Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 20. dubna 2015

3. SOUTĚŽ

To to letí. Máme tu třetí den a třetí soutěž.

Tentokrát jsem si pro vás připravila zážitkovou soutěž. Vymysleli jsme totiž s majitelem Cacao Prague a Artym, že bychom pro vás přichystali brunch. Prostě takové klidné posezení s mojí maličkostí. Užijeme si pár hodin společného času a já budu mít konečně možnost poznat vás, čtenáře.

Cacao Prague je pro mě momentálně kavárna plná možností. Není to ani tak dlouho, kdy jsem tam byla poprvé. Vlastně to teď někdy bude rok. Za tu dobu jsem se dokázala projíst skoro celým jídelním lístkem (a že není malý), sepsala jsem tam nemálo stránek týkajících se mého blogu a aktivit kolem toho a hlavně jsem osobně poznala majitele.

Je to naprostý pohodář a sympaťák a upřímně první člověk, který, když jsem mu řekla kritiku na jeho restauraci, tak tu mojí kritiku vzal vážně a do pár dní na ní zapracoval. Většina firem se urazí a absolutně si z toho nic nevezme. Josef (majitel) je úplný opak jak ostatní. Na byznys nahlíží reálným okem a hlavně tak, jako naprosto "obyčejný" člověk. O tom i mluví jeho ceny. Myslím si totiž, že na to, že Cacao Prague se nachází přímo na Náměstí republiky v centru Prahy, tak dává obrovské porce (takový dort si raději dávejte napůl, protože není možné ho sníst. I když já se s ním vždy poperu.) a ceny k tomu naprosto přiměřené.

Dbá na všechny suroviny a zná jejich původ. Dokonce nedávno mě oslovil, abych mu poradila nějakou sympatickou farmu, odkud by odebíral maso, aby bylo maximálně kvalitní. Dorty mu vyrábí jedna velmi šikovná cukrářka jen z těch nejlepších surovin. Na porcích zmrzliny opravdu nešetří (kopeček stojí 35 Kč, ale vypadá jako tak 4 klasické kopečky v průměrné cukrárně).

O Josefovi a Cacao Prague bych mohla mluvit do aleluja. Když se o tom bavím, mluvím o nich s nadšením a jiskrou v oku. Takže to raději utnu, jinak by tento článek byl nekonečný.

Jediné, co vám mohu prozradit, že už nyní pracuji s Josefem na pár aktivitách, jako například na Smoothie, které by pojmenoval po mém blogu a prodával v Cacao Prague (sny se plní).

Tak jdeme soutěžit...

CO JE TO HLAVNÍ, CO VÁS PŘESVĚDČÍ, ABYSTE SE DO RESTAURACE VRÁTILI?

Obsluha? Interiér? Menu? Horká čokoláda? Káva? Dort? Nebo něco jiného? Odpovidejte zde do komentáře...


O co se hraje?
5x brunch v Cacao Prague
Každý vítěz si s sebou může vzít jednu osobu jako doprovod. 
Celkově nás bude 10 + já s Artym.
Bude stanoveno jedno datum, které bude fixní a tak bude dobré, abyste udělali maximum, abyste se mohli dostavit.
Brunch se bude konat o víkendu. Sobota nebo neděle. Detaily upřesním při vyhlášení.


Po zveřejnění všech soutěží vydám jeden článek, ve kterém uvedu vítěze všech soutěží!!!


Krásný den
Kačí 


134 komentářů:

  1. Ty jo, asi hraje roli v tomto dost faktorů, jestli se vrátím nebo ne. Řekla bych, že kombinace dobré kávy a dortíku, celková atmosféra a hlavně obsluha. Je pravda, že dorty a kávy už mají myslím dobré skoro všude,někde lepší samozřejmě. Interiér a celková atmosféra je pro mě taky důležitá, pokud se tam cítím útulně jako doma, rozhodně se chci vracet. To vše by ale bylo k ničemu, kdyby mě odradila obsluha. Takže asi na první místo z výše jmenovaných dávám obsluhu! není nic lepšího, když se na vás někdo usměje a hned mu odpustíte i ne úplně skvělou kávu :-) Ale samozřejmě kombinace těchto tří věcí je nejlepší a vrácení se do restaurace je jisté!

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě je to jednoznačně obsluha. Myslím, že nic neudělá návštěvu jakéhokoli podniku příjemnější než to, že je na Vás někdo příjemný, usměvavý a třeba i pomůže vybrat nějakou tu specialitku. Nic pro ně není problém a klidně vyjdou vstříc přání zákazníka v nějaké mírné úpravě menu (alergeny atd.). No a pokud je zde skvělé jídlo a pití, není co řešit. Takže to je pro mě ten důležitý bod :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavní co mě přesvědčí se vrátit je určitě menu. Hned v závěsu je obsluha a interiér.
    Miluju snídaně :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Kači, to co mě donutí se vrátit do podniku, je především nabídka dobrot. Na druhou stranu, nepříjemná obsluha mě odradí, takže volím nabídku + obsluhu a když je to doplněno zajímavým interiérem, tak je to úplná paráda:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobré ránko :) musím se přiznat, že u mě je vítěz a top n.1 interiér, prostředí restaurace ve mě zanechá hodně dojmů a dodá celkově celé návštěvě určitou atmosféru. Plus teda ještě snídanové menu :D jsem snídaňoholik takže jakmile je pestrá nabídka snídaní podnik muže očekávat můj brzký návrat :D #breakfastlover

    OdpovědětVymazat
  6. V cacao prague jsem jeste nebyla protoze nejsem z Prahy ale aspon1 by to byl poradny duvod přijet a navštívit tuto kavárnu ;) pro mě osobně je důležité abych měla dobrý pocit z prostředí a aby se o mě také starala obsula z úsměvem a netvarila si ze tam vlastne zavazite ;) a samozrejme nějaké skvělé nápoje ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobré ráno Kačí =) V Cacau jsem byla pouze jednou, když jsem byla na výletě v Praze. Líbí se mi hezký interiér (a stylové toalety =D ), krásně vyvedené dorty a lokalita. Objednala jsem si ovocné frappé a očekávala jsem v něm trochu kávy ... Ale když vidím, jak jsou všichni s podnikem spokojením, tak bych mu ráda dala druhou šanci a když tam bude tak úžasná společnost (osobní setkání), tak to bych brala všema 10.
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Příjemná atmosféra a přátelská příjemná obsluha sdobrym jídlem je vždy důvod k návratu:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě interiér, obsluha a menu ����☕️ Hezký den Kačí :)
    Klára ����

    OdpovědětVymazat
  10. Návrat do restaurace/kavárny zajistí pouze celková spokojenost se službami a místem, tzn. jak kvalitní kafe, výborné dezerty a jídlo, milá a "fungující" obsluha, příjemný a zajímavý interiér, čisté toalety, apod. Největší zklamání pak zažívám v nádherně řešeném podniku po designové/architektonické stránce s dobrým jídlem a pitím, ale příšernou obsluhou. To pak většinou další návštěvu nerealizuju.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky Kačí, tak to je rozhodně skvělá soutěž :-D
    Pro mě je určitě prioritní jídlo v restauraci. Když jde poznat,že je na jídle odvedená dobrá práce a že je jídlo z kvalitních surovin. Jelikož jsem máma, tak je pro mě také důležité tzv.babyfriendly v restauraci.;-) Měj se krásně. Pa

    OdpovědětVymazat
  12. Tak asi od všeho trošku. Milý personál, dobré a zdravé jídlo a příjemné prostředí - dohromady je to ta nejlepší kombinace, která vám již při vstupu do daného podniku vykouzlí úsměv na tváři a dobrý pocit z toho, že si dáte něco dobrého ������

