Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 24. dubna 2014

TIRAMISU S BÍLKY (kakaové, kávové)

 


Toto je varianta s bílky. Pro ty, kteří se bojí sirových bílků, mám zde na blogu recept bez bílků (ZDE). A podle mě, je lepší :) Zkuste oba a uvidíte...
 
 
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 8

INGREDIENCE:
  • 5 vajec
  • špetička soli
  • 500 g mascarpone
  • 5 lžic cukru krupice
  • kakao na posyp
  • 20 cukrářských piškotů
  • espresso zředěné trochou vody nebo kakao na vaření rozpuštěné v kapce mléka


Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do čisté misky na šlehání, aby utvořily pevný sníh.
Bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli.

Žloutky ušleháme s cukrem do táhlého krému.

Mascarpone jemné vmícháme do krému. Děláme to ručně metličkou. V žádném případě ne elektronickou metlou.
Přimícháme bílky a opět jemně vmícháváme.

Do hlubokého talíře si nalijeme kávu nebo kakao. A jdeme sestavovat.
Vezměte skleničky, mističky a nebo dortovou formu. Já to dělám do skleniček, vypadá to pěkně a každý má svou porci a nemusíte se stresovat tím, že vám to nezatuhne a nepůjde to krájet.

Vždy začínáme piškotem, ten namočíme do kakaa nebo kávy, jen lehce, aby nebyl moc promáčený a vložíme do skleničky, na to dáme dvě lžíce krému a opět dáme piškot a takhle postupujeme, až do konce.
Poslední vrstva bude krém, který nakonec posypeme hořkým kakaem a nazdobíme mátou.


Nejlepší je, když se dá vychladnout přes noc do lednice a pak můžeme vesel podávat.






 


Žádné komentáře:

Okomentovat