Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 24. dubna 2014

QUICHE S PÓRKEM

 
A máme to tu zase. Opět jsem se ponořila do klasické francouzské kuchyně a vytvořila svůj první quiche. Verzí je mnoho, můžete do něj dát téměř cokoliv, ale já se ponořila do chuti pórku a červené cibule a byl naprosto vynikající.


Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
Na těsto:
  • 165 g hladké mouky
  • 85 g másla
  • 1 vejce
  • 30 ml vody
  • 1 lžička soli

Na náplň:
  • 1 velký pórek
  • 3 střední červené cibule
  • 100 g slaniny (vegetariáni mohou vynechat)
  • 100 g tvrdého sýra Gouda nebo Čedar
  • 3 vejce
  • 1 malý kelímek zakysané smetany
  • bylinky podle chuti, sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.

Nejprve si připravíme těsto a to, že vše smícháme a rukou uhněteme do rovnoměrně propracovaného těsta. Poté si vystele zapékací misky nebo velkou formu na dort či formu na quiche pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme. Rozprostřeme ho po dně a pak i na okraje formy.
Může být lepkavé, tak ho strčte do ledničky a vrhněte se na náplň. Mezitím těsto zatuhne a pak ho dorozprostřeme.

Připravíme si náplň. Pokrájíme si slaninu a dáme jí na rozpálenou pánvičku. A lehce opékáme.

Mezitím si pokrájíme pórek na půl měsíčky a cibuli stejně tak. Když je slanina lehce opečená, tak přidáme cibuli s pórkem. Kdyby slanina pustila málo tuku, přidejte lžičku másla.

Nyní si pokrájíme sýr. Buď ho nastrouhejte na hrubo a nebo pokrájejte na mini kostičky.

Pokud je pórek s cibulkou opečen, tak vypneme plotýnku a přidáme sýr, zakysanou smetanu a vajíčka. Lehce osolíme. Ale pozor, slanina už je dost slaná a opepříme. Vše důkladně promícháme.

Nyní vyndáme těsto z lednice a doupravíme, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Nalijeme náplň na těsto a dáme péct. Pečeme cca 20 minut.

Vše hlídejte, ať se vám to nespálí.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
hladká mouka - Lidl
máslo - Lidl
vejce - Lidl
voda - kohoutková
sůl - Kotanyi
pórek - SvětBedýnek.cz
červená cibule - SvětBedýnek.cz
slanina - SvětBedýnek.cz
sýr - SvětBedýnek.cz
zakysaná smetana - SvětBedýnek.cz

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


7 komentářů:

  1. Dneska se chystám udělat, jen nevím, co s těmi žampiony? V receptu nejsou zmíněny :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude tím, že jsem ten recept předělávala a žampiony vynechala. Pokud je už ale máš koupené, tak si je pokrájej na plátky a vlož na slaninu a orestuj a pak přidej pórek a postupuj dále dle receptu. :-)

      Vymazat
  2. Katko dnes jsem dělala jak s červenou cibulí, tak s pórkem a už jsem návštěvě vytiskla recepty, tisíce komplimentů a pochval. Moc děkuji za inspiraci na dnešní oslavu, kýše jsem dělala poprvé a řadím mezi jednoduché oblíbence.

    OdpovědětVymazat
  3. Katko dnes jsem dělala jak s červenou cibulí, tak s pórkem a už jsem návštěvě vytiskla recepty, tisíce komplimentů a pochval. Moc děkuji za inspiraci na dnešní oslavu, kýše jsem dělala poprvé a řadím mezi jednoduché oblíbence.

    OdpovědětVymazat
  4. Katko dnes jsem dělala jak s červenou cibulí, tak s pórkem a už jsem návštěvě vytiskla recepty, tisíce komplimentů a pochval. Moc děkuji za inspiraci na dnešní oslavu, kýše jsem dělala poprvé a řadím mezi jednoduché oblíbence.

    OdpovědětVymazat
  5. Katko dnes jsem dělala jak s červenou cibulí, tak s pórkem a už jsem návštěvě vytiskla recepty, tisíce komplimentů a pochval. Moc děkuji za inspiraci na dnešní oslavu, kýše jsem dělala poprvé a řadím mezi jednoduché oblíbence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je naprosto úžasné. Jsem opravdu ráda, že se povedl. Jen tak dál :-)

      Vymazat