    OdpovědětVymazat
  13. Jéééé,tak to by se mi líbilo☺️ Díky tobě jsem Cacao poznala,ale ještě nebyl čas zajít na pořádný brunch🙈 Zatím jsem ochutnala jen zmrzku a jak píšeš,byla dokonalá☺️😍 Jinak pro mě je asi nejdůležitější celkově prostředí,jako obsluha a jak to celé na mě působí. Hned na stejné úrovni je jídlo,màm ráda svěží,moderní jídlo,ale i na nějaký domácí hamburger ráda zajdu😉 Momentálně kvůli mé malé dcerce koukám i na dětské zázemí, ale zas naopak,když jdu bez ní ocením i klid 😀 Hezký den ☺️

    OdpovědětVymazat
  14. Je toho dost :) Musí mě zaujmout interiér a atmosféra, musí mi tam být příjemně. Obsluha by měla být milá, příjemná a aspoň trochu ochotná :) A nesmí chybět zajímavá nabídka, dobré kafe a nějaké to dobré jídlo :) Jinak jsem velmi nenáročný člověk :))

    OdpovědětVymazat
  15. Co mě do restaurace zaručeně dostane znovu je, když narazím na příjemnou, milou a sortimenu znalou obsluhu, na které je vidět, že práci dělá se zápalem,zájmem, nadšením a radostí, to mě pak hodně baví :-) protože kdo takto svoji práci dělá, zpravidla ani nemůže mít špatné jídlo a pití, protože co se s láskou dělá, musí se zákonitě projevit :-) Takže shrnuto: výborná obshluha a skvělé jídlo.
    P.S.: Když k tomu mají i vynikající dezerty, tak jsem už jejich úplně :-D
    martispacilova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. faktory? Určitě sympatická obsluha,nekuřácké prostředí,čistota,jídlo - jak chutná a kolik stojí,noviny k přečtení(v kavárně) vuně okolí
    Tereza
    Terezakoucka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Jééé to by bylo super :), Cacao naprosto zbožňuju a často tam chodím právě na tvé doporučení. Zrovna v sobotu jdu zase (nebudeš tam náhodou? :P).
    Jinak co se týká tvé otázky, u mě je to určitě kombinace všeho. Hodně důležitý je pro mě interiér a obsluha, když se někde necítím dobře, už bych se tam nevrátila, což ovšem není případ Cacaa :). Skvělé dorty a nápoje už jsou jen třešničkou na dortu a pokud mi někde něco nechutná, stejně se ráda vrátím a zkusím něco jiného, není možné aby nám chutnalo vše, že? (jak se říká: Sto lidí, sto chutí)

    OdpovědětVymazat
  18. V rozhodování, zda se do restaurace ještě někdy vrátím, je velmi důležité chování obsluhy. Jídlo může být sebelepší, ale pokud je nepříjemná obsluha, zkazí to celý dojem. Nedávno jsem měla právě tuto zkušenost - italská restaurace na malém městě, příjemné prostředí, ale kvůli obsluze už nikdy více ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Obsluha je hodně důležitá, prostředí samozřejmě také, ale bez dobrého jídla a pití mě to do podniku podruhé nenaláká :)

    OdpovědětVymazat
  20. Asi nemám jedinou věc, která by mě donutila se vrátit. musí to být všechno dohromady. Výborná káva a jídlo je na předních příčkách, ale také obsluha musí být adekvátní. Také prostředí, nemám ráda moc velký hluk. Takže vyhledávám spíše nové a neprozkoumané než profláknuté...:) (kreminek96@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, jednoznačně vlastní zkušenost, jsem celkem náročná na čistotu prostředí, jednou zklamání a už nikdy více... Jinak dost důležitý faktor je i příjemná obsluha, pokud je prostředí hezké a obsluha nesnesitelná, už se nevrátím... Jinak pokud najdu kavárnu, restauraci nebo bar, kde pracují příjemní lidé, je tam domácí prostředí, ráda se vrátím...

    OdpovědětVymazat
  22. Už jsem tam párkrát byla, na Tvé doporučení.. Nebudu si nic namlouvat, já se tam určitě vrátím a hraje tam spousta faktorů. Například, jídlo a pití, je skvělé a nic bych mu zatím nevytkla. Vždy jsem si skvěle pochutnala. Další je, že miluju, když přijdu do nějakého podniku a cítím se tam dobře, což u Cacao mám. Další faktor je, že si hodně zakládám na příjemné obsluze, když je na mě nepříjemná, jednoduše se do podniku už nevrátím, u Cacao tomu tak není, vždy na mě byli milí a ochotní, což se v dnešní době cení. :) A můj poslední faktor je, že to mám blízko na metro B (což je moje trasa). :D

    OdpovědětVymazat
  23. Jít s tebou na brunch je můj sen a hrozně ráda bych přijela z kavárenského Brna, abych poznala pražské kavárny. A ráda se vracím tam, kde je milá obsluha a hlavně výborné jídlo. Musím mít ten příjemný pocit, když odcházím a pak ráda i přicházím.
    P.H.petula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Přemýšlím, dumám, že všechny místa, kam se vracím mají svůj vlastní styl, zajímavý interiér, ve kterém se cítím dobře a především kvalitní kávu! 😌 Dokážu se povznést nad chováním obsluhy, pokud to, co mi předkládá na stůl má požadovanou kvalitu a chuť! Sice raději zajdu na místo, kde i obsluha je vynikající s úsměvem od ucha k uchu, ale jsme jen lidi a kdo se zvládne usmívat témeř 7/24? 😊

    OdpovědětVymazat
  25. Ahojky...:)

    Pro mne je důležitá originalita, kvalitní suroviny a výborné capuccino. Obvykle se tam, kde mají nabídku jako kdekoliv jinde, nevracíme a naopak do cukrárny na kaštanový dortík nebo do restaurace na carpaccio chodíme s velkou láskou ( ale zase tak často, abychom si každé návštěvy vážili).
    Taky nás baví tématické kavárny jako je ta "vláčková" v Litoměřicích, kde si jednak pochutnáme na neobvyklých chlebíčkových variacích a pak si ještě po hrajeme s vláčky...:)
    Super nápad s touto soutěží, v Cacau jsem byla a moc se mi tam líbilo. Jsi moc sympatická a ráda bych se s Tebou určitě potkala.

    Hanka - hospodkova.hana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Tak popravdě jsem tam ještě nebyla a rozhodně bych chtěla vyzkoušet jejich cappuccino a acai s granolou a smooth a moc se mi libi jejich prostředí na fotkách a jidlo

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Kači, málokedy sa vraciame na to isté miesto, Praha má veľké množstvo úžasných reštaurácií a kaviarní, ktoré sme ešte nenávštivili. Avšak zbožňujem jednu kaviareň, nielen kvôli káve a domácim limonádam, ale hlavne kvôli obsluhe, ktorá je stále stále usmievavá a pozítivna.:)

    OdpovědětVymazat
  28. Hlavní co mě přesvědčí se vrátit je určitý menu :) Přeci nemohu nechat nějaké làkavé menu či dortík bez ochutnání :) Pak je určitě podstatná, chuť, přístup obsluhy a interiér :)
    (V Cacau je tohle všechno na 1* :) )

    OdpovědětVymazat
  29. Má dnešní odpověď bude velice stručná a jasná. Hlavní faktur a důvod proč se ráda do Cacau vrazím je totiž kombinace všech těchto faktorů. Bohužel nedokážu říct jeden faktor, protože Cacao Prague je prostě souhra a harmonie všech důležitých faktorů k vytvoření pohodového prostředí. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Do Cacaa se už dlouho chystám :-) Pro mne osobně je určitě nejdůležitější milá a zasvěcená obsluha. Nikdo se nechce dívat na kyselého číšníka! Dobré jídlo a aby netáhlo od dveří je fajn bonus =)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, abych se vrátila musí být dobrá obsluha a jídlo, ale hlavně nesmím čekat na jídlo třeba dvě hodiny. Znám i restaurace, kdy jdu s partnerem do restaurace, nikdo mimo nás tam není.Servírka je na Facebooku, za půl hodiny tedy přijde, objednáme si. Na pití čekáme 15-30 min. Na jídlo 60+. Jídlo je vlažné až studené. Najíme se, čekáme půl hodiny na placení a jdeme domů. Zcela otrávení,i když jídlo bylo chuťové výborné. Už nikdy víc. Stalo se nám to už víckrát a jsou to místa, kam bychom už nešli.

    OdpovědětVymazat
  32. Pro mě je nejdůležitější tak nějak od každého trochu. Většinou se vrátím do restaurací, kde je příjemná, ochotná a milá obsluha, prostředí vypadá čistě a jídlo mi chutná. Ale nejdůležitějším aspektem je, aby tam měli i jídlo, které já vyhledávám, jsem ta problematická skupina, co má zmlsaný jazýček. :D

    Dívka z venkova

    OdpovědětVymazat
  33. Takových restaurací/kaváren, kam jsem se s radostí vrátila nebylo zrovna moc. Důležitou roli pro mě hraje jednoznačně pěkný a útulný interiér, příjemná obsluha a chuť jídla (pro mě asi to nejdůležitější). Když se sejdou tyhle 3 faktory najednou, s radostí se do restaurací či kaváren vracím a trávím tam potom spoustu času. Miluju food styling takže když jídlo hezky vypadá jsou to plusíkové body! :)

    OdpovědětVymazat
  34. to je tedy vážně záludná otázka. ale konkrétně do Cacaa mě zpátky lákají vynikající dorty a zmrzliny, jsou nepřekonatelné <3 samozřejmě i obsluha a interiér dělá své kouzlo :) ale za mě rozhodně vynikající jídlo, za kterým bych se ráda vrátila :)

    OdpovědětVymazat
  35. Toť otázka. V prvé řadě asi výběr - jsem ráda, když podniky nabízejí tradiční dobroty pro konzervy, když zrovna není nálada na experimenty. Dál - složení pokrmů. Nemám ráda, když se například musím doptávat na druh sladidla apod. Do třetice - obsluha. Kyselá obsluha umí pokazit i to nejlepší jídlo. No a závěrem - pěkný interiér a čisté prostorné toalety rozhodně neuškodí. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Pro mě musí mít kavárna na 100% OSOBITÝ STYL.

    Ano důležitá pro mě je nabídka jídel, zákusků, nápojů.
    Styl a způsob servírování.
    Ochota a správné naladění personálu, kteří to nedělají z povinnosti, ale protože je to také baví.
    Klidné, čisté prostředí.
    Příjemná atmosféra.

    Cacao není zrovna ta kouzelná malinká kavárna ve francouzském romantickém stylu, který mě přitahuje s jednoduchým výběrem kávy a dortíků, zapadlá v nenápadné uličce. Je to kavárna v docela rušné části Prahy, s velkým počtem stolků, moderním stylu, s velkou nabídkou jídel slaných i sladkých, všech možných čajů, freshů a limonád. Je to ovšem kavárna, kam se ráda vracím, protože obsluha byla vždy příjemná, káva je kvalitní, pohled na dorty je božský a vždy je opravdu z čeho si vybírat. Prostředí je čisté, klidné a ikdyž je tam vždy spousty lidí, dokážu se uzavřít jen ke svému stolečku a užívat si vše, co na něm najdu.

    a jak říká Halina

    „Nejlepší sport je kafe a dort!“ tak proč ne v Cacau:-)

    Gábi - gaabinnka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Většinou nejdůležitější je pro mě určitě jak mi jídlo chutnalo, jak dlouho se na něj čekalo a to se nese ruku v ruce jak příjemná byla obsluha, jestli dokázala třeba i poradit s rozhodováním. Pokud jsem z ní nebyla nadšená, tak budu hodně přemýšlet abych se tam opět vrátila, i když jsem si tam pochutnala..
    Dalším bodem určitě je, jak na mě působilo prostředí, to znamená např. výzdoba, ale i čistota záchodů. Ano přiznávám ty moc ráda navštěvuji a obdivuji jaké mají krásné kachličky a jestli je čisto :-D
    A v poslední řadě bych na jídlo určitě nešla do zakouřených prostor, někde večer v klubu to snesu, ale pak stejně nadávám, takže je lepší se tomu vyhýbat..

    OdpovědětVymazat
  38. Za mne jednoznačně vítězí obsluha. Hezký den

    OdpovědětVymazat
  39. Pro mne je důležitá celková atmoféra a dojem, který na mne podnik udělá, ať už se jedná o kavárničku či restauraci, miluji, když jakmile přijdu dovnitř, stane se něco, co vyvolá ten pocit pohody, útulna a toho, že si řeknu - ano, tak tady jsem správně - vliv na to má prostředí, milá obsluha, co ráda poradí a doporučí místní specialitky, čistota, zajímavé kousky sladěné tematicky tak, že vypovídají o jedinečnosti podniku...Miluji podniky, kde si mohu zasednout do klidné části a pozorovat dění kolem sebe i venku, ale zároveň mám sama pocit, že čas se zastavil a není třeba nikam pospíchat a to, že si u toho vychutnám dobrou kávu, dezert či polední meníčko z kvalitních surovin je nezbytná třešínka na dortu a já se opět budu ráda vracet do prostředí, kde mi bylo tak příjemně. Hezký den přeji i Vám a mnoho úspěchu s vaším super blogem a aktivitami, které Vás dělají šťastnou, obdivuji činnosti a sama si říkám, že by mne vše to kolem naplňovalo štěstím, však není všem dnům konec s tím něco začít dělat a jít si za svým snem, tak jako vy, děkuji za inspiraci. Gábina (gabishka@centrum.cz, instagram: gaba a jeji svet)

    OdpovědětVymazat
  40. To je těžká otázka, samozřejmě první pohled (stejně jak u partnerů) je to, co člověka zaujme nebo nezaujme, ale často vyhledávám recenze. A když si přečtu, že interiér nic moc, ale to či ono nejlepší, co kdy jedli a není to pouze názor jednoho člověka, tak do toho jdu. U mě ale i přes to všechno na prvním místě je OBSLUHA/PERSONAL - jak jsou milí, vstřícní, všímaví, jak dokáží poradit, jestli se usmívají, atd.. Poslední dobou jsem z české obsluhy vážně zklamaná!Náš zákazník-náš pán? Příjde mi, že to neplatí! Někdy dám i druhou šanci, ale málokdy, protože většinou i přes např. nejlepší dort či hlavní chod se prostě nevrátím. Zkouším najít jiné, tomu podobná bistra, bary, restaurace... Ale samozřejmě, že pár skvělých (ve všech směrech) znám a vracím se tam moc ráda ;-) Kateřina Klvaňová /klvanovakaterina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Příjemný den!
    U mě hraje prim obsluha, zda není znuděná, chová se mile a jisté sympatie. Dále je to určitě prostředí- tak, abych se tam cítila pohodlně, skoro jako doma. Rozhodně pak kvalita jejich služeb a výrobků.

    OdpovědětVymazat
  42. U mě je nejdůležitější obsluha. Pokud jsou příjemní a milí, mnohem více si to s přítelem užiju a ráda se tam vrátím. Je to něco, co vytváří pohodovou atmosféru..:)

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj Kačí, u mě rozhoduje především nekuřácké prostředí, milý personál, kvalita jídla, cena a výběr desertů.

    OdpovědětVymazat
  44. Určitě jídlo! Protože jsme v Cacau zažívali s každým chodem neskutečnou euforii. Nikde jsem ještě nejedla tak dobrý Ceasar salát, s přítelem jsme se shodli, že ho mají nejlepší v Praze. Výtečná káva a dezert završili naši chuťovou explozi :) Celou návštěvu nám zpříjemnila naprosto úžasná obsluha. Všichni byli ochotní a milí. Určitě se budeme často vracet :)

    OdpovědětVymazat
  45. Super výhra! Já jsem v Cacau ještě nebyla a nechápu,jak je to možné. Ale naštěstí to hned v sobotu s Klárkou napravím a už se moc těším :) Pro mě je hodně důležité prostředí, miluju zajímavé a příjemné interiéry. Pak je také určitě důležitá kvalita jídla a obsluha. Řekla bych, že je pro mě také důležitá kombinace úplně všeho.

    OdpovědětVymazat
  46. Ještě dodatečně Kačí gratuluji k 2. narozeninám Tvého blog! :)
    Upřímně moc často jednu kavárny a restaurace dvakrát nenavštěvuji, ráda poznávám stále nová místa, ale přesto si mě některá místa získala. A čím, především geniem loci. Je to těžko uchopitelné, ale to místo mě musí uklidňovat. Čerstvé a kvalitní jídlo ani nezmiňuji, to je pochopitelné. Přitáhnou mě i zajímavé dezerty, které jinde neochutnám :).

    OdpovědětVymazat
  47. Důležitá je pro mě obsluha a také jídlo či pití, na které tam jdu. Ale opravdu největší roli hraje právě obsluha. Pokud bude nepříjemná, tak i přes vynikající jidlo bych se zpět asi nevrátila.

    OdpovědětVymazat
  48. Já hodně dám na první dojem, takže abych znovu kavárnu, restauraci nebo prostě cokoliv navštívila podruhé, musím se již poprvé cítit "jako doma" - atmosféra mě musí pohladit po duši, nesmí to být takový ten fastfoodovský styl, kdy se obsluha nestačí na zákazníka pomalu ani podívat, o úsměvu či vlídném slovu ani nemluvě. Takže ani ne tak dortíky a káva, ale právě obsluha a prostředí hrají důležitou roli, a když pak podávají i výtečnou kávu a něco dobrého k tomu, tak to už je značka ideál ;)

    OdpovědětVymazat
  49. Interier a celkově prostředí, jak na mě působí. Samozřejmě obsluha a na prvním místě jídlo (v Cacau nejlepší cheesecake s ořechy :))

    OdpovědětVymazat
  50. Celková atmosféra, něco co asi nedokážu pojmenovat - zkrátka musím se tam cítit dobře a i na jídle je to pak znát, že je dělané s chutí. A mě pak chutná....nevím jestli je to srozumitelné :) Nika

    OdpovědětVymazat
  51. Hmmm tak za mě asi interiér, menu a káva (v tomto pořadí), obsluhu jsem ochotná skousnout jakoukoliv (téměř) :)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  52. Pro mě je na prvním místě asi jídlo.Pokud není v podniku,kam si jdu odpočinout a vychutnat si tu část dne,kdy si můžu jen užívat lahodnost objednaného pokrmu,není pak důvod,abych se tam vrátila!Další důvody jsou kvalitní a dobrá káva,která není nijak kyselá a trpká!Na to mám už docela zhýčkaný jazýček a jen tak nějakou nevypiju! Problém pak je,když k vám přijde otrávená obsluha a to máte pak zkažený celý zážitek,ale občas to i přejdu,když mi fakt chutná a cítím se v dané kavárně/restauraci dobře,prostě jako doma!
    Jinak bych ti Kačí chtěla poděkovat za super videa,která mi vždycky zvednou náladu a hodně často se nechávám od tebe inspirovat co jíst a co kde navštívit!Jako třeba Cacao nebo Le Caveau!Doufám,že v tom co děláš budeš pokračovat a buděš dál do světa pouštet tu pozitívní energii,která z tebe vyzařuje!

    OdpovědětVymazat
  53. Naštěstí se to poslední roky zlepšuje a pokud je hezké prostředí kavárničky, už tak nějak tuším i usměvavý personál, výbornou kávu a zákusek. Taky mám rád tvá doporučení na zajímavá místa, Kači :) Už mám pořádně dlouhý seznam míst a až do podzimu mám co dělat :D

    OdpovědětVymazat
  54. abych byla v restauraci spokojená a vrátila se tam, tak musí splnit všechno, co jsi vypsala... musím se tam cítit dobře, pěkný interiér, musí na mě působit dobře (nebo přinejmenším neutrálně) obsluha, musí mi chutnat... a taky tam musí být čistý záchod, možná tj úchylka, ale prostě to taky zahrnuju do svyho hodnocení :D (proto tak oceňuju Peters apartments, tam si i na záchodě něco člověk přečte) :D

    OdpovědětVymazat
  55. Celkem těžká otázka, pro mě je to spíše už taková tradice :) Byla jsem zde zatím jen párkrát, protože nejsem z Prahy. Ale pokaždé, co Prahu navštívím,musím navštívit i Cacao. Hlavně kvůli nabídce dortíků, jídla... Jinak je to i díky prostředí. Příjemné posezení na terase, kde většinou svítí krásně sluníčko, tak i uvnitř. Zatím se mi ani nestalo, že by obsluha byla nepříjemná. Jen ceny jsou pro mě vyšší s porovnáním u nás,ale když vidím ceny jinde v Praze, tak je to vlastně přijatelné :)

    OdpovědětVymazat
  56. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  57. Pro mě je to jednoznačné příjemné prostředí s příjemnou obsluhou (dobrou kávu a dortíčky už mají na více místech:) Nejraději mám kavárny, kde už při vstupu na mě dýchne ta správná atmosféra :) Tak tahle výhra je top (já milovnice brunchů jásám :)

    OdpovědětVymazat
  58. Moje babička říká, že dobrý podnik se pozná podle toalet. To je sice pravda, ale já raději hodnotím podnik dle obsluhy - když je obsluha milá, vstřícná a NÁPOMOCNÁ, nevadí mi si třeba chvíli počkat na objednávku. A když k obsluze dle mých představ nabízí čersvé dobroty (a ne okoralé chlebíčky z minulého týdne), jsem prostě v sedmém nebi.

    OdpovědětVymazat
  59. Obsluha, jídlo & pití, atmosféra :) jedno bez druhého zkrátka nejde .. anebo jde, ale není to prostě ono a nepřesvědčí ... O Cacau jsem se prvně dozvěděla od Tebe a byla pak sranda sledovat ten lavinový efekt na Instagramu :) Ráda bych se tam konečně taky jukla :)

    OdpovědětVymazat
  60. Pro mě je určitě jídlo na prvním místě, obsluda je také důležitá, ale chodím i do jednoho podniku, kde s obsluhou nejsem úplně spokojená, ale jídlo je skvělé. A pak samozřejmě atmosféra.

    OdpovědětVymazat
  61. Já myslím, že pro mě nejdůležitější je asi interiér. Pokud je kavárna rozkošná, pak i každý šílek čaje chutná jako to nejlepší, co jsem kdy měla. S tím jde ruku v ruce i přístup obsluhy, který celý tenhle dojem dokáže zkazit. No a pak jde samozřejmě o to, co nabízejí a jakou kvalitu nabízejí :)

    OdpovědětVymazat
  62. Wow! to je komentářů, tolik jsem snad u žádného ,,nesoutěžního,, článku nikdy neviděla. Což je někdy škoda a úplně mě to mrzí, že takový feedback nemají i jiné články :). No každopádně jsi mě nalákala a jdu si taky přihodit koment. Ta otázka mě totiž zaujala...
    Já mám v tomhle naprosto jasno - já se vracím nejraději tam, kde lidé dělají vše srdcem, s láskou a samozřejmě profesionálně. Když vidím to zapálení v očích majitelů, poznám že dané problematice opravdu rozumí. A taky je pro mě důležité aby si zákazníka vážili - prohodili s ním třeba pár slov, popovídali si u šálku dobrého čaje či kávy. To je pro mě ten podnik, kam budu chodit klidně i několikrát týdně a moc ráda. Ať už sama nebo třeba s přítelem, dobrou kamarádkou...
    Zrovna jednu takovou kavárnu otevřeli před měsícem v Olomouci dva nadšenci do kávy a to je opravdu chuťový zážitek. A ta káva...nebe... Tohle v Olomouci člověk nesmí vynechat. Já to tam miluju! :)

    No vidím, že jsem se nechala unést a nějak se rozepsala. Tak já už končím. Hezký den měj. Jitka

    OdpovědětVymazat
  63. V tomto asi nie som narocna - musi tam byt dobre jedlo (hlavne dezert :-) ) a obsluha. Kludne to moze byt jednoduch restauracia vonku na zahrade, pod stromom alebo v pivnici ... ale pokial maju skvele jedlo a obsluhuju vas ludia s usmevom na tvari, ktorych praca bavi a nie su tam len preto ze musia, tak sa urcite vratim.
    Dakujem.
    alzbeta.jaloviciarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. Od každého trochu.. Určitě mi hodně záleží na celkové atmosféře podniku. Mám ráda, když je v podniku více pohodlných míst (tj. není to tak, že jsou tam dva gauče a všechno ostatní nepohodlné židle), potom určitě výběr jídla, nemám ráda 20 stránkové jídelní lístky, protože se z toho špatně vybírá.. jsem ráda, pokud mi taky obsluha dokáže poradit, co bych si měla dát a mají přehled, tímto se dostávám k tomu, že mám ráda milou a vstřícnou obsluhu, která mi nedává najevo, že jen čeká, kdy odejdu...
    Taky mám ráda hezký výhled, pokud zrovna sedím u okna :))

    A.

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj Kačí :-) To, co mě zaručeně donutí se do podniku znovu vrátit je jídlo - musí být kvalitní, chuťově dobré. Jednou z důležitých věcí, co hodnotím, je nápad - to, čím se ta konkrétní restaurace či kavárna liší od ostatních. Hrozně mě poslední dobou vytáčí, když v jídelním lístku vidím, že je napsáno "domácí limonáda/ majonéza..." a nakonec člověk zjistí, že tomu tak není. Obsluha je pro mě rovněž důležitá, ale kvůli výbornému jídlu jsem ochotna přehlídnout drobné nedostatky :-)

    OdpovědětVymazat
  66. Téééda, to je těžké popsat... Mám několik oblíbených kaváren, které navštěvuji podle aktuální nálady. V různých dnech oceňuji různé věci. Někdy zajdu do kavárny, kterou vlastní můj kamarád a má zde podle mne nejlepší kávu z celých Č. Budějovic, popovídám si s ním (občas tam strávím celé odpoledne).. Ale vím, že zde nebudu mít klid na práci... Na to chodím zase do jiných kaváren, kde káva třeba není tak dobrá, ale je tam klídek, příjemná atmosféra (tichá hudba, lidé si potichu povídají u svých stolečků atd.)... Abych to shrnula, nemám ráda hlučné přeplněné kavárny. Takže když objevím nějakou zastrčenou a klidnou kavárničku, je to pro mě přesně to pravé. Takže rozhodně klid,ticho, málo lidí, milá obsluha, káva, případně i nějaký zákusek nebo prostě něco na zub :)

    OdpovědětVymazat
  67. Za mě je to prostředí a přístup k zákazníkovi, mile naladěná obsluha a příjemná tichá hudba.
    clonie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Za mě je to jídlo, které tak dobre dostanu jenom tam :) i kdyz je tam nepříjemná obsluha, stejne tam na to jídlo zase přijdu. K.kostelanska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  69. Pro mě je hodně důležitý interiér a jaknpříjemně se v restauraci cítím. Pak obsluha a na dalším místě kvalita jídla.
    Hezky patek. Lenka Bělohradská :)

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj, pro mě je důležité kouzlo kavárny. Některé místo ho prostě má a jiné ne.

    OdpovědětVymazat
  71. Pro mě. jako celiaka, je hlavním kritériem výběr sortimentu, který si můžu s mým omezením dát. Ale určitě je i důležitým bodem obsluha. Rychlá tak akorát, milá, usměvavá. Čekat 30 minut než se k Vám vůbec někdo dostane, není nic moc, co si budem povídat. A jako poslední, kavárna musí mít i to své kouzlo.

    OdpovědětVymazat
  72. Ahoj Kačí, pro mě je důležitá asi originalita. Nevrátím se do kavárny, která nemá své vlastní kouzlo, nápady.. Může mě zaujmout třeba druhem jídla, které nabízí. Nejradši mám takové, které se na něco specializují- raw, vegan, bezlepek atd..
    Anežka

    OdpovědětVymazat
  73. Zuzana Melicharová22. dubna 2016 12:46

    Ahoj Kačí, pro mě je určitě hrozně důležitá obsluha, protože pokud jsou nepříjemní, neusměvaví či neochotní, tak mě to dokáže dokonale odradit, i když je jídlo sebelepší. Je ale pravda, že i v podniku, který považuji za jeden ze svých nejoblíbenějších (restaurace Universal), jsem jednou s obsluhou nebyla spokojená a i tak se vracím - vím že i obsluha jsou jen lidé a občas nemají svůj den.

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj Kačí, rozhodně je více faktorů najednou. Nicméně prim asi hraje atmosféra prostředí. Velmi na mne působí i obsluha. No a v neposlední řadě rozhodně dobroty, za kterými stojí za to se vrátit :)

    OdpovědětVymazat
  75. Ahoj Kačí,
    Cacao jsem navštívila zatím pouze 1x z důvodu, že se do Prahy moc často nedostanu :(. Kdybych náhodou vyhrála v tvé soutěži, tak bych určitě dorazila, byla by to úžasná příležitost, nejenom, že bych se do tohoto úžasného podniku vrátila, ale ještě navíc bych byla v tvé přítomnosti a to je k nezaplacení. Při mé první návštěvě Cacaa jsem si dala rovnou 3 chody - snídani (Acai), oběd (Tagliatelle s krevetami) a dezert (Cheesecake s pekanovými ořechy) a moc mi chutnalo a navíc pokrmy vypadají vážně lákavě, tak jsem se musela pochlubit i na Instagramu. :) Přítel si dal akorát capuccino a oběd, sladké moc nemusí, ale také byl moc spokojený. Obsluha byla na jedničku, prostředí bylo nádherné a útulné. Ceny jsou velmi přijatelné na to, že se Cacao nachází v centru Prahy.
    A teda jaký je důvod co mě přesvědčí, abych se do restaurace vrátila?
    Určitě ochotná a milá obsluha, bez toho to nejde, to pak může být jídlo sebelepší.
    Nejlepší je, když se spojí, jak skvělá obsluha, tak skvělé pokrmy.

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj,na mě působí hlavně jak jídlo vypadá a chutná,obsluha dělá také své ,pokud tam sedim hodinu a servírka ke mě přijde jen dvakrát kdy mi objedná pití a jídlo a pak zaplatit,tak nic moc.Jinak si také vsimam,jak u koho chutná káva,jestli je kvalitní ,jakou mají nabídku.:-)

    OdpovědětVymazat
  77. Ahojky, tak to je nejkrásnější výhra ze všech soutěží, tak doufám, že se mi poštěstí :)) Pro mě je nejdůležitější personál, po něm prostředí a hned následuje menu :) Pokud je skvělá obsluha, tak i přes ostatní aspekty se ráda vrátím. Pokud je k tomu ještě pěkný interiér jako právě v Cacau, tak se vrátím klidně i další týden :) A pokud se k tomu všemu přidá ještě menu plné vynikajících dobrot a originálních neotřelých nabídek, které bych nejradši vyzkoušela vsechny najednou, tak jsem ochotná za ně nechat klidně i větší cenu a stavit se i víckrát v týdnu :) Protože jedině v takové kavárně, restauraci, bistru nebo jakémkoliv takovém podniku si dobiji baterky a neodejdu zklamaná se zkaženou náladou :)))

    OdpovědětVymazat
  78. Dokud člověk nenavštíví místo, kde ho obslouží profesionál, který ale děla svou práci s láskou, ani si neuvedomime jak obrovskou roli prave obsluha hraje! Pak je to dobře jídlo a pití a prostředí! Pokud bude skvěle jídlo v nádherné restauraci, ale obsluhu obtezuji, uz me neuvidí! Pokud je ale jídlo dobře a obsluha se mi věnuje, stačí mi ke štěstí zahradka na ulici!

    OdpovědětVymazat
  79. Ježiši Kačí, to je naprostá bomba! Caco je moje srcovka od doby, co jsi na něj dala tip! Snídaně, svačiny, večeře, když nevíme kam, jdeme tam, protože tam je to prostě naprosto úžasný!! :)
    Pro mě na tom správným místě musí všechno souznit. Jednoduchý interiér, všímavá obsluha, která umí poradit s výběrem, chodí se ptát, zda je vše OK,.. a samozřejmě teda jídlo, když je dělaný s láskou a chutí, vždycky to člověk pozná :) :) :) Držím si mooooc palce a už se těším do Cacaa :D :D :D
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  80. Pro mě je to kombinace příjemného nekuřáckého prostředí, pozorné obsluhy a dobrého jídla.

    OdpovědětVymazat
  81. zmrzlinaaaaaaaaaaa a šance, že tě potkám :)
    terezie.simotova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. V Cacau jsem ještě nikdy nebyla :( Bohužel je to pro mě moc daleko. Co mě ale láká nejvíc je acai. Chtěla bych to strašně někdy zkusit. Všichni chválí (včetně tebe :)) chuť, takže vím, že pokud se mi někdy poštěstí do Cacaazavítat, určitě bych si objednala toto :) Jsem si ale jistá, že by mi u nich chutnalo všechno! A především dortíky :D

    OdpovědětVymazat
  83. Důležitá je pro mě příjemná atmosféra, ve které se spojuje interiér a obsluha. Samozřejmě je také důležitá kvalitní káva a dortíky. Oboje v Cacao mají, takže bych se tam zase ráda vrátila. :-)

    OdpovědětVymazat
  84. V Cacau jsem byla jednou a je to bomba.
    Ráda objevuji nové kavárny a díky blogerům (především tobě) jsem jednoho krásného dne zamířila právě sem...a den s matcha latte a raw dortíkem byl ještě hezčí. Jestli se vrátím soudím vždy podle celkové atmosféry, pohodlí a samozřejmě jídla. Cacao to splňuje na 1. A hlavně...nutně si konečně musím dát vyhlášenou acai bowl.

    OdpovědětVymazat
  85. Jediné, co mě dokáže přesvědčit k návratu, je pocit, který si odnáším. A ten není odrazem jen jednoho jídla nebo aspektu, ale kombinace obsluhy (vstřícnost, úsměv, s tím se dá odpustit i menší prohřešek, atmosféry a prostorů (vybavení, styl, pocit, že někdo do místa vložil kousek duše)a samozřejmě dobré kávy či jídla. Vzhledem k potravinovým omezením a specifickým požadavkům musím mít pocit, že mé přání obsluha respektuje (i když někdy nelze vyhovět, je rozdíl, jak to zákazníkovi sdělit) a že budu vítaná i příště:)).

    OdpovědětVymazat
  86. Jestli se do podniku znovu vrátím či ho dokonce doporučím známým, o tom rozhoduje několik faktorů. Prvním z nich je, jestli mi chutnalo. To je základ. Pokud ne, může být sebehezčí interiér či milá obsluha, ale bohužel. Pokud mi chutnalo, velký vliv na mě pak má prostředí daného podniku a také přístup obsluhy. Ocením neobvyklý interiér, ale klidně i příjemnou klasiku, hlavně, když je tam pořádek. A teď na téma obsluhy... sama jsem dělala za barem nebo servírku v několika podnicích a chápu, že člověk nemůže být sluníčkový 24/7. I když ale člověk nemá nejlepší náladu, podle mě vždycky jde udržet určitou úroveň a chovat se slušně. Bohužel jsem už totiž narazila i na vyloženě neslušnou obsluhu a to už tomu podniku dám šanci ještě tak jednou, ale pokud je to stejné, většinou se nevracím.

    OdpovědětVymazat
  87. Ahoj Kačí, pro mě je nejdůležitější, abych se tam cítila útulně. Už když vkročím do té restaurace, musí z ní sálat určitá příjemná atmosféra, která mi vykouzlí úsměv na tváři. Záleží na celkovém pojetí restaurace, jestli je nějak vyzdobená, jací tam chodí lidé, jak se chová obsluha. A poté samozřejmě to nejdůležitější - jídlo pokud je to přímo restaurace; káva a nějaký luxusní dortík, pokud je to kavárna či cukrárna. Záleží mi na celkové úpravě jídle, aby bylo vidět, že je to takové domácí a připravováno s určitou láskou :-) a Cacao Prague? S přítelem tam moc rádi chodíme posedět, dát si něco dobrého k jídlu a pití, ale čemu nikdy neodoláme - to je jejich zmrzlina, nejdokonalejší na světě! :-) Moc rádi bychom s vámi poseděli, jsi první bloggerka, kterou jsem kdy začala sledovat a také jediná bloggerka, kterou se mnou sleduje i můj přítel :-) Niki Bárty

    OdpovědětVymazat
  88. Obsluha - i když u ní by bylo občas ještě lepší, kdyby následně chodila za mnou! :) Ale jinak rozhodně příjemní lidé v podniku jsou základ. Nicméně, pokud se jedná o restauraci, tak je pro mě nejdůležitější jídlo. Za francouzskou cibulačkou a klasickými českými moučníky bych ušla klidně i světa kraj, jen abych si je dala zas a znovu! :)

    OdpovědětVymazat
  89. Ahoj Kačí,
    Určitě se vracím do restaurací, kde není zakouřeno a oblíbím si hlavně jídlo. Teď tedy s přítelem ujíždíme na mexiku. Sice to není restaurace ale bistro ale milujeme na jiřího z poděbrad super mexický bistro. A vracíme see hlavně kvůli chuti nachos s čedarem a tortil a quesadil ale i kvůli chlapcům, kteří Vám namixují vše dle Vašich ch chutía to miluji.

    OdpovědětVymazat
  90. Nejdůležitější je pro mě asi obsluha, když je na vás někdo milý, tak mnohdy odpustíte i nějaké nedokonalosti. Zároveň, přidaná hodnota je samozřejmě dobrá kávu a něco na zub. Ale prostě, i kdyby mi v kavárně chutnalo sebevíc, a obsluha by byla nepříjemná, bude se mi tam vracet hodně špatně...

    OdpovědětVymazat
  91. Kačí, tohle je velmi zákeřná otázka. Já jsem co se jídla týče celkem nenáročný člověk, horší můj přítel. To je číslo samo o sobě, je málokde úplně spokojený a nejradši by jim to někde hodil za ty peníze i na hlavu. :D Takže se ráda vracím tam, kde to chutnalo nám oboum, byla tam příjemná obsluha a útulné prostředí. Jedna z takových restauracích je třeba Tratorie v Horních Počernicích, kam se rádi vracíme i když to máme z ruky.:)

    OdpovědětVymazat
  92. Myslím si že je toho hodně, co mě přinutí se někam vracet, ale ve zkratce je to: úsměv a ochota obsluhy, sladké překvapení (nejlépe každý den jiný zákusek), správně hlasitá hudba a poslední (a to se zasměješ) jsou záchody. Je opravdu málo podniků, co má pěkné toalety, a já tvrdím, že když si dají záležet i na takové věci, je to kavlitní podnik:-))

    OdpovědětVymazat
  93. Řekla bych, že u nás je to tak nějak všechno dohromady. Jídlo, obsluha i útulnost interiéru. K čemu fajn obsluha, když jídlo bude stát za houby a stejně tak i naopak...:)

    OdpovědětVymazat
  94. Není složitých otázek, ale je složitých odpovědí, že jo :D
    No chtěla bych napsat je to tohle a tamto. Ale pokaždé je to jiné. Je ale skvělý, že i v naší malé zemi už můžeme říct "jdu tam, prestože obsluha je líná, nebo to trvá, ale je to super místo, skvělý menu, vynikající kafe a parádní interier" Protože jít ven, vždycky znamená utrácet, tak cenu neřeším. Když chutná, tak chutná :D

    OdpovědětVymazat
  95. U mě je to především dobrá obsluha. Jsem z oboru a vím, že to není nejjednodušší práce, ale o to víc dokážu ocenit, když ji lidé dělají s chutí. Protože si myslím, že právě lidé, kteří v podniku pracují vytvářejí jeho atmosféru :) A nedílnou součástí oblíbené kavárny bývá výborná káva! :)

    OdpovědětVymazat
  96. Tak do Cacao jsem se chtěla vždycky podívat!:) a k tomu se s tebou potkat, to už by byl dárek nad dárky :D rozhoduji se podle mnoha faktorů. Nejdůležitější je ale pohoštění. Když mi nechutná, určitě se nevracím:) kdyby bylo nejlepší na světě a nejhorší obsluha, tak se asi vracím, ale ne tak často :D prostě nejideálnější je kombinace všeho - výborný pohoštění, hezký interiér a milá obsluha:) v Praze je taková malá kavárna - jmenuje se café Jen. Tam tohle všechno splňují. Čerstvá výborná káva, občerstvení s nápadem, hezké a útulné prostředí a strašně milé slečny! Tam se vracím fakt ráda.
    kikina.dvor@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Určitě obsluha a dobré jídlo a pití. Obsluha dělá asi nejvíce. Pokud mi někde chutná, ale servírka se tváří jak kakabus, tak si příště rozmyslím jestli si mám jít nechat kazit náladu. Přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
  98. Hlavní je pěkné prostředí, vstřícná obsluha a samozřejmě gastronomický zážitek ;-)

    OdpovědětVymazat
  99. Obsluha dělá opravdu hodně. Ale je to právě jejich acai bowl a pekanový cheesecake, díky kterým to tam miluju nejvíc❤️ A proto bych tam byla nejradši každej den <333

    OdpovědětVymazat
  100. Katka Řezáčová27. dubna 2016 4:42

    Rozhodla jsem se, že se zúčastním všech soutěží! :D Tahle je velmi lákavá.
    Jelikož jsem v resturaci chvíli pracovala jako obsluha a můžu na to nahlížet z jiné perspektivy než pouze jako zákazník, tak pro mě je nejdůležitější
    1.místo → jídlo (typ + cena)
    2.místo → obsluha
    3.místo → prostředí

    To vše totiž dotváří celý zážitek! <3

    OdpovědětVymazat
  101. Čisté prostředí, milá , všímavá a ochotná obsluha a samozřejmě dobré jídlo, Cacao vše tohle splňuje :-) Ale obsluha dělá nejvíc!

    OdpovědětVymazat
  102. Kvůli tvým fotkám ze snídaní a brunchů jsem si do Cacaa zašla i když jsem z Brna a byla jsem nadšená. Úžasný zákusek i káva. Nejvíc mě na kavárnách baví jejich kouzlo a výjimečnost, aby měla atmosféru a cítila se tam dobře, to dotváří i příjemná obsluha.

    OdpovědětVymazat
  103. Asi nedokážu říct, co je pro mě úplně to nejhlavnější. Je to spíš jedno s druhym :) Když si ale vybírám, do které restaurace/kavárny zajít, vybírám podle toho, jak se mi líbí a jak na mě pusobí vzhled a interiér. Dalším důležitým faktorem je menu a pak také cena - mám ráda, když vím, s jakým účtem přibližně počítat, nerada bych tam nechala půlku výplaty :D Na druhou stranu, jednou za čas si za výborné jídlo v hezkém prostředí ráda připlatím :) ..Když už potom nějakou restauraci navštívím, o tom, jestli se tam vrátím, rozhoduje hlavně jídlo. Pokud mi nebude chutnat, nic už mě zpět nejspíš nezláká. V těsném závěsu je ale opět prostředí a také obsluha. Noo, jak říkám, je to jedno s druhým :)
    ja.wipp@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  104. Určitě je pro mě nejvíce důležitá obsluha a celková atmosféra podniku, pokud se na mě obsluha "xichtí" - určitě už mě tam dloooouho (čti: nikdy) neuvidí. :( A plusový bod na mně zanechá DORT, zákusek, dezert...ach, já bych mohla vynechat i hlavní jídlo, ale sladkou tečku? Tu nikdy!!! :) V Praze jsem žila čtyři roky a v Cacau jsem bohužel nebyla, nerozumím, kde se stala chyba! :D Ráda bych se tam podívala a v takové príma společnosti? No, to by byl sen. :)

    OdpovědětVymazat
  105. Já jsem gurmán, takže mě přesvědčí hlavně jídlo, tedy to, jak se tam vaří, pokud bude skvělá kuchyně, tak mi nevadí průměrná obsluha, ale samozřejmě mi to jídlo i někdo musí donést. Ale myslím, že tyto věci jdou často ruku v ruce.

    OdpovědětVymazat
  106. Abych se do restaurace vrátila, tak se musím cítit strašně dobře a mít to své pohodlí. Hodně často to záleží na náladě. Někdy chci ticho, někdy zase spoustu lidí kolem sebe. Samozřejmě si ráda fotím jídlo a všechno kolem sebe, takže je pro mě důležité, aby se na mě nedívali skrz prsty, když vytáhnu mobil nebo svůj foťák.
    Rozhodující okamžik je pro mě ale jídelní lístek, menu, či tabule, kde mají napsanou nabídku. Jestli je vše pěkně uspořádané, hezkým písmem napsané a já se necítím ve stresu při vybírání, protože se v listu nevyznám, je ta restaurace vítěz!

    OdpovědětVymazat
  107. Jsem dosti vybíravá,k znovu navštívení mě přiměje milá a ochotná obsluha(právě proto,že jsem vybíravá), jídlo(protože,když už si něco vyberu,musí to být výtečné) a čisté záchody :D . linda@stejskal-cz.com

    OdpovědětVymazat
  108. K tomu abych se někam vrátila mi stačí málo, v podstatě jen dobré a kvalitní jídlo a čisté prostředí i když samozřejmě pokud si chci v klidu posedět a odpoledne, nebo večer si užít je pdobré, když se o člověka postará i příjemný personál.

    OdpovědětVymazat
  109. Vrátit se mě přesvědčí vynikající jídlo a příjemná obsluha. Pouze v této kombinaci. Co je mi platné dobré jídlo, když se obsluha tváří, že je obtěžuji. sunemanka@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  110. Pro mě je nejdůležitější to, zda-li nabízejí něco bezlepkového a já se tam budu moct najíst. Ale velkou roli hraje i čistota restaurace a milá obsluha, protože neochotný číšník mi dokáže pěkně zošklivit i výbirné jídlo.
    Ve výsledku si všechno najdu raději dopředu na internetu a pak už jdu na "jistotu" :-)

    OdpovědětVymazat
  111. Pro návrat do restaurace u mě hraje velkou roli určitě chování obsluhy, mám ráda, když dělá někdo svou práci pořádně a s láskou a u obsluhy, je tohle hodně poznat a pak samozřejmě moderní a fresh jídla a měnící se nabídky a akce, jako je např. svatomartinské menu a jiná lákadelka :-)

    OdpovědětVymazat
  112. Roli pro mne hraje spousta věcí. Samozřejmě je pro mne důležitá kvalita potravin a nápojů, ale někdy dokážu odpustit, že vše není úplně stoprocentní, a to tehdy, když je příjemná obsluha. Obsluha pro mne hraje opravdu největší roli. Pokud bych byla v podniku, kde vše vypadá skvěle, jídlo mi tam chutná, ale obsluha je nepříjemná, ani za nic se tam navrátím. Ale pokud je obsluha příjemná a usměvavá, ráda se vrátím třeba i do nějakého "pajzlu".

    OdpovědětVymazat
  113. Určitě mě většinou přesvědčí víc aspektů dohromady. I když bude sebelepší obsluha ve skvělém podniku, kde mají podprůměrné jídlo, tak se většinou nevrátím, protože i chuť na kávu mě přejde, i přes velmi milou servírku. Stejně tak bych se nejspíš nevrátila do podniku, kde sice sebelíp vaří, ale obsluha je nepříjemná, to si člověk to dobré jídlo ani nemůže vychutnat a zážitek je stejně poloviční.
    Většina restaurací/bister/jiných podniků si mě vždy získá tím, když si dám při první návštěvě nějaký dortík, který je bez chybičky. Sladké miluji, i ráda peču, ale vždy mi víc chutná od druhých a ráda se nechám rozmazlovat. I když jsem nacpaná z předchhozích chodů, tak potřebuji aspoň soustu sladkého, které by mi jinak hrozně chybělo.

    OdpovědětVymazat

  114. Milá Kačí.

    To, co mě první zaujme na restauraci a přiměje k tomu se vrátit je originalita podniku. Po dvou letech co jsem žila v Holandském Utrechtu mi tak nějak zašlo docházet, že ikdzž ty vegan "hispter" místa berlínského stylu, jsou moc příjemné, tak nějak jsou si všechny až moc podobné. Všude ti dají kapučíno se sojovým mlékem, obsluha má bradku až na zem, design je skandinávského stylu a ve skleněných vitrínkách se na tebe smějí dva raw koláče. A ikdyž tyhle místa vyhledávám na krátkou psací "session", mnohem radši se ted' vracím do podniků, jako je třeba Cacao. Kdykoliv si totiž dám jejich Dekadent čokoládu, příjdu si jak v jiném vesmíru. A tentokrát to nepotřebuje ani to Sojové mléko.
    Světe div se?

    OdpovědětVymazat
  115. Já myslím že dobrou restauraci ci kavárnu dělá určitě obsluha... Když je milá a usměvavá hned je posezení v podniku klidnější a příjemnější... No a když se k tomu přidá úžasné jídlo,skvělá káva a báječný výběr zákusků, tak se určitě každý rád vrátí zpět na další návštěvu...

    OdpovědětVymazat
  116. Pro mě je nejdůležitější obsluha a prostředí. Jídlo se ne vždy musí povést, chápu to. Stěžejní pro mě je, jak zareaguje obsluha a zda se v podniku cítím příjemně.

    OdpovědětVymazat
  117. Anna Faltysová5. května 2016 0:28

    Jako první věc, která nás musí zaujmout, když vejdeme do kavárny, je samozřejmě interiér. Neříkám, že stejně tak není důležitá obsluha a dobrůtky, které daný podnik nabízí, ale člověk se musí v kavárně cítit prostě dobře. Shrnuto podtrženo: příjemné prostředí, milá obsluha a ještě lepší dobroty :)

    OdpovědětVymazat
  118. Ahojky, tak napsala jsi to přesně. Totiž pro mě jsou důležité úplně všechny ty zmíněné faktory. Když je protivná obsluha, nechce se mi vracet. Když není dobré jídlo, tak ani není důvod. Když není pěkné prostředí, ani si nesedám a odcházím hned, např. odtud, kde je nakouřeno. Dezerty miluji a jsem schopná se vracet jen kvůli nim :) takže ideální je pro mě podnik, kam zasáhne denní světlo, mají tam čisto a útulno, je tam milá, usměvavá a rychlá obsluha, delikátně tam vaří, mají originální sladkou tečku a skvělou kávu a samozřejmě jsou nekuřácké :) Šárka B. bambs@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  119. Rada bych navstivila kavarnu Cacao, libi se mi jejich filozofie, pouzivani tech nejkvalitnejsich surovin a urcite bych rada zacala nejakym raw dortikem nebo smoothie ;-)

    OdpovědětVymazat
  120. Na restauraci mě jako první zaujme to jak to tam vypadá. Mám ráda, když je v restauraci hezká výzdoba a útulno. Také mě hodně zajímá jestli je tam uklizeno. Pak samozřejmě mě zajímá jak se chová obsluha a pak jestli mi jídlo chutnalo nebo ne. Cena pro mě zase až tak rozhodující není a pokud mi je v restauraci příjemně tak si ráda připlatím :)

    OdpovědětVymazat
  121. Miluju útulné kavárny, kde dělají domácí dortíky a zákusky. To je pro mě první znamení, proč tam zajít. Zároveň, pokud mají milou obsluhu a dobré kafe, vždy se do takových podniků moc ráda vrátím :)

    OdpovědětVymazat
  122. Milá obsluha a samozřejmě dobré jídlo!!!!
    eeelis6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  123. Mě hrozně ovlivní obsluha a interiér. Když je obojí příjemné, musí to doplnit dobrá káva, protože to já základ. Mám ráda, když je v kavárně nějaké osobní kouzlo, třeba když vám popovídají něco zajímavého o způsobu přípravy kávy či koláče. (dufkova.d@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  124. Pro mě je velmi důležitý celkový dojem a atmosféra. Těžko se to pojmenovává, ale musí to mi vše (= obsluha, prostředí, káva, jídlo) dohromady "ladit". :-)

    OdpovědětVymazat
  125. Co mě zaručeně přesvědčí, je obsluha. Ta má hodně velký vliv. Pokud bude obsluha milá, příjemná, usměvavá, bude vidět, že jí práce baví a neobtěžuje, určitě se ráda vrátím. A samozřejmě i interiér a jídlo samotné...prostě by si vše mělo tak nějak sednout :)

    OdpovědětVymazat
  126. Ahoj Kačí. Samozřejmě hodně důležité je jídlo a pití, pokud mi tam nechutná, tak se tam nevracím. Nicméně obsluha je naprosto zásadní. Pokud je otrávená, tak mi celý zážitek absolutně znechutí. Naopak pokud se tam setkám s nadšenými a milými lidmi, tak dokážu přehlédnout i malé nedostatky. Rozhodně preferuji nekuřácké podniky. Nesnáším, když mi pak smrdí oblečení. Jinak na prostředí moc nelpím, každý máme jiný vkus. Ráda bych Tebe i Artyho poznala osobně. Noemi
    noemi.mottlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  127. dobrá ryba a salát a samozřejmě obsluha

    OdpovědětVymazat
  128. Celkový dojem, prostě se v restauraci musím cítit pohodlně a šťastně. Pokud dostanu výborné jídlo za přijatelnou cenu, je tam super obsluha a zajímavý interiér, ráda se vracím :) Mám svých pár oblíbených podniků - hlavně kaváren a cukráren - tam se vracím ze všeho najradši a vždy ochutnám nějaký nový dortík :)

    OdpovědětVymazat
  129. Restaurace mi musí nabídnout něco co jinde nenajdu :). nejlepší kombinací je velký výběr zajímavých domácích dezertů, dobré kávy a velkou roli u mě hraje také prostředí, musím se cítit jako doma :).

    OdpovědětVymazat
  130. Za mě je to jednoznačně útulné prostředí s milou obsluhou :) ráda vyhledávám restaurace, které nejsou příliš mainstream, ale zaujmou mě právě svým osobitým stylem :)

    OdpovědětVymazat
  131. Abych se do restaurace vrátila, tak to mě musí udělat celkově příjemný dojem - nejdůležitější je podle mne jídlo a pití (proto tam také většinou jdu), dále prostředí (někdy jdu přeci jenom na prac. schůzku, s kamarádkami apod. a to si většinou dám jenom kávu/vodu). Ale prostředí udělá opravdu hodně. A nakonec asi obsluha - když je dobré jídlo, tak toho dokážu "překousnout" ze strany "nepříjemné" obsluhy opravdu hodně :-D

    OdpovědětVymazat
  132. Pro mě je důležité, jednak umístění restaurace, ale také jak určitě chování personálu a celkově kvalita nabízených služeb. Několikrát se mi stalo, že jsem odešla z restaurace, protože byly třeba špinavé stoly nebo si mě obsluha vůbec nevšímala.

    OdpovědětVymazat
  133. Pro mě musí mít restaurace duši a musím se tam cítit dobře...máme na proti domu hospodu, dřív taková čtyřka, všude zakouřeno a jídla taková ta echt klasická hospodská a obsluha na první pohled šíleně protivná a otrávená. Ale když jsme je poznali, tak jsme zjistili, že za těmi obličeji jsou milé a ochotné sevírky a číšníci. Prošli rekonstrukcí, je to tam krásné, ale jídelák i obsluha zůstala...někomu to přijde škoda, my jsme rádi, je to to naše doma... :-)

    OdpovědětVymazat
  134. Bože, jak já miluji horkou čokoládu s domáčí šlehačkou. Pokud někde mají kopec čerstvě ušlehané šlehačky, je to moje místo (aaaaa, mám chuť)
    Petra-dobrovolna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat