakápnutý olivákem a zapečeného na grilu :)

    OdpovědětVymazat
  20. Nejlepší je na grilu, ale objevila jsem lahůdku! Obalíte sýr v listovém těstě, potřete rozšlehaným vajíčkem, můžete i okořenit nebo dovnitř dát šunku/sýr, a zapečete v troubě. Mňam!

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Kačí, tak já miluji smažený hermelín. Je to moje, dá se říct, nejoblíbenější jídlo. Samozřejmě na grilu také anebo zapečený na toustu. A také dělám pizzu s hermelínem, slaninou, jarní cibulkou a brusinkami. Mňam :-) Hezký den

    OdpovědětVymazat
  22. Hmmm, úplně jsi mi připomněla letní počasí a grilovačku s přáteli. Snad tohle zimní počasí brzo přejde a budeme zase moct vysedávat venku. Nejradši mám hermelín právě na grilu, zabalený v alobalu s kořením. Miluju, jak se pak roztéká a s čerstvou bagetkou je to paráda! :)
    akiklopa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Úplně jednoznačně na grilu naložený v olivovém oleji a medu a pak pěkně pdávaný s povidlovou omáčkou, mňamka!

    OdpovědětVymazat
  24. Obalený v koření s olejem, zabalený do alobalu a ugrilovaný je top, k tomu brusinkovou omáčku a opečenou bagetu nebo topinku. Ještě jsem ale také měla v jedné restauraci zapečené americké brambory s hermelínem a brusinkama a to je také moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  25. Já ho mám nejraději naloženého v bylinkách a na grilu. K tomu nějaký salátek a je to úplná mňamka :)
    kacka.pet@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  26. záleží na ročním období. v zimě si dáváme sedlčánka naloženého, přes léto zase na grilu (stačí jen tak hodit na alobal, pokapat olivovovým olejem, posypat dobrým kořením, zabalit a péct:)

    OdpovědětVymazat
  27. Nejlepší v alobalu na grilu a k tomu cuketa a paprika :-))))
    Tery
    terezakoucka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. Hermelínem ráda plním papriky a to pak vše hezky na gril... jinak hermelín všeobecně je prostě pro mě pecka! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Na grilu a s brusinkami :) nejlepší! ♡

    OdpovědětVymazat
  30. Nejlepší je klasický hermelín s adžikou a troškou olivového oleje :-) nebo úplně bez ničeho klasický studený nebo trošku zapečený ♡

    OdpovědětVymazat
  31. Tak nejraději mám naložený a poté ho zapéct! S bagetkou, vínem a brusinkovým či cibulovým přelivem! To nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
  32. Já mám nejraději hermelín rozpečený v troubě s medem a ořechy (Nechala jsem se inspirovat jedním z Tvých receptů) a k tomu dokřupava opečenou bagetku :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Hermelín? Buďto jen tak nebo na grilu :-P Je to pecka, hnedle mám na něj chuť! Pěkný den :)

    OdpovědětVymazat
  34. Zbožňuji hermelín na různé způsoby. Jen tak s křupavou bagetkou a zeleninou, hermelínová pomazánka nebo salát, obalovaný v trojobale, na grilu s bylinkami, kořením a kapkou oleje mňaáááám.

    OdpovědětVymazat
  35. Hermelín jsem kvůli nemoci vůbec nemohla a tak si ho teď konečně můžu občas užít. Nejlepší je pro mne jen tak k deci dobrého vína a v zimě určitě rozpečený s brusinkami nebo povidly. :)

    OdpovědětVymazat
  36. v troubě s brusinkami :)
    terezie.simotova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Hermelín miluji jak na slano, tak na sladko. :) Na slano ho připravuji jen s čerstvými bylinkami, které posekám na jemno a přiložím je do alobalu spolu s kapkou olivového oleje a jako přílohu salátek z čerstvé zeleniny. Mňam! A na sladko ho rozktojím podélně vložím vlašské ořechy a lžičku medu a po vychlazení podávám s brusinkovým džemem a další hrstí oříšků :) Obojí kombinace jsou nejlepší s rozpečenou bagetkou. Alespoň už vím, co bude dnes k večeři :)

