Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 11. listopadu 2014

SRAZ FOODBLOGERŮ V CHEF PARADE


Týden před konáním srazu food blogerů se mi ozvala Janča Chotová (Popečeníčko.cz) a pozvala mě na tuto úžasnou akci.
Nevím proč, ale většinou mi ty nejlepší akce uniknou a to se snažím opravdu vyhledávat vše, co se týká foodu. Ani jsem nevěděla, že už dříve se něco takového pořádalo. Pořadatelem je firma Chef Parade, kterou můžete znát jako organizátora kurzů vaření.

Já jsem kolem jejich kuchyňského studia jezdívala tak dlouho, až jsem si vloni přála k narozeninám nějaké kurzy od nich. Byla jsem na kurzu Itálie I. a Itálie III. A vřele doporučuji. Na jedničku jsme měli tak úžasného kuchaře, že jsem to i brala jako takovou srandashow :-)

Takže, když mi přišla pozvánka od Janči neváhala jsem a pozvánku jsem přijala. Ani jsem nevěděla, co od toho čekat, nic jsem si o tom nenašla a prostě tam jela.

Sraz foodblogerů se konal ve studiu v Holešovické tržnici. Propletla jsem se stánky, které jsou plný Asiatů, až jsem došla k nápisu Chef parade. Paráda, řekla jsem si a vešla do místnosti plné food blogerů.
Utíkala jsem ihned k Janče, která mě krásně přivítala a konečně jí i osobně pozvala. Judit mi dala skleničku sektu (ano po ránu, aby byla větší zábava :-) a začala jsem pokukovat, koho znám a koho vůbec.

Bohužel (pro ostatní bohudík), se den poté konal Street food festival ve Stromovce a většina foodblogerů nemohla dorazit, protože připravovali jídlo právě na tuto akci. Ale zase naopak možná proto zbylo místo a mohla jsem se na tento sraz dostavit já :-)

Nalepila jsem si svou jmenovku na košili a mohla jsem se začít seznamovat...
Jak už to u mě bývá, většinou když se jedná o zajímavou akci, tak zapomenu svůj "profi" foťák doma a jsem nucena fotit mobilem. Což byl doslova trapas, když všechny foodblogerky vytáhly své Nikony a já tam pobíhala se svým mobilem. Takže proto na kvalitu nehleďte, vlastně i proto těch fotek moc není a musela jsem si půjčit fotky od Chef parade.

Seznámila jsem se tedy s děvčaty, jako s Martinou z Vařeniště.cz, dále s Jarmilou z Little honey bunny, s Terkou z Food lover, s Lenkou z Můj milý jídelníčku a s Kristýnkou z Děvče u plotny.

Po chvíli plné klábosení nás uvítala Janča, představila Judit a kuchaře, který nám měl být nápomocný po celou dobu vaření. Představila nám novou suprtrupr chytrou troubu, kterou mají ve studiu a rozdělila nás do týmů.

Já jsem nakonec vařila s Lenčou (Můj milý jídelníčku) a s Kristýnkou (Děvče u plotny).
Za Kristýnku jsem byla moc ráda, sleduji ji už dlouhou dobu, peču podle ní spoustu receptů a seznámení s ní byla velká čest.

Dostaly jsme dva úkoly a to upéct Houbový quicheTartaletky se žloutkovým krémem. Super, paráda, řekla jsem si. Quiche peču dlouhou dobu a na spoustu způsobů (recept na žampionový s pórkem zde a recept na slaninový se sýrem zde) a tartaletky jsem dělala zrovna asi týden před tímto setkáním. Teď už byl jen oříšek, abychom se všechny shodly na tom, jaké složení surovin dáme do Quiche.
Nakonec jsme zvolily lososový se žampiony. Samozřejmě vše lze zlepšit, ale myslím, že byl moc dobrý. I když malou kritiku snesl a to z úst nás všech z týmu, ale to bychom byly špatné food blogerky, kdybychom si vždy neřekly, "tyjo mohlo to být takhle a příště bych tam dala toto" :-)
To je on, náš šampión s lososem, parmazánem, smetanou, tymiánem a žampiony :-)
Další úkol byl Tartaletky se žloutkovým krémem. Naštěstí Lenča byla v dělání žloutkového krému zběhlá, tak se do toho pustila s vervou a vytvořila naprosto úžasný  krém. Nakonec se musí naředit ušlehanou šlehačkou, ale před tím je potřeba ho krásně vychladit. Tak jsme ho daly do lednice odpočívat.
jsem se pustila do dělání těsta. Nevím proč, ale bylo takové jakési lepkavé. Janča říkala, že nikdy takové neviděla. Takže první smůla se mi začala lepit na paty. Bála jsem se totiž nejvíc, že na toto setkání přijdu a budu zde vypadat jako totální hňup a nešika. Takže jsem začala trochu panikařit, ale tvářila jsem se jako že nic :-)
Těsto jsme daly tedy také odpočívat do lednice a pořádně vychladit.
Fotografie ze stránek Chef parade/Jana Chotová
V tuto chvíli nastal další a poslední úkol a to soutěž. Soutěž o to, kdo udělá nejlepší Hand-cake (=dortík, který se vejde do ruky). Měly jsme na to připravené suroviny na stole a nic jiného jsme použít nesměly.
 