    OdpovědětVymazat
  38. Hermelín mám nejraději v alobalu namarinádovaný v oleji s kořením a bylinkama a taky s kousky zeleniny. V létě ho grilujem venku spolu s masem, když není počasí, poslouží i trouba. K tomu brusinková omáčka a domácí americké brambory nebo opečené pečivo. :)

    OdpovědětVymazat
  39. Myslím, že i největší masožrouti nepohrdnou grilovaným hermelínen pěkně v alobalu se spoistou bylinek (a ještě větším množstvím brusinek k podávání! ;-) ). Důkazem budiž naše svatba, kde se grilovalo všechno možné, ale po hermelínech se zaprášilo nejrychleji. Ani jsme s novomanželem nestihli ochutnat!:-D

    OdpovědětVymazat
  40. Bože, tak teď jsem doopravdy dostala chuť už na pořádnou grilovačku! :D
    Ne vždy mám chuť na maso, zvlášť když je poblíž hermelín - nejraději mám krémový a domácí brusinková omáčka k němu.. to je prostě top. Zapadající sluníčko, teplo od ohně k tomu, domácí limonády, saláty a hlavně rodina a přátelé? Miluju tyhle večery:)
    kikina.dvor@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Grilovaný miluju. Vždy, když máme rodinnou oslavu a grilujeme, tak se hermelín musí taky grilovat, protože sestřenčin manžel je vegetarián. A já mu vždycky ujídám :D Grilovaný hermelín je nejlepší. :) Ale když se hermelín vytáhne z lednice a jí se klidně jen tak samotný tak za hodinku, tak je taky skvělý :) Chuť se v pokojové teplotě skvěle rozleží :)

    OdpovědětVymazat
  42. Jestli jsi mi chtěla udělat chutě takhle po večeři tak gratuluji, povedlo se! :D Nejradši mám samozřejmě rozpečený na grilu nebo mezi uhlíky, hezky v alobalu se zeleninkou, oliváčem a dobrým kořením. To se pak oblizuju až za ušima :)

    OdpovědětVymazat
  43. Hermelín na grilu velkà mňamka a do salátů je taky super.Mám ráda jeho chuť a vůni.

    OdpovědětVymazat
  44. Hermelín a mangové chutney to je moje...:-)a taky miluju rizoto s hermelínem a hlívou ústřičnou které umí nejlíp na světě moje babička... Vždy mě láká si jí říct o recept,ale pak si to hned rychle rozmyslím,protože připravit se o to úžasné kouzlo které se v tomhle babiččině rizotu skrývá...to bych určitě nechtěla...No a plátky hermelínu na čerstvém chlebu s máslem,pokapané medem a posypané vlašskými ořechy je taky super mňamka...:-)

    OdpovědětVymazat
  45. Rozhodne na grilu!!! A když není gril tak holt trouba... Jen trochu okorenit a brusinkovou omáčku k tomu 😍😉

    OdpovědětVymazat
  46. Mňam, dala bych si grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou. Asi nejlepší kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  47. Hermelínu se nenabažíme nikdy.Po večerech jako mňamku k vínu s brusinkami, na každou grilovačku a víkendy na chatách musí být nakládaný, pikantní - žíznivý hermelín. A jako dobrůtku v troubě rozpečený s křupavým toustíkem!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  48. hermelín miluju a v kuchyni využívám dost často. ať už jen tak samotný studený nebo namáčený do marmelády z moruší, nakládaný, zapečený na bagetce, masu, do toustů, jako pomazánku, grilovaný s bylinkami.. jako dítě jsem vždycky nadšeně čekala až máma bude dělat takovou tu klasiku v alobalu, s šunkou uvnitř :). až jsem z toho teď dostala chuť na zapečený hermelín, achjo :D

    OdpovědětVymazat
  49. Já ho zbožňuji ve všech variantách...v zimě si ráda dělám zapečený hermelím v troubě a v době grilování na grilu, taky jsem si začala pochutnávat na nakládaném s hromadou cibule a papriček. A občas si ho dám jen tak z ledničky ke chlebu :D
    vermrackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Dobré ráno, já si cestu k Hermelínu hledala dlouho, ale našla.. Nejvíce si na něm pochutnám, jen tak nakrájený s oříšky a sklenkou dobrého vína:-) To je slast:-)

    OdpovědětVymazat
  51. Na našem "babském sezeníčku" si vždycky dáváme sklenku dobrého vína a k tomu hermelín, buď krémový nebo s černým pepřem. Když je krásné počasí, tak je jasnou volbou hermelín na grilu (naloženy v koření a bylinkách s velkou kupou salátu).

    kikihof@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Hermelín zbožňuji na všechny způsoby, ale úplně nejraději mám hermelín dělaný na grilu v alobalu 😄 Za poslední dobu jsem si právě nejvíc oblíbila zmiňovaný Sedlčanský a k tomu nějaká ta zelenina, pečivo a dobrý dresing 😊 Už ať nam začne grilovací sezóna prosííím ☺

    OdpovědětVymazat
  53. Miluju hermelin na všechny způsoby, v alobalu pečeny, osmaženy jako řízek, nebo na dalamánku s máslem. Ale pochutnam si i na naloženém, ale recept nemám ;-) , nejvíc mě totiž chutná od cizích ;-) .

    OdpovědětVymazat
  54. V zimě jednoznačně naloženy a pro mně asi když si jej naložím do chilli oleje. V létě jednoznačně na grilu: hermelín zatočíme do slaniny a nahoře potřeme barbecue omáčkou zabalíme do alobalu a necháme grilovat je to prostě lahoda :) ještě když mám mlsnou tak hermelín posypaný nastrouhanými vlašskými ořechy nejlepší na zahnáni mlsné.

    OdpovědětVymazat
  55. Mám 2 spôoby ako ho milujem. Prvý je nakladaný pekne s cibuľkou, koreninami a chili a čerstvo upočeným chlebom :) a druhý zapečený v trúbe s medom a orieškami! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  56. Na grilu, nemam rada naložený
    Ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Hermelín je rozhodně nejlepší naložený! Se spoustou česneku a bylinek! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  58. Hermelín na grilu ! <3 už se těším na pořádné teplé jaro/léto a grilováni venku.
    Katkakasparkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  59. Hermelín? Jednoznačně na grilu a v zimě na grilovací pánvi kam přihodím rovnou i proužky paprik ochucené olivovým olejem a bylinkami :-)...a nebo taky v toustech...zkrátka hermelín v tekuté podobě :-D... A musím se tedy přiznat, že jakmile vidím na poledním meníčku smažený hermelín, tak podlehnu taky (zrovna dneska je v plánu :-D) O:-)

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj :)
    Nejlepší hermelín je určitě na grilu !:-) Toho úplně miluju :))
    cassic@email.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Miluju je za syrova ovšem na grilu jsou také výtečné :-)

    OdpovědětVymazat
  62. Hermelín miluji jako klasiku, smažený. No teď v létě se těším na grilování a chci ho vyzkoušet i ugrilovat, upřímně jsem ho ještě negrilovala. Párkrát jsem ho nakládala, ale nejvíce se u nás zapráší po smažené klasice :) jajatyl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Máme nejraději doma na našem kontaktním grilu ,v alobalu s kořením a cibulkou navrchu.Ale naložený nám také moc chutná :-)

    OdpovědětVymazat
  64. Nejím ho jinak než na grilu, ale ten tvůj nápad na kombinaci s jahodami je super :) já to mám spojené s létem a grilováním... grilovaný hermelín a zeleninu si dám mnohem radši nežlil kus masa :)

    anettkahrdinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Ač ho syrový moc nemusím, tak jsem si ho naprosto zamilovala podle tvého receptu, zapečený s pestem, rajčátky a opečenou bagetou! Naprosto miluju a určitě chci vyzkoušet i zapečený s brusinkami :)

    OdpovědětVymazat
  66. Milujem grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou. Jednoduché a vynikajúce.

    OdpovědětVymazat
  67. Jéééé, miluju hermelín na všechny způsoby: neumím si vybrat, jak mi chutná nejvíce...mám ráda klasiku - smažený, hodně často ho nakládáme s česnekem a spoustou bylinek, taky děláme plněný, s ořechy, k tomu dobrou marmeládu a v létě samozřejmě Pepa na grilu. Když jsem byla malá, tak hermelín pro mě byla noční můra...jak já jsem ho nesnášela :-).