Bohužel plno surovin se rozebralo takovou rychlostí, že jsme byly lehce omezeny. Nakonec jsme ale vymyslely dezert, který byl naprosto dokonalý. Nic přeplácané, asi ani nic unikátního, ale bylo to nebíčko v papulce. Prostě sametové pohlazení na jazyku.

Vymyslely jsme si dezert Banane mousse dans une tasse de chocolat, zní to přímo nebesky, že? Ale nebojte tohle mi přeložil google translate, takže název je určitě špatně, každopádně to mělo být Banánová pěna v čokoládovém košíčku s briliantním francouzským názvem plným šarmu :-)

Rozdělily jsme si tedy úkoly, aby to šlo jako po másle. Měly jsme na to totiž omezený čas a to 30 minut.
Kristýnka se pustila do výroby banánové pěny,
Fotografie ze stránek Chef parade/Jana Chotová
Lenča do karamelové pavučiny, který měla zdobit dezert
Fotografie ze stránek Chef parade/Jana Chotová
a do výroby čokoládových košíčků. Opět jsem se uklidnila, že to bude jednoduché. Tyto košíčky jsem dělala pár dní před setkáním a bylo to jednoduché a šlo to raz dva.
Jenže... nedošlo mi, že není čokoláda jako čokoláda a že když je člověk si kupovat vždy tu nejlepší čokoládu k přípravě dezertů, není to stejné jako když dostanete dané suroviny na stůl.

Čokoláda se jmenovala "Na vaření". Prostě už k tomu nedávají ani název čokoláda, protože to nesplňuje parametry čokolády. Takže, co myslíte, že se stalo.
Připravila jsem si plech na muffiny, otočila ho vzhůru nohama, potáhla potravinářskou fólií, rozhřála si "čokoládu" v horké lázni a začala nanášet "čokoládu" na plech a tvořila košíčky.
Fotografie ze stránek Chef parade/Jana Chotová
Vše vypadalo nadějně, až do chvíle, když jsem vyndala čokokošíčky z mrazáku. Začalo se to rozpadat, trhat, tát pod rukama. Ach jo. Moje část úkolu a dopadlo to katastroficky. Zkusila jsem to tedy ještě jedou a to zamrazit si plech a nanášet to na to a hned zase zamrazit a ani to nepomohlo.
Mezitím Lenča měla krásnou karamelovou pavučinku, Kristýnce jsem pomohlo dopropasírovat banán do banánové pěny a vrhly jsme se na aranžování.
Výše můžete vidět, jak vypadat první pokus o náš košíček. Asi to raději nechám bez komentáře, jinak mi z toho neštěstí ukápne dodatečně slza.
Košíček byl jeden a to ještě takový chudáček, tak jsme zbytek pěny daly do panáku a nazdobily karamelovou pavučinkou.
Vlastně, když se nad tím tak zamyslím, tak to tak strašné nebylo. Sice jsme to nevyhrály, což se dalo kvůli vzhledu čekat, ale byly jsme pochválené porotou, že vlastně náš dezert byl jediný, který porota snědla úplně celý a to měly 4 kusy a cca o týden později Instagram Chef parade nahrál fotku našeho dezertu na jejich profil.
Fotografie ze stránek Chef parade/Jana Chotová























To byla pro mě asi ta největší odměna a vlastně i výzva, protože za prvé jsme si s Kristýnkou řekly, že tento dezert přivedeme k dokonalosti a nahrajeme na blog a za druhé jsem v komentáři této fotky slíbila, že až ho k dokonalosti přivedu, tak do Chef parade pár kousků dovezu.
Touto cestou se rovnou omlouvám Kristýnce, protože jsme si řekly, že než ho k dokonalosti přivedeme, tak fotku toho dezertu nenahrajeme nikam. Ale Kristý, sice není perfektní, ale to je na tom možná to kouzelné :-)

Nakonec jsme vše snědly, navzájem od sebe ochutnaly a tartaletky nedodělaly. Ale zkušenost to byla perfektní.
Jedna fotka na závěr a mým týmem a pelášily jsme domu.
Fotografie ze stránek Chef parade/Jana Chotová


Tímto moc děkuji Janě Chotové a celému týmu Chefparade, že mě pozvali na toto úžasné setkání plné sympatických foodblogerů a doufám, že se budu moci tohoto setkání opět zúčastnit a dokázat, že něco umím a napravit svou reputaci :-)
Byla to pro mě nepopsatelná zkušenost, konečně jsem překonala sama sebe a to boj s tím, vařit před "obecenstvem".
 
Dále děkuji za přečtení článku, Vaši věrnost při návštěvě blogu a za to, že proste jste, protože bez Vás by to nešlo.
 
Krásný den :-)
Kačí


4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Děkuji moc, takováto odezva mě vždy strašně moc potěší :)

      Vymazat
  2. Tak seznámení se mnu byla čest? Ty jsi trdlo :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, že byla. Tak když tě sleduji, peču podle tebe a pak mám tu čest být s tebou v týmu, no a jak to dopadne, košíčky se totálně rozpadnou. Jinak jsem to už zkoušela znovu, ale byla tma a fotky na nic. Povedlo se to dokonale i tu karamelovou pavučinu jsem už vychytala. Mám tedy od toho krásnou spáleninu na prstu, ale to k vaření patří :-D

      Vymazat