    OdpovědětVymazat
  68. Anna Rambousková27. dubna 2016 4:04

    Rozhodne na grilu, je zvláštní, že studený nedokážu sníst celý, ale pokud je udeláný na grilu, tak jich dokážu sníst několik. A nejradši to mám jen s grilovacích kořením a trošku potřebý olejem.
    ana.rambouskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Hermelin je nejlepsi gfilovany :3 se zeleninovym salatem :) tereza.dr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Hermelín, věc, kterou jsem od dětství nesnášela a dneska ho miluju! Kupujeme jedine Sedlčanský a v létě je u nás grilovaný hermelín téměř každodenní záležitostí - milujeme. Nejlépe s brusinkovou omáčkou :-)

    OdpovědětVymazat
  71. Já ho miluji jen tak na housce s máslem :) Tepelně jsem mu a chuť prostě nepřišla.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  72. Když slyším "sedlčanský hermelín" okamžitě mi naskočí Pepa na grilu. Hodně často se jako rodina scházíme na naší chatě, kde společně grilujeme. Hermelín grilovaný spolu s kořením v alobalu je povinnost:-) a když slyším jen "hermelín" vzpomenu si, když maminka pracovala v Klokánku - Fond ohrožených dětí. Když jim zbyly peníze navíc, koupila listové těsto, hermelíny a šunku. Hermelín rozkrojila na dvě půlky. Z listového těsta se rozválí čtverec do kterého se hermelín zabalí spolu se šunkou a těsto se potře kečupem. Okraje se pomačkají vidličkou, aby hermelín nevytekl a dá se do trouby. Děti se seběhly ze všech bytů a mohly se utlouct:-))


    Gábi

    gaabinnka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Jednoznačně na grilu v alobale, jen tak :).

    OdpovědětVymazat
  74. Hermelin muzu porad a jakkoli, smazeny, grilovaný, nakladany nebo jen tak k vinu nebo na chleba. Vždy je to pochoutka.

    OdpovědětVymazat
  75. Na grilu. Pekne zabaleny v alobalu, s gril.korenim, oliv.olejem, bylinkama a platkem cibule. Klasicke letni jidlo!

    OdpovědětVymazat
  76. Od mala jsem sýrožravec. A hermelín je můj vůbec neoblíbenější sýr, takže ho miluju v jakékoliv podobě - ať už je to na grilu s kořením, v toastu, na pizze, na steaku, smažený, jentak ohřátý v mikrovlnce, s brusinkami k vínu, ... a takhle bych mohla pokračovat dál, nacpala bych ho totiž uplně všude :D ..Když tak nad tím ale přemýšlím, nejradši ho mám asi za studena a samotný, nic pak nepřebije nebo nezkazí tu výbornou chuť! :)

    OdpovědětVymazat
  77. Ha, jelikož jsem cheeseholik, tak na jakýkoli způsob sedlčanský hermelín ( sýr) miluji, teď jsem ale objevila super mnaminu,- sýr mezi dvěmi tortellinovymi plackami s brusinkovou nebo povidlovou marmeládou a zeleninový salát k tomu, slast 💋

    OdpovědětVymazat
  78. Ja miluju hermelin na všechny způsoby :) ale kdybych asi mela rict, který nejvíc, tak by vyhrál nakládány hermelin s domácím chlebem :) k.kostelanska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  79. Hmm, hermelín si dávám nejradši samotný a miluju k němu víno, tekuté i bobulky. :D Ale už jsme ho zkoušeli i obalovat a s brusinkovou omáčkou a partner ho má nejdradši jenom lehce pokapaný olejem s kořením a ogrilovaný nebo zapečený. :)
    misiivanousova@gmail.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Když není možnost grilu, tak rozpečený, ale jinak? Šup s ním na gril! :)

    OdpovědětVymazat
  81. co jsme si pořídili gril, tak jedině na gril :)

    OdpovědětVymazat
  82. Sedlčanský hermelín používáme zásadně na gril. Nedělám k tomu žádnou speciální marinádu, stačí mi přidané koření k hermelínu.

    janikovapetra@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  83. Určitě grilovaný nebo jen tak obyčejný k červenému vínu :).

    OdpovědětVymazat
  84. Sedlčanský Pepa je nejlepší na grilu, mnaaaam :) Už ať je léto!!!

    OdpovědětVymazat
  85. Ahojky...:)

    Stoprocentně upečený v troubě a podávaný s rukolovým salátem. To je ostatně snad jediná varianta, kdy si manžel na hermelínu opravdu pochutná...:)

    Hospodkova.hana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. Nejradši si ho dám jen tak na chleba s máslem, případně grilovaný. Teď mě tak napadá, že jsem dlouho neměla smažený hermelín.... takže vlastně všechny úpravy mám ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  87. Hermelín miluju snad na všechny způsoby, jen tak k vínu a v létě na grilu. Jednu dobu jsem nevečeřela nic jiného než hermelín rozpečený v troubě. To je slast. :-)

    OdpovědětVymazat
  88. Hermelín miluju snad na všechny způsoby, jen tak k vínu a v létě na grilu. Jednu dobu jsem nevečeřela nic jiného než hermelín rozpečený v troubě. To je slast. :-)

    OdpovědětVymazat
  89. Hermelín miluji na jakýkoliv způsob, ale celou zimu se vždy těším až si ho ugriluji venku na grilu a bagetku a spousty zeleniny. Někdy mám na něho takovou chuť, že si ho udělám v troubě doma, mňam.....už vím co bude dnes na večeři :-) Zrovna včera jsem si koupila Sedlčánský hermelínek . Jana
    aquaG@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Sedlčanský hermelín jíme doma na všechny způsoby, jen tak večer k televizi, grilovaný s brusinkovou omáčkou a chlapi si ho nejraději dají nakládaný k pivu🍺😃

    OdpovědětVymazat
  91. Osobně jsem si dost oblíbila hermelín s anglickou slaninou, potřený trochu kečupu, pro chuť a zabalený v listovém těstě, potřít vejcem a posypat sezamovým semínkem. To je velká bašta.. A nebo už jsem dlouho neměla vlastní nakládaný Hermelín.. nakrájený na osminky, okořeněný provensálským kořením a prokládaný cibulí, červenou a žlutou paprikou, bazalkou a česnekem a zalít olejem a nechat několik dní uležet.. ;-)

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj Kačí:) Já hermelín naprosto miluju, ikdyž se pokouším stravovat zdravě, tak těmto typům sýrů nikdy neodolám. Nejradši ho mám jen tak, nebo si s ním udělám zapečený toust. Láká mě však vyzkoušet i tvůj hamburger:) Anežka

    OdpovědětVymazat
  93. Ahojky Kačí! já můžu hermelíny na jakýkoliv způsob, nikdy neodolám! Ale nejoblíbenější mám asi dva způsoby - zaprvé grilovaný s kousky chilli, solí a pepřem a potřený olivovým olejem - pro mě asi nejlepší varianta. ale také jsem vyzkoušela ten tvůj recept - neupravený tepelně, jen s medem a ořechy. taky úžasná volba. k oběma už jen čerstvou bagetku a jsem nejspokojenější člověk na světě! :))

    OdpovědětVymazat
  94. AHOJ! Když se u nás koupí grilovaný hermelín, znamená to, že je čas na velké grilování. Nejlepší je to, když zase po dlouhé době vykoukne sluníčko, člověk si to víc vychutná. My už na to máme svoji taktiku a ozkoušené koření. Vždy naložíme aspoň na půl hodinky a v alobalu dáme na gril. Je vynikající, ale stejně není nic nad grilovanou zeleninou a bílými klobásami. Krásné grilování :)

    OdpovědětVymazat
  95. Já ho mám ráda v jakékoliv podobě - syrový, grilovaný, nakládaný. Nicméně jsem teď musela přibrzdit se svým obžerstvím, tak mi momentálně zbývá akorát kousek nějaké light varianty...

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj Kačko, hermelín můžu na jakýkoliv způsob. Nejlepší je ale na grilu s nějakým dobrým kořením nebo bylinkama, mňáám :)

    OdpovědětVymazat
  97. Nejradši mám hermelín nakládaný k pivu. Prostě klasika.
    sunemanka@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Mám nejradši grilovaný hermelín na všechny způsoby. Mohla bych ho jíst pořád, určitě zkusím i hamburgerovou verzi! :))

    OdpovědětVymazat
  99. Nejraději mám grilovaný hermelín :) ale občas si ho dám jen tak ke chlebu s máslem :)

    OdpovědětVymazat
  100. Jen tak s cerstvym chlebem a maslem.lenka.polakovicova7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  101. Hermelín miluju z grilu a nebo ho dáváme občas na plátky nakrájený na pizzu!
    Když ho dávám na gril, tak ho rozpůlím dovnitř dám na plátky nakrájenou cibuli, bylinky ze zahrádky podle chuti, kapku olivového oleje a zabalím do alobalu!:)

    OdpovědětVymazat
  102. Hermelín mám nejraději jen tak, nejlépe na obloženém talíři s dalšími pochoutkami. Výborný je také zabalený ve slanine a v alobalu daný do vyhasínajícího ohně při večerním posezení s přáteli. (Výborná alternativa, když někdo nemá gril :D )

    OdpovědětVymazat
  103. Tak hermelín určitě grilovaný a receptík? Hermelínek přes noc naložíme do oleje a grilovacího koření (či jiného oblíbeného koření), můžeme přidat chilli papričky, aby to mělo grády, druhý den hermelín obalíme ve slanince, posadíme na olejem vymazaný alobal, hezky zabalíme a necháme ogrilovat, podáváme s čerstvým chlebem a brusinkovou omáčkou ;)

    OdpovědětVymazat
  104. Tak já asi nebudu mo originální,ale nejvíc miluju hermelín na grilu s kořením :) nebo potom v zimě pomazanku ,mnam :-) natty101@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  105. Já miluji hermelín na grilu, moje letní závislost :-). Nejraději si opeču na grilu slaninu a k ní hermelín. Nebe v puse :-).
    e.juzova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  106. Na grilu!! To je největší mňamka!! :) (kreminek96@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  107. Sedlčanské hermelíny milujem, najradšej na grilu len tak jednoducho s nejakými bylinkami a oliv.olejom a koooooopu zeleninky! JEdnoducho mňamka!

    OdpovědětVymazat
  108. Jen tak, jsem schopna snist klidne 2 cele hermeliny na posezeni... a pak si nadavam, ze me z toho boli bricho :-)
    janaprasilova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  109. Mám hermelín nejraději jen tak, pořádně uleželý, až se roztéká sednu si, dám nohy nahoru a vychutnám si svou siestu... hermelín já opravdu můžu :-)

    OdpovědětVymazat
  110. Hermelín máme doma moc rádi.
    Dávám do alobalu spolu s nějakou zeleninou a bylinkovým máslem do trouby rozpéct. Máme rádi s pečenými bramborami. Mňam.
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  111. Nejlepší je pěkně vyzrálý samotný, ale i v troubě pečený v alobalu, nedávno jsem nakládala poprvé, tak uvidíme, jak bude chutnat =)

    OdpovědětVymazat
  112. Grilovaný tak akorát s vlastním kořením.Nika nika.urbanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  113. Všechny druhy, ale nejčastěji klasika nakrájený s ořechy jako jednohubky. A když ho jdeme koupit, neříkáme že jdeme pro Sedlčanský, ale pro Pepu - dle TV reklamy ;-)

    OdpovědětVymazat
  114. Miluji jej s hroznovym vínem jen tak a v létě na chalupě na grilu s bylinkami ala co zahrádka da

    OdpovědětVymazat
  115. Ahojky Kači, miluju jakýkoliv hermelín ve všech úpravách. Na grilu je to klasika, která nikdy neomrzí.... Letos jsme pořádali jako každý rok vařící soutěž s přáteli. Letos padla volba na nakládané sýry. A musím říct, že právě Sedlčanský hermelín se umístil na bedně ;) Katka G.
    kgoisova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  116. Můj největší problém s hermelinem je ten, že mi strašně chutná ten vnitřek, ale ten plesnivy obal nemusím :-D naštěstí vsichny seženu někoho, kdo si se mnou hermelín rozdělí :-D je super jak na grilu, tak i obyc :-)

    OdpovědětVymazat
  117. Nejlepší hermelín je obalený v semínkové krustě a následně rozpečený v troubě. Ty křupavá semínka na povrchu jsou top. :)

    OdpovědětVymazat
  118. Nejraději mám smetanový hermelín, když je krásně rozležený. Zrovna včera jsem si dělala sandwiche. :) Opekla jsem toustový chléb na gril pánvi z jedné strany, při opékání z druhé strany jsem na polovinu dala hermelín, aby trochu změkl. Vyjmula z pánve a posléze jsem přidala plátky tuňáka. A pak jsem řádila s rajčátkem, okurkou, salátem, šalotkou. Nakonec jsem pokapala směsí oleje, bylinek, česneku, pepře. Rychlé, zdravé a fakt dobré! :)

    OdpovědětVymazat
  119. Za me urcite gril,ale v troubě taky když nelze grilovat. Proto chci taky pořídit Lotus ☺. Ale gril vede 😊s trochou bylinek a kořeni a taky brusinky 😍

    OdpovědětVymazat
  120. Hermelín miluji asi na všechny způsoby. Naučila jsem ho jíst i přítele, který nepozře tepelně neupravený hermelín, ale můj nakládaný na grilu si zamiloval i on. Dělám k tomu vždy ještě takovou brusinkovo-švestkovou omáčku a pro dokonalost sladí přítel k jídlu víno, to je zase jeho specialita.

    OdpovědětVymazat
  121. Hermelín na grilu...tak chutná léto :)

    OdpovědětVymazat
  122. Nejradši ho mám na grilu s cibulkou, to je pravá letní klasika :) ..halfarová.jitka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  123. Nejradsi grilovanej od taťku :) to je prostě mńáma:) a nebo rozkrojit, vydlabat vnitřek, smíchat s vlašskými ořechy a trochou česneku, naplnit, a dát uložet do lednice přes noc. Tohle je zase specialita mamky :)

    OdpovědětVymazat
  124. Včera psali na internetu, že Češi jsou v grilování světová špička, takže ani my doma se nevymykáme tomuto grilovacímu trendu a nejradši máme hermelín na grilu. V poslední době jsem si oblíbila kombinaci s červenou řepou a rukolou, ale ani klasika rozpečený hermelín s domácí brusinkovou omáčkou mě nikdy neomrzí ♥

    OdpovědětVymazat
  125. Miluju hermelín na všechny způsoby. Ale je pravda, že nejraději ho mám v alpbalu na grilu s brusinkami, mňam :) bari2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  126. Pro mě je bezkonkurenční salát, okurka, rajče, paprika a na to posadit jednoho rozpečeného krasavce, kterého když rozříznete, tak pohltí všechnu zeleninu a to je panečku večeře!!! :)

    OdpovědětVymazat
  127. Na 100% procent rozpečený na grilu, teď v sobotu budeme mít garden oslavu narozen a rozhodně nebude chybět :)!

    OdpovědětVymazat
  128. Ahoj tak hermelin jakkoliv ale nejlepe na grilu z brusinkama nebo nalozenej s chili :)
    Skyvova.alena@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  129. Hermelín zabalený do alobalu společně s nějakým kořením a hozený na rozpečení na gril - mňam!

    OdpovědětVymazat
  130. Hermelin na grile s brusnicovou omackou :)
    lenka.klukova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  131. Anna Faltysová5. května 2016 0:33

    Všeobecně miluju sýry a hermelín patří mezi mé TOP :) Můžu ho na všechny způsoby, samotný k zelenince večer u filmu, obalovaný v trojobalu ale poslední dobou ujíždím na grilovaném hermelínu. Hezky pokapat olivovým olejem, přidat oblíbené koření a šup s ním na gril. S čerstvým zeleninovým salátkem nebo jenom polníčkem a medovým dipem je naprosto famózní :)

    OdpovědětVymazat
  132. Ahojky, no já ho zbožňuju úplně na všechny způsoby, tedy jen tak s marmoškou, nakládaný se zeleninou a křupavým chlebem, rozpečený na grilu i jako smažák :)) Šárka B. bambs@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  133. Nejlepší je velmi dobře vyzrálý k vínu, nebo čerstvě upečené bagetce s čerstvým máslem a do třetice na grilu nebo v troubě, mňam!

    OdpovědětVymazat
  134. Pre mňa je jednoznačne najlepší NAKLADANÝ HERMELÍN. (Aj keď, samozrejme, ako milovník syrov, neodmietnem túto dobrotu v akejkoľvek forme a úprave...).
    Začínali sme ho jedávať, u nás doma na Slovensku v meste Prievidza, v jednej našej obľúbenej krčme a žiadny iný sa mu už nevyrovnal. Krčma už bohužiaľ
    Mám aj recept: Nakrájame si kápiu, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, obylinkujeme a vytvoríme si zmes. Hermelín prekrojíme na polovicu a vnútro potrieme hojne zmesou. Zlepíme dohromady a uložíme ho ležať do pohára s olejom a cibuľou, musí byť ponorený.
    Nechávame ho tam ležať aspoň tri dni, nech krásne nasaje všetky vône a chute.
    Podávame s chlebom, baraními rohmi a chrenom!
    Mňam!

    OdpovědětVymazat
  135. Miluju nakladany hermelin a urcite taky grilovany hermelin, s novymi bramborami muj oblibeny obed ;-)

    OdpovědětVymazat
  136. Nejlepsi je na grilu s domaci brusinkovou omackou ;)

    OdpovědětVymazat
  137. Hermelín nejradši na grilu společně s masem a švestkovou omáčkou (domácí samozřejmě), ale naloženým nepohrdnu! :) (dufkova.d@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  138. Hermelín miluji snad na všechny způsoby. Čerstvý chleba s máslem a na to plátky hermelínu. Na grilu, naložený... áááách :) Na druhou stranu nemusím smažený hermelín, ten opravdu nevyhledávám.

    OdpovědětVymazat
  139. Naložený hermelín v zimě a grilovaný v létě! Mňam :)

    radussshka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  140. Můj tatínek hermelíny miluje!! To by měl radost, kdybych mu je připravila na grilu :)
    A myslím, že má rád všechny druhy :)

    OdpovědětVymazat
  141. Hermelín určitě jen nakrájený k bílému vínu a nebo na gril :)

    OdpovědětVymazat
  142. Za mě rozhodně vede grilovaný hermelín. Dala bych si hned. Mňam:-)

    OdpovědětVymazat
  143. rozpečený na domácích amerických bramborech

    OdpovědětVymazat
  144. Miluju grilování a hermelín na žádné grilovačce nesmí chybět :D tak ho mám nejdradši :)

    OdpovědětVymazat
  145. Nejlepší co se podle mě může s hermelínkem udělat, je namazat do oliváčem, posypat kořením a zabalit ho do alobalu a šup s ním na gril! :) mňamka!

    OdpovědětVymazat
  146. Hermelín miluji odjakživa - jako dítě na chleba s máslem, později nakládaný a v poslední době také grilovaný - to je prostě dokonalost :-)

    OdpovědětVymazat
  147. Hodně jsem si oblíbila hermelín na grilu s brusinkovou marmeládou a rozpečenou bagetou, ale nakládaný taky není špatná volba.

    OdpovědětVymazat
  148. Smažená klasika je pro mě nejlepší. To je jediné jídlo které si dávám vyloženě smazene. Na grilu mi též moc chutná.

    OdpovědětVymazat
  149. Ahoj Kačí,

    no absolutně a jedině grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou, to je pro mě TOP :-) Měj se božsky sobrovajana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  150. Miluju hermelín a všechny sýry na světě! A nejraději ho mám naložený, u nás je hlavní nakládač manžel a máme ho v lednici skoro pořád. A recept je fakt snadnej! V ojeli osmažíš spooustu cibule, dozlatova s červenou paprikou a celým pepřem. Pak sýry rozřízneš, doprostřed nasypeš červenou papriku a nejraději je nakládáme rozkrájené na čtvrtiny.

    OdpovědětVymazat
  151. Na pánvičce osmahnu cibuli, česnek, slaniku, na jemno nakrájené rajče a papriku. Hermelín prožíznu napůl, vydlabu lžící kousek, smíchám v pánvi s ostatními vypečenými surovinami. vzniklé "těstíčko" opět vrátím zpět. Hermelíny zabalím do alobalu s kouskem másla a dám na gril nebo do trouby. Mňam.
    Petra-dobrovolna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat